Deze huwelijksreis geeft jullie een goede indruk van de cultuur en natuur van Sri Lanka en bevat actieve maar zeker ook voldoende rustmomenten. Jullie dineren bij kaarslicht, bezoeken de mooiste tempels, logeren tussen de theevelden, gaan op safari en sluiten de reis af op de Malediven!

thuduwa-1531835354.jpg'

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek aan koningssteden Sigiriya en Polonnaruwa
  • Logeren in romantische hotels
  • Wandeling langs boeddhistische tempels in Kandy
  • Logeren en wandelen tussen de theeplantages
  • Picknicken bij een waterval
  • Op zoek naar olifanten in een nationaal park
  • Ontspannen op de Malediven

Een romantische start

Jullie honeymoon begint in Negombo, in een comfortabel hotel aan het strand, ontworpen door architect Geoffrey Bawa. Negombo is een vissersdorp iets ten noorden van Colombo. Negombo is de thuisbasis van een omvangrijke katholieke gemeenschap - een erfenis van de Nederlanders èn de Portugezen - en is bezaaid met katholieke kerken, waaronder St Mary's met zijn indrukwekkende plafondschilderingen. Gebruik deze eerste dag om te acclimatiseren; geniet van de zon, het strand, het zwembad en jullie honeymoonsuite met zeezicht.

Culturele schatten

De komende dagen staan in het teken van cultuur, want Sri Lanka barst van de culturele schatten, zoals koningsstad Polonnaruwa. Hier zijn ruïnes te zien uit de 11e en 13e eeuw. Ook een bezoek aan Lion's Rock mag niet ontbreken. In de 5e eeuw was deze rots een koninklijk complex van Koning Kasyapa, met het paleis bovenop de rots. Wandel eerst door de watertuin en begin daarna aan de beklimming die loopt via verschillende trappen. Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn mooie fresco's te zien. Eenmaal boven op de rots heb je een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Jullie hotel is een sfeervolle villa te midden van rijstvelden en wilde olifanten.

Proosten op een mooie reis
Jetwing Lagoon Hotel Negombo
Olifantenweeshuis
kumbukgaha Villa Sigiriya
Dambulla
Theeplukster in Nuwara Eliya
Melheim Resort
Jeepsafari
Thuduwa Camp

Het koele bergland

Dan volgt er een prachtige rit naar Kandy, de op twee na grootste stad van Sri Lanka en gelegen in het aangename koelere bergland. Onderweg worden de rotstempels van Dambulla bezocht. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 boeddhabeelden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. Eén van jullie dagen in Kandy staat in het teken van het boeddhisme. Deze dag begint met een wandeling tussen drie tempels; de Gadaladeniya-, Lankathilaka- en Embekke tempels. Deze liggen op loopafstand van elkaar in de groene heuvelachtige omgeving van Kandy. Je wandelt door rijstvelden en kleine dorpjes en maakt kennis met de vriendelijke bevolking. En bijzonder om mee te maken: in één van de tempels zegent een priester jullie huwelijk in. Vroeg in de avond wordt de Tempel van de Tand bezocht. Hier wordt een tand van Boeddha bewaard. Iedere avond om 18:30 uur voert men hier een religieuze puja-ceremonie uit.


Natuurschoon

Sri Lanka staat bekend om haar theeplantages en Ceylon Tea. Haputale ligt midden tussen die plantages. Tijdens de rit hier naartoe kunnen jullie genieten van schitterende uitzichten over groene heuvels vol thee, kleine dorpjes en watervallen. Na aankomst maken jullie een stadstour door Nuwara Eliya en genieten jullie van een high tea in het Grand Hotel. De volgende dag staat er een mooie wandeling op het programma en bezoeken jullie onder andere de watervallen. Ook een picknick lunch is inbegrepen bij deze wandeling. Jullie verblijven in het Melheim Resort, een plek waar jullie totaal kunnen ontspannen. Geniet van het natuurschoon!

Op safari

Het Udawalawe National Park is niet zo groot en minder toeristisch dan het bekende Yala. Hierdoor is de kans om olifanten tegen te komen zeer groot! Daarnaast kun je er veel andere wilde dieren spotten, waaronder krokodillen, wilde zwijnen, herten en talrijke vogels. Tijdens een jeepsafari rijdt je door één deel van het park. Een naturalist vertelt je alles over de flora en fauna van het park en doet er alles aan om zoveel mogelijk dieren voor jullie te spotten. Jullie overnachten midden in de natuur aan een meer. Er is een heerlijk groot zwembad en het restaurant serveert lokale specialiteiten.

Dwalen door de steegjes van Galle

Galle is een havenplaatsje waar de Nederlanders een groot fort bouwden. Het fort werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. Er zijn smalle steegjes, vervallen huizen met veranda's en kleine binnenhofjes. Neem de tijd om door de steegjes te dwalen en de kerken, winkels en restaurants te ontdekken. Aan het einde van de dag is het fijn thuis komen in de kleurrijke B&B.

Paradise awaits

Met de Malediven om de hoek zou het jammer zijn deze links te laten liggen. Dus verruilen jullie het ene paradijs voor het andere en genieten de laatste paar dagen van jullie reis in een luxe resort op één van de vele eilandjes in de Malediven.


REISSOM

Reissom op aanvraag. Deze reissom is inclusief intercontinentale vluchten, transfers per auto met privé-chauffeur, sfeervolle accommodaties, verblijf op basis van halfpension, fietstocht naar Sigirya, bezoek aan Polonnaruwa, stadstour door Kandy, bezoek aan verschillende tempels, high tea bij Nuwara Eliya, wandeling bij Haputale inclusief picknick, jeepsafari in Udawalawe Park, entreegelden, uitgebreid informatiepakket en assistentie van onze lokale vertegenwoordiging. Deze reissom geldt met vertrek in 2017 en is afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en hotels. Over het algemeen geldt; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vluchten en hoe groter de keuze in accommodaties.

beach-cabana-1452202175.jpg'

Tips voor een onvergetelijke huwelijksreis naar Sri Lanka

In de achttien jaar dat wij huwelijksreizen organiseren naar Sri Lanka hebben wij al heel wat leuke accommodaties en belevenissen geboekt. Zoals een ballonvaart over Sigiriya, een Champagne ontbijt tussen de theeplantages, een overnachting in een Beach Cabana (zie foto) en onvergetelijke privé-safari's door nationale parken.

Lees verder op ons weblog voor meer inspiratie.

Meteen na jullie huwelijk op reis?

Wij verrassen je graag met een mooi voorstel en nemen graag de rol van Honeymoon Planner op ons :)

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos, Sri Lanka  & Vietnam

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."