Hoogtepunten van Laos

14-daagse rondreis | Vientiane – Vang Vieng – Luang Prabang – Paksong – Don Khone – Champasak – Vientiane

Reis naar de belangrijkste steden en mooie plekken in de natuur, in Noord en Zuid Laos. Stap op de fiets, wandel naar mooie watervallen, proef van de heerlijke koffie en bewonder de 4000 Islands.

In het kort...

 • Reis naar mooie plekken in Noord en Zuid Laos

 • Op de fiets door Vientiane & Luang Prabang

 • De rijstvelden en bergen van Vang Vieng

 • Verken per jeep de omgeving van het Bolaven Plateau

 • Ontdek prachtige watervallen

 • 38. Pha That Luang
  1/6  Pha That Luang in Vientiane
 • 33. Grotten Vang Vieng
  2/6  Grot in Vang Vieng
 • Vang,Vieng,laos-october,21,,2022:,Modern,High-speed,Train,In,Vang,Vieng
  3/6  Reis per trein
 • 1. Luang Prabang
  4/6  Luang Prabang
 • 56. Bolaven Plateau
  5/6  Bolaven Plateau
 • 66. Zonsondergang bij de Old Bridge, Luang Prabang
  6/6  Zonsondergang bij de Old Bridge

Dag 1 | Vientiane

Aankomst in Vientiane, waar je wordt ontvangen door de lokale gids. Welkom in de hoofdstad van Laos! Vervolgens transfer naar het hotel. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. De stad is vrij compact en daarom prima om te voet te ontdekken. Accommodatie: Bloom Boutique

Dag 2 | Vientiane

In de ochtend ga je samen met de gids Vientiane per fiets verkennen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om dwars door de kleine wijkjes te rijden, langs tempels en marktjes. Je begint met de oudste Wat (tempel) in Vientiane, Wat Sisaket met duizenden miniatuur Boeddhabeelden. Daar bevindt zich de voormalige koninklijke tempel, welke is omgebouwd tot een kunst & antiek museum. Hier vlakbij bezoek je de Wat Ho Phra Keo, één van de koninklijke tempels van Laos. Sinds 1970 doet de tempel dienst als museum en beschikt over een collectie van beeldhouwwerken van Boeddha. Daarna fiets je verder naar de Vientiaanse Arc de Triomph, het Patouxai monument. Eventueel kun je het gebouw in, voor een uitzicht over de stad. Het gebouw zelf is helaas niet het mooiste, maar het is wel een gezellige plek waar mensen samenkomen. Dan fiets je naar de Pha That Luang, de met bladgoud bedekte stupa. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan het COPE exhibition centre. Hier vind je de tentoonstelling over de ‘secret war’, waarbij Laos het meest gebombardeerde land ter wereld werd. COPE is een bijzondere non-profit organisatie die is opgericht ten behoeve van de rehabilitatie van mensen die gewond zijn geraakt en raken door deze bommen. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 3 | Vientiane - Vang Vieng

In de ochtend word je opgehaald door de chauffeur voor de rit van ongeveer twee uur naar Vang Vieng. Geniet van de comfortabele reis door het landschap. Gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en verscholen tussen groene heuveltoppen oogt Vang Vieng als een idyllisch bergdorp. Vang Vieng staat bekend om het tuben op de rivier en is populair vanwege de vele outdoor activiteiten die er mogelijk zijn, zoals mountainbiken, kajakken en klimmen. De rest van de dag is ter vrije besteding, om te genieten van het mooie landschap, een fijne wandeling of een sportieve tour. Accommodatie: Bearlin Bungalow

Dag 4 | Vang Vieng

Vandaag maak je een tocht per kajak over de Nam Song River, langs het indrukwekkend karstgebergte en charmante dorpjes. Onderweg maak je diverse stops en is er een lunchpauze in een lokaal restaurant. Uiteindelijk kom je bij het populaire Blue Lagoon One waar je een duik kunt nemen in het verfrissende, koele water! Er is ook de mogelijkheid om de Tham Phoukham-grot te bezoeken met indrukwekkende stalagmieten. Na afloop transfer terug naar het hotel en de rest van de dag ter vrije besteding.

