Bijzondere reis met o.a. kennismaking met authentieke bergstammen, een fietstocht door de oude koningsstad Luang Prabang en bezoek aan de indrukwekkende vlakte der kruiken.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Mooie tocht over land van Thailand naar Laos
 • Kom in aanraking met verschillende bergstammen
 • Watervallen, rivieren en karstgebergte rond Nong Khiaw
 • Wordt verliefd op de stad Luang Prabang
 • Bezoek de mysterieuze vlaktes met kruiken
 • Ontdek Vientiane, de meest dorpse hoofdstad ter wereld

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Welkom in het noorden van Thailand! De aankomst is in de stad Chiang Rai, een rustige en vrij groene stad. De stad Chiang Rai ligt ongeveer 150 km ten noorden van Chiang Mai en op steenworp afstand van Laos en Myanmar. Tevens is het de ideale basis om de gouden driehoek te ontdekken. U wordt ontvangen door de chauffeur die u naar het hotel brengt. De rest van de dag de tijd heeft u tijd om uit te rusten of om zelf op pad te gaan en het kleine stadje te ontdekken. Breng zeker een bezoek aan de avond markt en ga eten bij een van de stalletjes met heerlijk lokaal eten. U logeert in het LaLuna Hotel & Resort.

Dag 2

Vandaag verlaat u alweer Thailand om de reis voor te zetten naar Laos. De eerste stop is in Chiang Khong, gelegen aan de grens. Hier stapt u op een lokale shuttle bus (30 Baht p.p.) de rivier de Mekong over. Welkom in Laoland! Na de grens formaliteiten volgt de transfer per auto met chauffeur en gids naar Luang Nam Tha. In deze grensstreek met China en Myanmar wonen verschillende bergstammen waar u desgewenst een kijkje kunt nemen. Onderweg brengt u een bezoek aan Fort Carnot. Dit is een oude Frans militaire post met daarin een gevangenis en een wachttoren, waarvanuit u een mooi uitzicht op de omgeving heeft. Hierna reist u in ongeveer drie uur verder naar Luang Nam Tha. Uiteraard is er onderweg weer voldoende gelegenheid om te stoppen voor een foto, inkopen te doen op een lokale markt of gewoon even de benen te strekken en de omgeving in u op te nemen. In deze grensstreek met China en Myanmar wonen verschillende bergstammen waar u desgewenst een kijkje kunt nemen. In elk geval is er gelegenheid om een dorp van de Khmu en Lu minderheden te bezoeken. Tevens wordt er een stop gemaakt bij de Kao Rao grot met zijn indrukwekkende kalksteenformaties. Afhankelijk van de conditie van de wegen komt u in de middag aan in Luang Nam Tha, een gemoedelijk stadje gelegen in de Nam Tha vallei. U logeert in Zuela Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

De wandelschoenen worden aangetrokken en u gaat op pad met een ervaren lokale gids. Het is een makkelijke tocht en kan eventueel deels per minibus of truck afgelegd worden. De tour begint op de markt van Luang Nam Tha. Hier zult u zich verbazen over het aantal verschillende producten uit de omgeving dat hier wordt verkocht. Aan de rand van het dorp maakt u een klimmetje naar de Phoumpok Stupa, van waar u een prachtig uitzicht heeft over het dorp en de vallei. Daarna de jungle in waar de gids uitleg geeft over het verzamelen van voedsel, kruiden en middelen voor genezing uit het woud. Onderweg komt u door kleine dorpjes en heeft u een heerlijke BlakTai of Akha picknicklunch. Na de lunch brengt u een bezoek aan Ban Nummutmai, een klein Akha dorp. U krijgt een kijkje in het dagelijkse leven van deze etnische minderheid. Ook bezoekt u het Lanten dorp Ban Nam Jang, waar ze gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van papier. De Lanten worden ook wel de 'dressed in blue people' genoemd. Ze komen van oorsprong uit Mongolië. Bij wijze van schoonheidsymbool scheren de vrouwen op jonge leeftijd hun wenkbrauwen af. Zowel de mannen als de vrouwen van deze stam kleden zich van top tot teen in indigo gekleurde kleding. Hierna keert u terug naar Zuela Guesthouse.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

