Privé-rondreis door het zuiden van India. U maakt kennis met de cultuur van Tamil Nadu en de prachtige natuur van Kerala. Met een paar dagen strand sluit u de reis af.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • De kusttempel van Mahabalipuram
 • Franse sferen in koloniaal Pondicherry
 • De pooja in de Meenakshi Tempel in Madurai
 • Over 31 bruggen per Toy Train naar Ooty
 • Natuur in Wyanad
 • Cochin en een cruise door de Backwaters
 • Zon, zee en strand in Mararikulam

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Na aankomst in Chennai wordt u verwelkomd door onze lokale agent. Namasté India! Daarna volgt de transfer naar Mahabalipuram, een klein dorp met mooie monumenten langs een langgerekt strand. De rest van de dag is hier ter vrije besteding. Overnachting in Ideal Beach Resort.

Dag 2

In de ochtend gaat u op pad in de omgeving van Mahabalipuram. Mahabalipuram staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets! De indrukwekkende kusttempel op het strand, gewijd aan shiva, is één van de beroemdste bouwwerken van Zuid-India. Op loopafstand van de kusttempel vindt u Arjuna's Penance, een groot reliëf dat de legende van de afdaling van de Ganges uit de hemel naar de aarde vertelt. Verder bekend zijn de vijf Rathas, prachtige uit steen gehouwen tempels. Beeldhouwen is een van de lokale ambachten van de stad, u vindt er talloze werkplaatsen. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Ideal Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag reist u verder naar Pondicherry; Frankrijk in de tropen! Pondicherry is lang geleden gesticht door de Fransen, in sommige wijken lijkt het dan ook net of u in een Frans stadje bent. Zo vindt u er een herdenkingsmonument voor gevallenen uit de 1ste wereldoorlog, een standbeeld van Jeanne D'Arc, een Frans lyceum en zijn alle straatnamen in het Frans. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Villa Helena.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Deze dag is ter vrije besteding in Pondicherry. Huur een fiets bij het hotel en fiets op eigen gelegenheid door de stad en omgeving. U kunt zelfs naar het strand fietsen. Niet ver van de accommodatie bevindt zich de kleurrijke Goubert Markt, rij hier zeker even langs. Ook de moeite is een bezoek aan de Sri Aubindo Ashram, één van de bekendste en tevens meest rijke ashrams van India. Overnachting in Villa Helena.
Ontbijt inbegrepen

Studiereis Kerala en Tamil Nadu

Samen met vriendinnen Annie en Clementine begin ik aan een reis vol activiteiten en belevenissen door Tamil Nadu en Kerala. Met als doel nieuwe plekken te ontdekken voor Namasté Reizen, maar ook om de droom van Annie waar te maken. Als klein meisje droomde zij al van India en ondanks dat zij al veel van de wereld heeft gezien heeft zij op 68 jarige leeftijd nog nooit een voet op Indiase bodem gezet.

