Hoogtepunten van Vietnam

14-daagse rondreis | Hanoi – Bai Tu Long Bay – Hué – Hoi An – Ho Chi Minh City – Mui Né

Tijdens deze rondreis komen dé meest bekende plekken van Vietnam aan bod. Verken de belangrijkste steden, cruise door een prachtige baai en een ontspannen einde aan het strand van Mui Né.

In het kort...

 • Bewonder cultureel en historisch Hanoi

 • Wandel door het sfeervolle Hoi An

 • Leuke dagtocht door de bedrijvige Mekong Delta

 • Bezoek de wereldberoemde Cu Chi Tunnels

 • Geniet van zon, zee & strand in Mui Né

 • Hanoi
  1/7  Dwaal door de Old Quarter in Hanoi
 • 3-halong-bay-webb-1427885086
  2/7  Cruise door Bai Tu Long Bay
 • Tu Duc Tomb Hue Vietnam
  3/7  Vaar naar de tombes bij Hué
 • market-2494520
  4/7  Lampionnen in Hoi An
 • 78c574a9-1bc1-4bc5-b2f7-8b06fd428677_1
  5/7  Handel in de Mekong Delta
 • Streetfood in Vietnam
  6/7  Lekker!
 • Mui Né
  7/7  Sluit de reis af aan het strand van Mui Né

Dag 1 | Hanoi

Je vertrekt naar Hanoi. Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar jouw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wil je vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader.

Dag 2 | Hanoi

Vandaag maak je een stadstour door Hanoi, begeleid door een goede Engelssprekende gids. Je brengt in ieder geval een bezoek aan het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder een bezoek waard zijn de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam) en het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam. Het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple mag uiteraard ook niet gemist worden. Jouw gids neemt je eveneens mee naar de kunstgalerij van lokale kunstenaars in de Old Quarter. In deze galerij worden voornamelijk portretschilderijen en kunstwerken met als thema het alledaagse leven tentoongesteld. Aansluitend maak je een riksjatour door de Old Quarter, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. 

Dag 3 | Hanoi - Bai Tu Long Bay

Na het ontbijt rijd je verder naar Halong, waar je aan boord gaat van een traditionele Junk. Hiermee maak je een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route ga je vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. Je vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Thu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor je klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijg je een diner voorgeschoteld, terwijl je geniet van een zonsondergang.

Dag 4 | Bai Tu Long Bay - Hué

Wakker worden terwijl je wordt omringd door talloze eilanden in Bai Tu Long Bay… een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kun je genieten van een uitgebreid ontbijt. Je vaart langzaam terug naar de haven. Aan het eind van de ochtend zet je weer voet aan wal en rijd je terug naar Hanoi. Hier heb je enkele uren vrij te besteden. Aan het begin van de avond volgt de transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Hué, waar je in de avond arriveert. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vind je terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek.

Dag 5 | Hué

Vandaag ga je op ontdekkingstocht door Hué. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. In de ochtend maak je een boottocht over de Perfume River naar de Thien Mu Pagoda en breng je ook een bezoek aan de tombe van King Minh Mang. Ook interessant is de fietstour die je maakt naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en hier weer binnen de Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel, vind je de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs.

Dag 6 | Hué - Hoi An

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heb je onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. De middag is ter vrije besteding in Hoi An. Het is een sfeervol en bezienswaardig stadje, met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • VIETNAM-local-man-cycling
 • dragon-pearl-junk-6433135e31cea
 • city-4484180_1280

Dag 7 | Hoi An

Vandaag heb je ter vrije besteding in Hoi An. De stad ontdek je het beste te voet of op de fiets. Op deze manier krijg je een goede indruk van het lokale leven en maak je gemakkelijk contact met de bevolking. Ook in de omgeving van de stad is genoeg te beleven. Zo is My Son, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vind je nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. In Hoi An zelf kun je een wandeling maken langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vind je vele winkeltjes en eettentjes. Ook een dagje strand behoort tot de mogelijkheden. Het strand van Cua Dai ligt op 4 kilometer (fietsen). Het is een schoon strand en er zijn diverse lekkere (vis)restaurantjes. 