U reist door een prachtig groen landschap op weg naar Nong Khiaw. Onderweg passeert u wederom veel nederzettingen van verschillende bevolkingsminderheden die hier leven. Het is mogelijk om bijvoorbeeld in een dorp van de Lanthen een tussenstop te maken. De 'dressed in blue people' zoals ze ook wel worden genoemd, komen van oorsprong uit Mongolië. Bij wijze van schoonheid symbool scheren de vrouwen op jonge leeftijd hun wenkbrauwen af. Zowel de mannen als de vrouwen van deze stam kleden zich van top tot teen in indigo gekleurde kleding. Voor de lunch wordt er een stop gemaakt in de plaats Oudom Xai. Na een reisdag door de bergen komt u aan in Nong Khiaw. De groene omgeving, de ligging aan de rivier en de omringende karstgebergte geven een prettig gevoel. Een heerlijke plaats om even te ontspannen. U logeert in het Nong Kiau Riverside Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt vaart u per lokale boot de Nam Ou River op. Een van de mooiste stukjes van Laos! Op veel ochtenden trekt de mist zich langzaam op tegen de wanden van het karstgebergte. Een bijzonder en schitterend schouwspel. U stopt in twee dorpjes op de oever van de rivier; Ban Sap Khing & Ban Sop Jaem. Deze dorpjes zijn dan ook alleen per boot bereikbaar. Beide kleine plaatsen die overdag vrij uitgestorven zijn. De mannen zijn namelijk veelal op pad om te werken langs of op de rivier. De enige drukke plaats zijn de schooltjes, vol met kinderen uit de omgeving. Ook bezoekt u het dorpje Muang Ngoi waar u de lunch nuttigt. Inmiddels uitgegroeid tot een plaats waar veel toeristen hun trekking beginnen of overnachten als stop tijdens de lange bootreizen. Een paar kleine heuvels zijn te beklimmen, een avontuurlijk en soms pittige tocht, maar vraag gerust aan de gids naar de mogelijkheden! Halverwege de middag bent u terug in Nong Khiaw. Overnachting in Nong Khiaw Riverside Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

De reis gaat verder over land naar Luang Prabang. Onderweg kunt u indien gewenst een stop maken om de Pac Ou grotten te bezichtigen. Dit heiligdom herbergt honderden boeddhabeelden en wordt al eeuwen vereerd. Tijdens Pi Mai, Laotiaans nieuwjaar, vinden indrukwekkende processies plaats waarbij elk beeld ritueel wordt gereinigd. In de middag komt u aan in de oude koningsstad Luang Prabang. Wie deze stad bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid een eerste indruk te krijgen van de stad. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. U logeert in het My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Luang Prabang heeft de reiziger veel te bieden. Vandaag maakt u kennis met de stad op een eco-vriendelijke manier, per fiets! U begint de dag met een bezoek aan het voormalige Royal Palace. Tevens een bezoek aan één van de mooiste tempels van de stad: Vat Xieng Thong. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. Andere bijzondere plekken die u ziet zijn onder andere Wat Visoun, waar een grote stupa staat en Wat Mai, gebouwd in 1796, dat bewonderd wordt door haar houten dak. In de middag stapt u wederom op de fiets om een aantal kleine lokale dorpjes net buiten de stad te bezoeken. Hier krijgt u een leuke en leerzame introductie over het leven in de kleine dorpjes rondom de stad. De fietstocht eindigt bij de Wat Phonpao, deze tempel gelegen op een heuvel, bied een schitterend uitzicht over Luang Prabang en de omliggende heuvels. Overnachting in My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag even geen programma! Heerlijk slenteren door de stad en genieten van een drankje langs de rivier of op een van de terrasjes in het centrum. Uiteraard is het ook mogelijk om een excursie te ondernemen. De omgeving van de stad leent zich uitstekend uit voor avontuurlijke uitstapjes! Pak de fiets en trek er op uit in de omgeving, ga kayakken, relaxen bij de waervallen of een dag een olifant verzorgen. Tip: Iedere avond vormt zich een grote avondmarkt op Sisavangvong road. Lange rijen kraampjes met lokale producten, maar ook producten uit omliggende landen. Het is een ideale plaats om souveniers te kopen maar ook praktische voorwerpen van de mooiste materialen. Overnachting in My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

We zijn echt verliefd geworden op Laos. Een compliment voor Edwin en Namasté voor het regelen van onze droomreis, waar we zo naar uitgekeken hadden! Maureen en Leon de Klonia