 • vientiane-city-5111579_1280
 • 42. Wat Sisaket
 • Green,Rice,Fields,And,Mountains,,Vang,Vieng,,Laos

Dag 5 | Vang Vieng – Luang Prabang

Halverwege de ochtend word je naar het treinstation van Vang Vieng gebracht voor de trein (11:43 – 12:39) naar Luang Prabang. De treindienst is in december 2021 in gebruik genomen, en rijdt door het karstgebergte van Noord-Laos. Geniet onderweg van het uitzicht op het dorpsleven en op de spectaculaire bergen. Onderweg passeer je talloze bruggen en tunnels. Op het station dat in de heuvels ligt, staan de gids en chauffeur je op te wachten voor een korte transfer naar het hotel. Luang Prabang is een geliefde plek onder reizigers want het ademt cultuur en historie. Door heel de stad staan prachtige gebouwen, zoals diverse heiligdommen en overblijfselen van de koloniale Franse architectuur. Het gehele centrum is uitgeroepen tot World Heritage Site. Accommodatie: My Dream Boutique Resort

Dag 6 | Luang Prabang

Een leuke dag op de fiets vandaag, voor het verkennen van Luang Prabang. Je bezoekt allereerst het voormalige Royal Palace, wat nu het nationale museum is, voor een overzicht van de lokale geschiedenis. Vervolgens fiets je naar het Huan Chuan Heritage House. Daarna bezoek je één van de mooiste tempels Vat Xieng Thong. Met de typische daken en muren die zijn ingelegd met mozaïek. Je steekt de straat over naar Wat Khili. In de tempel is een interessante foto expositie over het Boeddhisme te zien. Tot slot bezoek je het Traditional Arts and Ethnology Centre, wat een goed inzicht geeft in de cultuur van Laos. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 7 | Luang Prabang

Een leuke dag vandaag in de omgeving. Je reist naar de bekende watervallen van Kuang Si. Deze zijn niet voor niets zo populair, want het is echt een prachtige plek, met diverse terrassen en turquoise water. Neem hier eventueel de tijd om te zwemmen. Wandel hier rustig rond om de mooie terrassen vol water met de omringende jungle te bekijken. Als je weer richting de parkeerplaats loopt, passeer je het berenopvang centrum. Lees hier over de Moon Bear en het belangrijke Free the Bears project. Je reist terug naar Luang Prabang, met onderweg een bezoek aan de Buffalo Dairy Farm. Je krijgt hier een rondleiding en uitleg over het ontstaan en de noodzaak van de boerderij. Eventueel kun je helpen bij het wassen en melken van de buffels en kalfjes de fles geven. Tot slot kun je genieten van een heerlijk kopje Lao koffie of thee, een taartje en ijs. In de middag ben je terug in Luang Prabang en bezoek je het Ock Pop Tok Living Crafts Centre, een bijzonder project van lokale weefsters.

 • 17. Kuang Si Falls
 • 5. Uitzicht vanaf Phousi Hill
 • laos-2386078_1280

Dag 8 | Luang Prabang – Paksong

Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Luang Prabang. Je vliegt richting het zuiden, naar Paksé (08.30-10.10). Na aankomst transfer naar het Bolaven Plateau, ook een prachtige streek van Laos! De bevolking is werkzaam op de koffie- en bananenplantages of verdient de kost met weven en houtbewerken. Door de hoge ligging en de vulkanische afkomst van het plateau is de grond hier zeer vruchtbaar. Onderweg breng je een bezoek aan de Tad Yueng Waterfall, waar je eventueel kunt gaan zwemmen. Wandel langs de rivier en maak ook de afdaling via de trappen, zodat je de waterval in volle glorie kunt zien. Vervolgens reis je naar het hotel in Paksong.

Dag 9 | Paksong

Een nieuwe avontuurlijke dag waarbij je per jeep de omgeving van het Bolaven Plateau verder gaat verkennen! In de ochtend word je naar Ban Beng gebracht. Bij aankomst ontmoet je een koffie-expert en stap je in een vintage jeep voor een tour over het plateau. Tijdens de tocht wordt eerst een stop gemaakt bij de Tad Moan Waterfall. Hierna ga je verder naar de koffieplantage van de gids. Hier krijg je informatie over het productieproces, zoals het branden, en maak je een wandeling. Vervolgens kun je genieten van een heerlijke huisgemaakte lunch. Daarna vervolg je de jeeptour, langs woongemeenschappen en mooie natuur. In de middag ben je weer terug bij de accommodatie.

