Na een relaxed begin aan het strand maken jullie tijdens deze huwelijksreis kennis met het platteland van Bali en bezoeken jullie de mooiste tempels. Jullie wandelen door kunstenaarsdorp Ubud, fietsen door rijstvelden en leren een rijsttafel koken. De accommodaties zijn kleinschalig en in de sfeer van het land. De laatste dagen brengen jullie door op één van de Gili eilanden.

Hoogtepunten van deze reis

Hoogtepunten van deze reis

  • Logeren in romantische hotels op bijzondere plekken..
  • .. op een koffieplantage, tussen de rijstvelden of direct aan zee.
  • Op zoek naar dolfijnen voor de kust van Lovina
  • Leer een Indonesische maaltijd koken in Ubud
  • Een fietstocht langs tempels en door de rijstvelden
  • Genieten van zon, zee en strand op een tropisch eiland
  • Snorkeltrip rondom de Gili eilanden

Nagenieten van jullie bruiloft in Sanur

Jullie beginnen de huwelijksreis in Sanur, een bekende plaats in het zuiden van Bali. Het is er gezellig druk met restaurantjes en winkeltjes aan het strand. Langs het witte zandstrand loopt een lang wandelpad, geschikt voor een mooie strandwandeling bij zonsondergang! De zee is er rustig waardoor je er meestal prima kunt zwemmen. Hier kunnen jullie de eerste dagen heerlijk nagenieten van jullie bruiloft! Jullie overnachten in een Village Bungalow van het Tandjung Sari Hotel; een luxe boutique hotel gelegen direct aan het strand.

Tempels en koffie in Munduk

De dag waarop jullie verder reizen begint bij Taman Ayun, een zeventiende eeuwse koninklijke tempel. De traditionele Balinese tempelarchitectuur is hier goed te zien. Vervolgens passeren jullie het vulkanische meer Bratan. De gelijknamige berg is begroeid met prachtige bossen en ook hier vind je diverse tempels. De meest spectaculaire is de water tempel Ulun Danu, gewijd aan de godin van het meer en beschermster van de levenden. Overnachten doen jullie in Munduk, een typisch Balinees dorpje met zijn dorpstempel, drukke ochtendmarkt en Balinese woningen. De bewoners leven van de kruidnagelteelt en van de rijstverbouw. Overal waar je kijkt zie je rijstterrassen en kruidnagelbomen. Munduk Moding Plantation Resort & Spa is gelegen temidden van een koffieplantage. Het resort wordt omringd door een schitterende natuur. Vanuit de suite waar jullie in verblijven hebben jullie een prachtig uitzicht op de groene omgeving met in de verte de oceaan.

Met een lokale visser op zoek naar dolfijnen bij Lovina

In Lovina kunnen jullie 's ochtends samen met een lokale visser op zoek gaan naar dolfijnen voor de kust. Het Frangipani Beach Hotel is een fijne plek om te ontspannen, aan het mooie zwembad of de zee. Het hotel heeft een prima restaurant, maar waarom proberen jullie niet één van de lokale restaurants? Bij Restaurant Seabreeze eet je verse vis met je voeten in het zand.

Tanah Lot Temple op Bali
Munduk
Munduk Moding Plantation Resort
Munduk Moding Plantation Resort
Fragipani Hotel Lovina
Ubud
Snorkelen bij de Gili's
Pondok Santi

"Onze huwelijksreis in Indonesië was top! We hebben erg genoten en er mooie herinneringen aan over gehouden. De hotels waren allemaal erg goed. Dank nogmaals voor de goede service en het leuke contact! Hartelijke groeten, Anouk"

Ubud; het culturele hart van Bali

Via Singaraja, waar jullie een kleurrijke markt bezoeken, rijden jullie naar Kintamani. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht op de Baturvulkaan en het gelijknamige meer. Even voorbij Kintamani daalt de weg en bezoeken jullie de heilige tempel Tirta Empul, gebouwd rondom de heilige waterbron van Tampaksiring. Het einddoel is Ubud, een leuk kunstenaarsdorp en het culturele hart van Bali, gelegen tussen prachtige groene rijstvelden. De komende dagen staan o.a. een fietstocht, bezoek aan een koffieplantage, kookworkshop en traditionele Balinese massage op het programma. Geniet tussen de activiteiten door van jullie resort: het Sankara Resort, waar jullie verblijven in een romantische pool villa.

Tropisch koraaleiland

De laatste dagen van jullie huwelijksreis verblijven jullie op één van de meest exotische eilandjes van Indonesië: Gili Trawangan. Een tropisch koraaleilandje met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het koraalrif begint op delen van het eiland net voor de kust. Op het eiland is geen gemotoriseerd verkeer toegestaan, je vindt hier dus geen auto's en brommer's, alleen maar paard en wagens! Er heerst een heerlijk ontspannen sfeertje. Pondok Santi verwelkomt jullie met open armen! Geniet van zon, zee en strand en de snorkeltrip rondom de Gili eilanden die wij voor jullie regelen.

Lees hier de volledige reisbeschrijving van deze huwelijksreis Bali & Gili Trawangan

REISSOM

Reissom op aanvraag. Deze reissom is inclusief intercontinentale vluchten, transfers per auto met privé-chauffeur, sfeervolle & luxe accommodaties, enkele lunches, Padang Bai – Gili Trawangan per snelboot, Gili Trawangan – Lombok per traditionele boot, fietstocht Ubud, kookworkshop Ubud, traditionele Balinese Massage, snorkeltrip Gili Trawangan (incl. snorkeluitrusting), uitgebreid informatiepakket en assistentie van onze lokale vertegenwoordiging.

Gaat jullie huwelijksreis naar Indonesië?

Bovenstaande reis is een voorbeeld van hoe een huwelijksreis door Indonesië eruit kan zien. Hebben jullie andere reiswensen? Wij organiseren huwelijksreizen op maat en denken graag met je mee.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Indonesië & Sri Lanka

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.