Dag 8 | Hué - Ho Chi Minh City

Je hebt de tijd ter vrije besteding tot de transfer volgt naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst volgt de transfer naar jouw hotel en is de rest van de tijd ter vrije besteding. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie Boeddha's, afkomstig uit geheel Azië. Ook leuk is een avondwandeling over Nguyen Hué Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier.

Dag 9 | Ho Chi Minh City

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar de Mekong Delta. In de ochtend arriveer je in My Tho. Het centrum van My Tho is hectisch, met veel verkeer van bussen en scooters. Aan de waterkant hangt echter een totaal andere sfeer. Op de rivier zie je sampans, woonboten en merkwaardige vlotten van rivierwier. Per boot vaar je over de Tien River en vaar je door één van de vele kanalen tussen de groene eilanden. Onderweg maak je een stop op één van de eilanden om het lokale verse fruit te proeven. In de namiddag volgt de terugreis naar Ho Chi Minh City.

 • The daily life of Ben Thanh Market seller
 • via Mekong Delta naar Cambodja
 • Hanoi tempel

Dag 10 | Ho Chi Minh City

In de morgen rijd je naar de wereldberoemde Cu Chi Tunnels. Midden in de dichtbegroeide jungle bevindt zich een gigantisch 200 kilometer lang ondergronds tunnelnetwerk. Je krijgt een boeiende rondleiding en zelfs de gelegenheid om het ondergrondse ziekenhuis en de woonvertrekken te bezichtigen. Aan het einde van de ochtend keer je terug naar Ho Chi Minh City. De middag is hier ter vrije besteding. Breng op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een bezoek aan het War Remnants Museum; een boeiend museum dat met tekst en beeldmateriaal een overzicht geeft van de gebeurtenissen uit de jaren 1960 & 1970. Bezoek ook de opvallende bouwwerken in de stad zoals de Notre Dame Cathedral, het Reunification Palace en het oude postkantoor.

Dag 11 | Ho Chi Minh City - Mui Né

Na het vele reizen kun je nu een aantal dagen ontspannen! Na het ontbijt reis je namelijk verder naar Phan Thiet (Mui Ne), waar je de reis zult afsluiten. Mui Ne is een kustplaats in het zuiden van Vietnam. De rest van de dag is ter vrije besteding. Geniet van zon, zee en strand!

Dag 12 & 13 | Mui Né

Twee dagen ter vrije besteding in Mui Ne. Breng zeker een bezoekje aan de zandduinen van Mui Ne, absoluut de moeite waard! Maar… geniet vooral van zon, zee en strand of van een massage in de spa van het resort. 

Dag 14 | Mui Né - Ho Chi Minh City

Alweer jouw laatste dag in Vietnam. Vandaag volgt de transfer per auto naar de luchthaven van Ho Chi Minh City.

Reissom

 • Voor deze reis kun je uitgaan van een reissom tussen € 1.800,- en € 2.100,- per persoon. Dit is inclusief vervoer per auto met privéchauffeur, service van Engelssprekende gids waar nodig, binnenlandse vluchten, overnachtingen in middenklasse accommodaties met ontbijt, de 2-daagse cruise met volpension en alle genoemde activiteiten. Je kunt ook kiezen voor eenvoudigere of luxere accommodaties of een mix daarvan. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen.

  Wij kunnen voor deze reis ook de internationale vlucht regelen. De prijzen van de tickets zijn erg afhankelijk van wanneer je wilt reizen. Vertrek is in principe elke dag mogelijk. Informeer bij ons naar de opties.

Onze aanpak

 • aanpak-1-aanvraag

  1. Aanvraag

  Vertel ons over jezelf en hoe jouw droomreis er (ongeveer) uitziet.

 • aanpak-2-specialist

  2. Specialist

  Wij weten de mooiste plekjes, de leukste hotels, beste restaurants etc. ter plaatse!

 • aanpak-3-voorstel

  3. Voorstel op maat

  Wij stellen een unieke reis samen die past bij jouw reistempo, interesses en budget.

 • aanpak-4-opreis

  4. Op reis!

  Op reis met een goed gevoel; ook onderweg kun je op ons rekenen.