Dag 9

U verlaat de stad om op weg te gaan naar Phonsavan, de nieuwe hoofdstad van de provincie Xieng Khouang, gelegen in het oosten van Laos. Een kronkelende weg door een mooi groen landschap. Onderweg worden er zeker nog enkele stops gemaakt in interessante dorpjes of om even de benen te strekken. Een vrij bergachtige omgeving met veel pijnboombossen. Tijdens de Vietnamoorlog in de jaren zestig is deze streek zwaar getroffen waarbij o.a. de oude hoofdstad Xieng Khouang volledig werd verwoest. Wat deze streek vooral interessant maakt, zijn de archeologische vondsten. De beroemde Vlakte der Kruiken ligt immers in dit gebied. Na een lange rit van ca. zeven uur komt u aan in Phonsavan. De naam van deze stad betekent letterlijk: hemel op aarde, een naam die de Laotianen kennelijk hoop wilde geven na de bombardementen tijdens de Vietnamoorlog. U logeert in het Anoulack Khen Lao Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

De geschiedenis van Laos kent ook een donkere periode. Vandaag krijgt u meer kennis van een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het land en de regio. De regio behoort namelijk tot de zwaarst gebombardeerde plekken op aarde! U bezoekt de Mines Action Group, verantwoordelijk voor het verwijderen en demonteren van landmijnen en andere projectielen. Hierna brengt u een bezoek aan een aantal van de honderden velden die bekend zijn geworden als de Vlakte der Kruiken. De herkomst en functie van de enorme zandstenen vazen, verspreid over grote grasvlaktes, is tot op heden nog steeds niet duidelijk. Vermoed wordt dat hun oorsprong teruggaat tot zo'n drie- tot vierduizend jaar geleden. Rondom Phonsavan zijn er drie sites bereikbaar waar u de kruiken kunt bezichtigen. Op de eerste, en tevens de mooiste, zijn exemplaren te vinden van meer dan duizend kilo! Bezoekt u Laos rond december, januari of februari, dan heeft u kans de velden met papaver in bloei te zien. Uit deze bloem wordt opium getrokken, een handel waar met name de Hmong bevolking, de meerderheid in dit gebied, zich mee bezig houdt. Tip: neem gerust deel aan een spelletjepetanque. De meest voorkomende vorm van vermaak in deze stad naast karaoke. Het is duidelijk dat dit is overgebleven uit de Franse bezetting. Overnachting in Anoulack Khen Lao hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Op weg naar de hoofstad van Laos, Vientiane. U rijd zuidwaarts richting Paksan, passerend kleine dorpjes. Het eerste deel van de route is het bergachtig en komt u onder andere langs de overblijfselen van de oude stad van Xieng Khouang, nu bekend als Muang Khoun. In de loop van de middag arriveert u in Vientiane. Met z'n 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk nog de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. De stad is vrij compact en daarom prima om te voet te ontdekken. De boulevard langs de rivier is de uitstek om s'avonds te ontsnappen aan de warmte van de stad. Het is dan ook gezellig druk. U logeert in het Hotel Beau Rivage Mekong, een bijzonder en eigentijds hotel. Vanuit het hotel loopt u direct de boulevard op langs de rivier, met tal van eettentjes om de hoek.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een gehele dag ter vrije besteding in Vientiane. Aan te raden is een bezoek aan de morningmarkt, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. Of huur een fiets en breng o.a. een bezoek aan Wat Sisaket en Wat Phra Keo, twee schitterende tempels. Maar mis vooral Pha That Luang niet! Dit met bladgoud bedekte tempelcomplex, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. Met de brommer of lokale bus kunt u bovendien een bezoek brengen aan Wat Xieng Khuan, het vreemde Boeddhapark vol met beelden die figuren uit Boeddhistische en hindoeïstische vertellingen voorstellen. Overnachting in het Hotel Beau Rivage Mekong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Dan is het tijd om afscheid te nemen van dit fijne land. Transfer naar de luchthaven van Vientiane. Vanaf hier vertrekken internationale vluchten.

Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.910,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.


Inbegrepen:

 • Overnachtingen in middenklasse hotels in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • In Laos transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur en gids
 • In Thailand transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur
 • Dagtocht in de Luang Nam Tha vallei
 • Stadstour per fiets door Luang Prabang
 • Uitgebreid bezoek aan de Vlakte der kruiken
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Entreegelden voor de opgenomen excursies
 • Overige maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Evt vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en oerige maaltijden
 • Evt. overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten Laos ($ 35,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos, Sri Lanka  & Vietnam

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."