Ontspannen rondreis per auto met chauffeur langs de mooiste plekjes van Sri Lanka. Logeren doet u in stijl, in sfeervolle luxe accommodaties.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • De leeuwenrots in Sigiriya en ruïnes van Polonnaruwa
 • Kandy & de Royal Botanical Gardens
 • Luxe verblijf in een voormalige plantersbungalow, koloniale villa en in een chalet bij een nationaal park
 • Jeepsafari over de hoogvlakte Horton Plains
 • Op zoek naar luipaarden in het Yala National Park
 • Zon, zee, strand en cultuur in Galle

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens de transfer naar uw hotel in Negombo. Negombo is een aan een lagune gelegen kustplaatsje met een historisch interessant centrum. Negombo is in de 17e eeuw in Nederlandse handen geweest en voeren er wekelijks schepen volgeladen met kruiden en specerijen haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. U overnacht in Villa Hundira.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg kunt u eventueel een stop maken in Kurunegala. Deze stad is omgeven door een grote berg in de vorm van een liggende olifant. Hier vindt u één van de oudste tempels van Sri Lanka, de Ethkanda Viharaya. Aan het eind van de middag komt u aan in Sigiriya. U logeert in Cinnamon Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

In de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots. Voor u bij de rots arriveert loopt u door de vroegere watertuin. Daarna begint de beklimming via de verschillende trappen. Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn mooie fresco's te zien. Deze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Daarna rijdt u weer terug naar uw hotel. Vanmiddag brengt u een bezoek aan Polonnaruwa. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Vlakbij is ook een museum met informatie over het Boeddhisme en haar goden en er zijn maquettes van de oude stad zoals deze er vroeger moet hebben uitgezien. Overnachting in Cinnamon Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Een mooie rit naar Kandy, de op twee na grootste stad van Sri Lanka, gelegen in het aangename koele bergland. Onderweg kunt u eventueel de rotstempels van Dambulla bezoeken. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden. En de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de buurt van Matale zijn veel kruidentuinen te vinden, leuk voor een rondleiding waar u alles te weten komt over onder andere kruidnagel, kaneel, cacao, koffie en kardemom. Eventueel kunt u hier ook lunchen. In de middag aankomst in Kandy. Woon vanavond bijvoorbeeld een dansshow bij, een spektakel met mooie kostuums, dans en muziek. Uw chauffeur kan kaartjes voor u regelen. U logeert in The Elephant Stables.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

In de ochtend bezoekt u de Royal Botanical Gardens, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. Vanmiddag maakt u een stadstour per tuk tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Er is een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie batik stoffen. Ook zijn er veel bakkerijen waar lekkere gebakjes in de vitrines liggen. En laat u rondrijden rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven en rij naar Arthur's Seat voor een geweldig uitzicht over de stad. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag (rond 06:30, 09:30 en 18:30 uur) voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. Overnachting in The Elephant Stables.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag vertrekt u (eventueel per trein) naar Nuwara Eliya, wat gelegen is op 1889 meter. Tijdens deze reis kunt u genieten van schitterende uitzichten over uitgestrekte theeplantages, de groene heuvels, kleine dorpjes en watervallen. Nuwara Eliya was vroeger het favoriete vakantieoord van de op Sri Lanka woonachtige Engelsen. Zij wilden de hitte en drukte van de laagvlaktes ontlopen. Nuwara Eliya is dan ook een stukje Engeland in de tropen: victoriaanse villa's, een golfbaan, rozentuinen, lage temperaturen en veel mist. Onderweg of na aankomst brengt u een bezoek aan een theeplantage en theefabriek, waar u het proces van theeblaadje naar thee kunt volgen. U logeert in Heritance Tea Factory.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vroeg op voor de tocht per jeep naar Horton Plains, het hoogste plateau van Sri Lanka met een prachtig stil landschap, wat bestaat uit grasland, bos en hoge bergpieken. Vroeger was de hoogvlakte het domein van olifanten, luipaarden en langharige apen, maar dat is grotendeels verleden tijd. Gebleven is de schitterende natuur. U maakt vervolgens een rondwandeling van 10 kilometer. U komt dan onder andere langs de Baker Falls en World's End, waar de vlakte opeens ophoudt en u een 700 meter diepe afgrond inkijkt. Een van de mooiste panorama's van Sri Lanka! Met helder weer heeft u een schitterend uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. Vanmiddag bent u terug in Nuwara Eliya. Overnachting in Heritance Tea Factory.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

De reis gaat verder naar het zuiden, naar Yala, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. Onderweg zijn er diverse stops te maken bij watervallen en de beelden van Buduruvgala. Aan het begin van de middag aankomst. Onderweg of vanavond kunt u eventueel een bezoek brengen aan Kataragama. De tempel in dit dorp is het belangrijkste bedevaartsoord van Sri Lanka, zowel voor het Boeddhisme als voor aanhangers van het Hindoeïsme en de Islam. In het uitgestrekte tempelcomplex komen op hoogtijdagen honderden in het wit geklede pelgrims offers van kokosnoten en fruit brengen. U logeert in Cinnamon Wild Yala.
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 9

Afhankelijk van het weer maakt u in de ochtend of middag een avontuurlijke jeepsafari door het Yala National Park. Dit park is een savanneachtige vlakte, die aan de noordoostkant van het park weer langzaam overgaat in een wat weelderiger jungle. Ook ligt het aan een ruige kust wat verschillende vegetatie met zich meebrengt. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor. U komt er hopelijk olifanten, wilde zwijnen, buffels en apen tegen. En als u geluk heeft ook een luipaard of lippenbeer! Overnachting in Cinnamon Wild Yala.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

U volgt de route parallel aan de kust naar Galle. Af en toe ziet u een glimp van de zee en de stranden. Hier en daar is het erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert. Onderweg is het natuurlijk mogelijk om te stoppen. Bijvoorbeeld bij de kleurrijke haven van Tangalle, het meest zuidelijke punt Dondra Head van Sri Lanka, de paalvissers bij Ahangama en het uitkijkpunt bij Unawatuna. U verblijft in The Fort Printers.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

U rijdt naar Bentota, een klein gemoedelijk dorpje aan de kust ongeveer 80 kilometer onder Colombo. Hier is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Taru Villas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee fijne dagen ter vrije besteding in Bentota. Geniet van zon, zee en strand. U kunt ook nog van alles ondernemen zoals een bezoek aan tempels en marktjes. Ook het binnenland is leuk met rivieren, plantages en dorpjes. Overnachtingen in Taru Villas - Rock Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.575,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl. 75 km op vrije dagen
 • Alle overnachtingen in hotels & kamertype zoals genoemd
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor: Leeuwenrots, Polonnaruwa, Tempel van de Tand en botanische tuin
 • Stadstour door Kandy per tuk tuk
 • Jeep naar Horton Plains en wandeling naar World's End (incl. entree)
 • Jeepsafari door het Yala National Park (incl. entree)
 • Stadstours zoals beschreven in bovenstaand programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check ins en late check-outs
 • Eventuele treinkaartjes (€ 1-2 p.p.) en overige entreegelden € 1-5 p.p. voor kleine sites)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd Sri Lanka en de Malediven willen ontdekken?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.