Lees verder op ons weblog

Dag 5

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Thanjavur. Thanjavur ligt in een vruchtbaar gebied omdat de rivier de Kauvery er doorheen stroomt en het land bevloeit. De Kauvery wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges. Een bad hierin zou dan ook gelijk zijn aan een bad in de Ganges. Onderweg wordt een stop gemaakt in Chidambaram, een belangrijk centrum van het Shivaïsme. De stad wordt gedomineerd door de enorme tempel voor Nataraja, de dansende Shiva. In de tempel worden voortdurend rituelen gehouden. Na aankomst in Thanjavur is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Ideal River View Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag gaat u op pad door Thanjavur. De stad is met name bekend om de 10e eeuwse Brihadishvara-tempel, gewijd aan Shiva. Ook een bezoek waard is het Rajaraja-museum in het midden van de stad. Het heeft een belangrijke collectie bronzen beelden in zijn ruimten tentoongesteld. De stad is verder een centrum van levende kunsten. Er zijn met name veel beeldhouwers actief. Overnachting in het Ideal River View Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt vertrekt u richting Madurai. Onderweg brengt u een bezoek aan het indrukwekkende rotsfort van Trichy. Het is een flinke klim via de 450 traptreden, maar eenmaal boven wordt de moeite beloond met een schitterend uitzicht over de stad en de daarachter liggende rijstvelden, bananenplantages en een grote kokospalmenplantage. U bezoekt ook de Srirangamtempel, welke bestaat uit zeven muren die om elkaar liggen. Bij de drie buitenste walmuren is het een kleurrijke en drukke bedoening. Hier vindt u één van de grootste bazaars van India. Vervolgens rijdt u verder naar Madurai. Dit is de oudste en meest heilige stad van Tamil Nadu en wordt ook wel stad van de tempels genoemd. U vindt hier één van de meest bekende heiligdommen van India; de Sri Meenakshi Temple. Zodra u de stad binnen rijdt springen de elf kleurrijke torens van dit indrukwekkende bouwwerk direct in het oog. Overnachting in GRT Regency.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U start vandaag met een bezoek aan de Sri Meenakshi Temple. De tempel kent een lange geschiedenis en trekt bezoekers aan uit alle delen van de wereld. In en rondom de tempel is veel te beleven. Tot binnen in het heiligdom verkopen talrijke handelaars hun producten van lokale kunstnijverheid. De torens zijn bezaaid met honderden beelden van goden en zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. Een ander hoogtepunt van Madurai is het Ghandi Memorial Museum waar vele persoonlijke souvenirs van Mahatma Ghandi worden getoond. Het museum is gebouwd met donaties van zowel de arme als rijke burger van de stad en behoort tot de één van de wereldwijde vredesmusea. In de avond raden wij aan een tweede bezoek aan de Sri Meenakshi Temple te brengen. Iedere dag vindt er namelijk rond 21:00 een processie plaats, begeleid door Indiase muziek. De tijd kan per dag verschillen, vraag uw chauffeur het exacte tijdstip even na te gaan. Overnachting in GRT Regency.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U reist per auto met chauffeur door naar Mettupalaiyam, een route door mooie natuur en langs diverse plantages. In dit plaatsje is niet zoveel te beleven maar het is wel het startpunt van de Nilgiri Mountain Railway. Over dit smalspoor vertrekt elke dag de toytrain naar Ooty, een bijzonder mooie tocht die u morgen zult maken. Overnachting in Hotel Black Thunder.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vroeg op voor de toytrain naar Ooty (vraag het hotel om een ontbijtpakket). De chauffeur regelt de kaartjes. De oude stoomtrein die eruit ziet als een 'speelgoedtrein' rijdt met een maximale snelheid van 33 km per uur door tunnels, over hoge bruggen en klimt van 326 naar 2193 meter. Onderweg stopt de trein enkele keren op een klein stationnetje. De uitzichten zijn werkelijk prachtig! U stapt uit in Coonoor, het laatste stuk door naar Ooty vonden wij zelf niet zo de moeite waard. Hier staat de chauffeur u op te wachten, hij brengt u naar het hotel. Accommodatie: Overnachting in Tea Nest.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De ochtend is ter vrije besteding in Coonoor. Vraag de chauffeur u bijvoorbeeld naar een theefabriek te brengen waar u het proces van theeblaadje tot kant en klare thee in gang kunt zien. Of trek uw wandelschoenen aan voor een trekking door de plantages. Aan het begin van de middag staat een leuke tea tasting & lunch voor u gepland in het hotel! U proeft de lekkerste soorten thee, geniet van huisgemaakte hapjes en heeft uitzicht op de fantastische omgeving. Overnachting in Tea Nest.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Vandaag reist u, deels per trein, naar Cochin. Vanwege de drukte op de weg raden we aan vroeg te vertrekken. Wat zo uniek is in Cochin is de afwisseling in stijl, sfeer en architectuur en het samengaan van Christenen, Hindoes, Joden en Moslims. Cochin is een industriële haven, maar is vooral bekend om zijn drie schiereilanden. Het oudste gedeelte is Fort-Cochin-Mattencherry. Hier bevinden zich het Dutch Palace, de synagoge en de beroemde 'Chinese nets'. Aan het einde van de middag maakt u een Sunset Cruise om deze Chinese Fishing Nets te bekijken. Overnachting in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt maakt u een fietstour door Cochin. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waar onder het Dutch Palace en de Synagoge. Ook wordt een bezoek gebracht aan Jew Town, de buurt rondom de Synagoge. De middag is ter vrije besteding. Cochin is een hele prettige stad, slenter op uw gemak wat door de vele straten van fort Kochi. Overnachting in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Na het ontbijt transfer naar uw houseboat. In uw eigen traditionele houseboat vaart u door het natuurgebied de 'backwaters', de binnenwateren van Kerala. Zonder een tocht door de backwaters is uw bezoek aan Kerala niet compleet! Hoofdstraten, steegjes en kruispunten… maar allemaal op het water. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Rijstvelden, palmbomen, kleine dorpjes, vriendelijke mensen … kortom een onvergetelijke ervaring! Overnachting aan boord van de houseboat. U heeft altijd uw eigen boot. Douche en toilet zijn op de boot aanwezig. Het verblijf aan boord is op basis van volpension. Uw privé-kok schotelt u de heerlijkste Zuid-Indiase gerechten voor.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

In de ochtend zet u weer voet aan wal en brengt de chauffeur u naar het verderop gelegen Muhamma waar de accommodatie Emerald Isle zich bevindt. Dit dorpje ligt in de mooie backwaters. De omgeving leent zich voor een mooie wandeling, vissen, vogelspotten of gewoon lekker een boek lezen. Tevens heeft de accommodatie fietsen waarmee u naar het nabijgelegen dorp kunt fietsen. In de middag maakt u met een kleine motorboot nog een mooie tocht door de backwaters. In tegenstelling tot de grote houseboat mag deze boot ook de kleinere kanalen van de backwaters in, dit gedeelte is het meest bijzonder! Overnachting in Emerald Isle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt rijdt u naar Mararikulam, een klein vissersdorpje met eindeloos witte stranden. De lokale bevolking leeft van de visvangst. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Verwacht daarom geen faciliteiten als watersporten, uitgaansgelegenheden, winkels … maar wel witte stranden, wuivende palmen, een mooi zwembad, yogalessen bij zonsopgang en vers gevangen vis als diner. Overnachting in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17 & 18

Twee dagen ter vrije besteding in Mararikulam. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Transfer naar de luchthaven van Cochin voor de terugvlucht.

Ter info: In Kerala is alcohol niet overal verkrijgbaar. Bars moeten een permit hebben en alleen de vijfsterrenhotels hebben een licentie om alcohol te verkopen. In eenvoudige en middenklasse hotels wordt geen alcohol geschonken. De regering van Kerala hoopt inwoners op deze wijze gezonder te laten leven.

Reissom: vanaf € 1.550,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle transfers per airconditioned auto (Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. het strand)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd
 • Maaltijden volgens programma
 • Treinkaartjes
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Tea tasting & lunch in Coonoor
 • Sunset Cruise & fietstocht in Cochin
 • Tocht per kleine motorboot door de Backwaters
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 45,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.