Privé-rondreis door het zuiden van India. U maakt kennis met de cultuur van Tamil Nadu en de prachtige natuur van Kerala. Met een paar dagen strand sluit u de reis af.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Maak kennis met de kleurrijke tempels van Tamil Nadu
 • Franse sferen in koloniaal Pondicherry
 • Verblijf tussen de theeplantages
 • Op de fiets door Kochi
 • Varen door de Backwaters
 • Zon, zee en strand in Mararikulam

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Na aankomst in Chennai wordt u verwelkomd door onze lokale agent. Namasté India! Daarna volgt de transfer naar Mahabalipuram, een klein dorp met mooie monumenten langs een langgerekt strand. De rest van de dag is hier ter vrije besteding. Overnachting in Ideal Beach Resort.

Dag 2

In de ochtend gaat u op pad in de omgeving van Mahabalipuram. Mahabalipuram staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets! De indrukwekkende kusttempel op het strand, gewijd aan shiva, is één van de beroemdste bouwwerken van Zuid-India. Op loopafstand van de kusttempel vindt u Arjuna's Penance, een groot reliëf dat de legende van de afdaling van de Ganges uit de hemel naar de aarde vertelt. Verder bekend zijn de vijf Rathas, prachtige uit steen gehouwen tempels. Beeldhouwen is een van de lokale ambachten van de stad, u vindt er talloze werkplaatsen. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Ideal Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag reist u verder naar Pondicherry; Frankrijk in de tropen! Pondicherry is lang geleden gesticht door de Fransen, in sommige wijken lijkt het dan ook net of u in een Frans stadje bent. Zo vindt u er een herdenkingsmonument voor gevallenen uit de 1ste wereldoorlog, een standbeeld van Jeanne D'Arc, een Frans lyceum en zijn alle straatnamen in het Frans. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Villa Helena.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Deze dag is ter vrije besteding in Pondicherry. Huur een fiets bij het hotel en fiets op eigen gelegenheid door de stad en omgeving. U kunt zelfs naar het strand fietsen. Niet ver van de accommodatie bevindt zich de kleurrijke Goubert Markt, rij hier zeker even langs. Ook de moeite is een bezoek aan de Sri Aubindo Ashram, één van de bekendste en tevens meest rijke ashrams van India. Overnachting in Villa Helena.
Ontbijt inbegrepen

Studiereis Kerala en Tamil Nadu

Samen met vriendinnen Annie en Clementine begin ik aan een reis vol activiteiten en belevenissen door Tamil Nadu en Kerala. Met als doel nieuwe plekken te ontdekken voor Namasté Reizen, maar ook om de droom van Annie waar te maken. Als klein meisje droomde zij al van India en ondanks dat zij al veel van de wereld heeft gezien heeft zij op 68 jarige leeftijd nog nooit een voet op Indiase bodem gezet.

Lees verder op ons weblog

Dag 5

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Thanjavur. Thanjavur ligt in een vruchtbaar gebied omdat de rivier de Kauvery er doorheen stroomt en het land bevloeit. De Kauvery wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges. Een bad hierin zou dan ook gelijk zijn aan een bad in de Ganges. Onderweg wordt een stop gemaakt in Chidambaram, een belangrijk centrum van het Shivaïsme. De stad wordt gedomineerd door de enorme tempel voor Nataraja, de dansende Shiva. In de tempel worden voortdurend rituelen gehouden. Na aankomst in Thanjavur is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Ideal River View Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag gaat u op pad door Thanjavur. De stad is met name bekend om de 10e eeuwse Brihadishvara-tempel, gewijd aan Shiva. Ook een bezoek waard is het Rajaraja-museum in het midden van de stad. Het heeft een belangrijke collectie bronzen beelden in zijn ruimten tentoongesteld. De stad is verder een centrum van levende kunsten. Er zijn met name veel beeldhouwers actief. Overnachting in het Ideal River View Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt vertrekt u richting Madurai. Onderweg brengt u een bezoek aan het indrukwekkende rotsfort van Trichy. Het is een flinke klim via de 450 traptreden, maar eenmaal boven wordt de moeite beloond met een schitterend uitzicht over de stad en de daarachter liggende rijstvelden, bananenplantages en een grote kokospalmenplantage. U bezoekt ook de Srirangamtempel, welke bestaat uit zeven muren die om elkaar liggen. Bij de drie buitenste walmuren is het een kleurrijke en drukke bedoening. Hier vindt u één van de grootste bazaars van India. Vervolgens rijdt u verder naar Madurai. Dit is de oudste en meest heilige stad van Tamil Nadu en wordt ook wel stad van de tempels genoemd. U vindt hier één van de meest bekende heiligdommen van India; de Sri Meenakshi Temple. Zodra u de stad binnen rijdt springen de elf kleurrijke torens van dit indrukwekkende bouwwerk direct in het oog. Overnachting in GRT Regency.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag maakt u een stadstour door Madurai. U brengt in ieder geval een bezoek aan het tempelcomplex Meenakshi Amman. De 14 torens (waarvan de hoogste 52 meter is) van het tempelcomplex zijn volledig bedekt met kleurrijke beelden van goden en godinnen, dieren en mythische figuren. Erg bijzonder om te zien! In en rondom de tempel is veel te beleven. Tot binnen in het heiligdom verkopen talrijke handelaars hun producten van lokale kunstnijverheid. Een andere prachtige bezienswaardigheid is het 17e eeuwse paleis Thirumalai Nayak. Een uniek gebouw met vele zuilen, bogen en koepels. Ook kunt u nog een bezoek brengen aan het Ghandi Memorial Museum waar vele persoonlijke souvenirs van Mahatma Ghandi worden getoond. Het museum is gebouwd met donaties van zowel de arme als rijke burger van de stad en behoort tot de één van de wereldwijde vredesmusea. Overnachting in GRT Regency.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U rijdt naar Thekkady gelegen in een mooie bosrijke omgeving. De rit ernaar toe is mooi en onderweg passeert u diverse kruidenplantages. Vraag de chauffeur gerust bij een plantage te stoppen voor een rondleiding. Na aankomst in Thekkady is de rest van de dag ter vrije besteding.Overnachting in Abad Green Forest.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vlakbij Thekkady bevindt zich het Periyar National Park. Dit is een van de tijgerreservaten in India, alhoewel de kans op het spotten van een tijger nihil is. Het gebied is enorm uitgestrekt, dik bebost en er leven er nog maar vijftig. Daarentegen heeft u een goede kans op het spotten van een olifant en ander bijzonder wild. In het park hangt een mystieke en tegelijk serene sfeer. U maakt vandaag een boottocht (in groepsverband) over het Periyar Lake, de chauffeur regelt de kaartjes. Wij hadden het geluk een kudde olifanten over te zien zwemmen, een bijzonder gezicht! De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan even aan het zwembad of maak een wandeling door de groene omgeving. Overnachting in Abad Green Forest.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