Dag 10 | Paksong – Don Khone

De chauffeur komt je ophalen voor de transfer verder naar het zuiden. Hier bezoek je eerst de spectaculaire Khone Phapheng watervallen, de grootste in volume van heel Indochina! Je reist vervolgens naar de pier bij Ban Nakasang waar je op de boot stapt naar Don Khone, één van de vele eilandjes in deze delta van de Mekong. Dit bijzondere gebied wordt ook wel de 4000 Islands genoemd. Het vervoer gaat allemaal per boot en een aantal eilandjes zijn met een brug verbonden. Overal zie je groene oevers, strandjes, vissers en dorpjes. Ook zijn er een aantal prachtige watervallen. Don Khone is een levendig eiland met leuke restaurantjes, winkeltjes en van alles te zien en te doen. De wegen zijn grotendeels onverhard en het vervoer is per tuk tuk, busje, fiets en te voet. Accommodatie: Seng Ahloune Resort

Dag 11 | Don Khone

Deze dag is geheel ter vrije besteding op Don Khone, een heerlijke plek! Neem zeker een kijkje bij de immense Liphi waterval. Je kunt langs de kloof wandelen waar het water met grote hoeveelheden doorheen dendert. Op het eiland zijn nog een aantal restanten van de Frans koloniale tijd terug te vinden, zoals gebouwen en een klein deel van een spoorweg. Verder wordt het eiland gedomineerd door kokosnoot plantages. En bezoek het naastgelegen eilandje Don Det dat is verbonden door een brug. Deze brug is ook dé spot om een mooie sunset te zien.

 • 57. Vat Phou
 • 55. Mystic Mountain Coffee
 • 61. Varen langs de 4000 Islands

Dag 12 | Don Khone – Champasak

Na het ontbijt word je met de boot opgehaald en vaar je terug naar het vasteland bij Ban Nakasang. Hier staat de chauffeur klaar voor de rit naar Champasak, gelegen aan de westelijke oever van de Mekong. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke cafés en restaurantjes. Vanmiddag breng je een bezoek aan de Vat Phou, de bergtempel waar volgens kenners de oorsprong ligt van de Khmerbeschaving, die later in Angkor tot ongekende bloei zou komen. Het gedeeltelijk overgroeide tempelcomplex dateert uit de zesde tot de achtste eeuw. Archeologen vermoeden dat de Vat Phou destijds het machts- en religieuze centrum was van een groot Khmerrijk. Maak de klim naar boven, langs de frangipanibomen die sierlijk langs de trappen van het complex groeien. Vanaf de heuvel kijk je mooi uit over de omgeving. Accommodatie: The Riviera Champasak

Dag 13 | Champasak – Vientiane

Na het ontbijt en check out is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Paksé. Vanmiddag vlieg je terug naar Vientiane, met aansluitend de transfer naar het hotel. Accommodatie: Bloom Boutique

Dag 14 | Vientiane - Amsterdam

Dan is de laatste dag in Laos aangebroken. Je kunt op het gemak ontbijten en uitchecken. Aan het begin van de middag transfer naar de luchthaven van Vientiane. Vanaf hier vertrekt de terugvlucht naar Amsterdam.

Reissom

 • Voor deze reis kun je uitgaan van een reissom tussen € 2.800,- en € 3.100,- per persoon, gebaseerd op twee personen.

  Dit is inclusief vervoer per auto met privéchauffeur, binnenlandse vlucht(en), boottransfer(s), overnachtingen in middenklasse accommodaties met ontbijt, genoemde activiteiten, administratiekosten, uitgebreide reisinformatie met onze favoriete adresjes én onze service van begin tot eind (24/7 tijdens je reis).

  De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen. Je kunt ook kiezen voor eenvoudigere of luxere accommodaties of een mix daarvan. De inhoud van de reis kan geheel aan je wensen worden aangepast.

  Wij kunnen voor deze reis ook de internationale vlucht regelen. De prijzen van de vliegtickets zijn afhankelijk van reisdata, luchtvaartmaatschappij en luchthaven van vertrek. Informeer bij ons naar de opties.

Onze aanpak

 • aanpak-1-aanvraag

  1. Aanvraag

  Vertel ons over jezelf en hoe jouw droomreis er (ongeveer) uitziet.

 • aanpak-2-specialist

  2. Specialist

  Wij weten de mooiste plekjes, de leukste hotels, beste restaurants etc. ter plaatse!

 • aanpak-3-voorstel

  3. Voorstel op maat

  Wij stellen een unieke reis samen die past bij jouw reistempo, interesses en budget.

 • aanpak-4-opreis

  4. Op reis!

  Op reis met een goed gevoel; ook onderweg kun je op ons rekenen.