De naam zegt het al, tijdens deze rondreis komen dé hoogtepunten van Vietnam aan bod. De 'vijf H's' en een ontspannen einde aan het strand van Mui Ne.

Hoogtepunten van Vietnam

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan cultureel & historisch Hanoi
 • Mooie tweedaagse boottocht door Halong Bay
 • Wandel door de oude en bezienswaardige stad Hoi An
 • Bezoek aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels
 • Leuke dagtocht door de bedrijvige Mekong Delta
 • Geniet van zon, zee & strand in Mui Ne

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader. Eten & drinken: in een koloniale franse villa serveert Restaurant Club Opera heerlijke Vietnamese gerechten. U overnacht in Le Carnot Hotel, een comfortabel hotel in The Old Quarter.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi, begeleid door een goede Engelssprekende gids. U brengt in ieder geval een bezoek aan het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder een bezoek waard zijn de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam) en het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam. Het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple mag uiteraard ook niet gemist worden. Uw gids neemt u eveneens mee naar de kunstgalerij van lokale kunstenaars in de Old Quarter. In deze galerij worden voornamelijk portretschilderijen en kunstwerken met als thema het alledaagse leven tentoongesteld. Aansluitend maakt u een riksjatour door de Old Quarter, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Overnachting in Le Carnot Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u verder naar Halong, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Oriental Sails). Hiermee maakt u een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route gaat u vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. U vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Thu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airco en badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Wakker worden terwijl u wordt omringd door talloze eilanden in Bai Tu Long Bay… een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. U vaart langzaam terug naar de haven. Aan het eind van de ochtend zet u weer voet aan wal en rijdt u terug naar Hanoi. Hier heeft u enkele uren vrij te besteden. Aan het begin van de avond volgt de transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Hué, waar u in de avond arriveert. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. U overnacht in Asia Hotel. Het hotel heeft een goede ligging en op enkele meters lopen vindt u al verschillende restaurantjes. Met onder andere een skybar, de ontbijtzaal en een klein zwembad op de bovenste verdieping heeft u tevens een mooi uitzicht over de stad.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Hué. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. In de ochtend maakt u een boottocht over de Perfume River naar de Thien Mu Pagoda en brengt u ook een bezoek aan de tombe van King Minh Mang. Ook interessant is de fietstour die u maakt naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en hier weer binnen de Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel, vindt u de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs. Eten & drinken: Restaurant La Carambole heeft een uitgebreide kaart met veel Vietnamese en internationale specialiteiten. De inrichting is authentiek Vietnamees en er hangt een ontspannen sfeer. 19, Pham Ngu Lao Street. Overnachting in Asia Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heeft u onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. De middag is ter vrije besteding in Hoi An. Het is een sfeervol en bezienswaardig stadje, met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u in 25 minuten naar het restaurant. Deze vertrekt iedere avond om 15:30 en 19:00 uur. U verblijft in Ancient House Resort. Dit resort is in traditionele stijl gebouwd en biedt charmante kamers en vele faciliteiten voor een aangenaam verblijf.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag heeft u ter vrije besteding in Hoi An. De stad ontdekt u het beste te voet of op de fiets. Op deze manier krijgt u een goede indruk van het lokale leven en maakt u gemakkelijk contact met de bevolking. Ook in de omgeving van de stad is genoeg te beleven. Zo is My Son, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. In Hoi An zelf kunt u een wandeling maken langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vindt u vele winkeltjes en eettentjes. Ook een dagje strand behoort tot de mogelijkheden. Het strand van Cua Dai ligt op 4 kilometer (fietsen). Het is een schoon strand en er zijn diverse lekkere (vis)restaurantjes. Eten & drinken: Cargo Club, een gezellig restaurant aan de rivier. U kunt ook op het dakterras dineren. De Cargo Club serveert zowel goede Westerse gerechten als de beste Vietnamese specialiteiten. 107-109, Nguyen Thai Hoc Street. Overnachting in Ancient House Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U heeft de tijd ter vrije besteding tot de transfer volgt naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de tijd ter vrije besteding. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie Boeddha's, afkomstig uit geheel Azië. Ook leuk is een avondwandeling over Nguyen Hué Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier. Vanaf het dakterras van het Rex Hotel heeft u een goed uitzicht over het bruisende hart van de stad. U kunt hier even iets drinken. 141, Nguyen Hué Street. U overnacht in Adora Hotel, een boetiekhotel in het centrum van de stad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. In de ochtend arriveert u in My Tho. Het centrum van My Tho is hectisch, met veel verkeer van bussen en scooters. Aan de waterkant hangt echter een totaal andere sfeer. Op de rivier ziet u sampans, woonboten en merkwaardige vlotten van rivierwier. Per boot vaart u over de Tien River en vaart u door één van de vele kanalen tussen de groene eilanden. Onderweg maakt u een stop op één van de eilanden om het lokale verse fruit te proeven. In de namiddag volgt de terugreis naar Ho Chi Minh City. Overnachting in Adora Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

In de morgen rijdt u naar de wereldberoemde Cu Chi Tunnels. Midden in de dichtbegroeide jungle bevindt zich een gigantisch 200 kilometer lang ondergronds tunnelnetwerk. U krijgt een boeiende rondleiding en zelfs de gelegenheid om het ondergrondse ziekenhuis en de woonvertrekken te bezichtigen. Aan het einde van de ochtend keert u terug naar Ho Chi Minh City. De middag is hier ter vrije besteding. Breng op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een bezoek aan het War Remnants Museum; een boeiend museum dat met tekst en beeldmateriaal een overzicht geeft van de gebeurtenissen uit de jaren 1960 & 1970. Bezoek ook de opvallende bouwwerken in de stad zoals de Notre Dame Cathedral, het Reunification Palace en het oude postkantoor. Overnachting in Adora Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het vele reizen kunt u nu een aantal dagen ontspannen! Na het ontbijt reist u namelijk verder naar Phan Thiet (Mui Ne), waar u de reis zult afsluiten. Mui Ne is een kustplaats in het zuiden van Vietnam. De rest van de dag is ter vrije besteding. Geniet van zon, zee en strand! U verblijft in Allezboo Beach Resort & Spa. Een nieuw boetiekstijl resort. De kamers zijn stijlvol en zeer ruim ingericht.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee dagen ter vrije besteding in Mui Ne. Breng zeker een bezoekje aan de zandduinen van Mui Ne, absoluut de moeite waard! Maar… geniet vooral van zon, zee en strand of van een massage in de spa van het resort. Overnachtingen in Allezboo Beach Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Alweer uw laatste dag in Vietnam. Vandaag volgt de transfer per auto naar de luchthaven van Ho Chi Minh City.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.490,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.


Inbegrepen:

 • Vlucht Hanoi – Hué met Vietnam Airlines
 • Vlucht Danang – Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
 • Alle transfers naar treinstations en de transfer op dag 1 bij aankomst in Hanoi per auto met privé-chauffeur en Engelssprekende privé-gids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overnachting in Halong Bay op basis van volpension
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi / Ho Chi Minh City met Singapore Airlines
 • Gegarandeerde late check out op dag 14
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook zo enthousiast over Vietnam?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.