U reist door naar Munnar, een hill station gelegen op 1652 meter hoogte. Het stadje zelf vinden wij niet zo de moeite, al is de kleurrijke overdekte markt een bezoek waard. De uitgestrekte groene omgeving met vele thee- en kardamomplantages is echter prachtig. Het gebied is één van de meest belangrijke centra van de thee-industrie van Zuid-India. Overnachting in Mistletoe.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag maakt u een wandeling van ca. 2 uur en bezoekt u één van de plantages in de omgeving van Munnar. Bij terugkomst wordt er een klein theeproeverijtje georganiseerd. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Mistletoe.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

U reist vandaag door naar Kochi. Kochi is al eeuwenlang een van de belangrijkste havensteden van India. De stad is in het verleden een kolonie geweest van de Portugezen, Nederlanders en Engelsen. Deze invloeden zijn duidelijk terug te zien in het straatbeeld. Kochi bestaat uit verschillende wijken, waarvan Fort Kochi de bekendste en meest sfeervolle wijk is. Fort Kochi staat vol met koloniale gebouwen, gezellige cafeetjes en sfeervolle boutique hotels.Overnachting in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Op avontuur door Kochi! Na het ontbijt stapt u op de fiets en maakt u een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waaronder het Dutch Palace (Mattancherry); een museum met bijzondere muurschilderingen, oude Hollandse kaarten van Fort Kochi, schilderijen en Koninklijke voorwerpen. Ook bezoekt u de Joodse Synagoge. De Synagoge is door de vele kleurrijke details prachtig om te zien en wordt nog actief gebruikt. In de straatjes om de Synagoge zijn vele souvenir winkeltjes te vinden. Een goede plek om te shoppen! De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

U rijdt vandaag door naar Allepey. Met een traditionele (privé) houseboat maakt u een boottocht door de Backwaters; de binnenwateren van Kerala. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het prachtige natuurgebied met palmbomen, kleine dorpjes en rijstvelden. Het leven in de backwaters speelt zich af op het water en aan de oevers. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Ook kunt u locals zien vissen, wassen en baden. Een privékok zorgt voor een lekkere, verse lunch. Onderweg maakt u nog een stop voor een korte wandeling door een klein dorpje. Aan het einde van de middag meert u aan bij de plek waar u zult overnachten. Na een mooie zonsondergang staat er een heerlijk diner op tafel. U overnacht in een comfortabele kamer (met douche & toilet) aan boord van de houseboat. Een onvergetelijke ervaring!
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16

In de ochtend stapt u in een shikara (kleine houten boot) en vaart u nog een stukje door de smallere kanalen van de backwaters. Nadat u weer in Allepey bent aangekomen brengt de chauffeur u naar naar Mararikulam. In Mararikulam hangt een ontspannen sfeertje en er zijn prachtige ongerepte stranden te vinden. Een fijne plek om tot rust te komen!Overnachting in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17 & 18

Twee dagen ter vrije besteding in Mararikulam. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Transfer naar de luchthaven van Kochi voor de terugvlucht.

Ter info: In Kerala is alcohol niet overal verkrijgbaar. Bars moeten een permit hebben en alleen de vijfsterrenhotels hebben een licentie om alcohol te verkopen. In eenvoudige en middenklasse hotels wordt geen alcohol geschonken. De regering van Kerala hoopt inwoners op deze wijze gezonder te laten leven.

Reissom: Op aanvraag

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle transfers per airconditioned auto (Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. het strand)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Boottocht in Periyar (in groepsverband)
 • Wandeling & kleine theeproeverij in Munnar
 • Fietstocht in Kochi
 • Tocht per shikara door de Backwaters
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 45,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.