De naam zegt het al, tijdens deze rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Cambodja zoals wereldwonder Angkor Wat, hoofdstad Phnom Penh en de dolfijnen bij Koh Trong.

Hoogtepunten van deze reis

 • Het levendige Phnom Penh
 • Koloniaal en landelijk Battambang
 • Wereldwonder Angkor Wat
 • De nog relatief onbekende tempels van Sambor Prei Kuk
 • Overnachten in een homestay
 • Op zoek naar de Irrawaddy dolfijn
 • De stranden van Sihanoukville

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Phnom Penh.

Uw reis door Cambodja is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Phnom Penh waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Eenmaal in Phnom Penh aangekomen volgt de transfer naar het hotel. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. U logeert in het Patio Hotel, een stijlvol hotel in het hart van Phnom Penh. Het hotel beschikt over moderne kamers, een mooi zwembad, een bar en een restaurant. In de straat zijn diverse winkeltjes en restaurantjes te vinden.

Dag 3

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. U begint bij de Wat Phnom tempel. Deze tempel is gelegen op een kleine heuvel in Phnom Penh en is een toonbeeld van de stad. U gaat verder naar het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in het Patio Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt reist u naar Battambang, een mooie rit van ongeveer vijf uur. Onderweg maakt u een stop in Udong, de voormalige hoofdstad van Cambodja. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur zullen we in Battambang arriveren. Na het inchecken in het Hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. U logeert in het Battambang Resort, een heerlijk resort met zwembad in een tropische tuin. Het is gelegen net buiten de stad en daarom op een vrij rustige locatie.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag reist u per auto met chauffeur verder naar Siem Reap. Na aankomst transfer naar uw hotel. Siem Reap is een mooie, rustige provinciehoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad. U logeert in het Siddharta Boutique Hotel, een sfeervol, kleinschalig boetiek hotel gelegen tussen Siem Reap en Angkor Wat. Het hotel beschikt over een zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt rijdt u met een tuk tuk naar Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempel Baphoun, 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Hier, in een kleine pagode, zullen monniken een speciale ceremonie uitvoeren; zij zullen u een voorspoedige reis en gezondheid wensen, een zeer bijzondere ervaring! In de middag brengt u een bezoek aan het hoogtepunt van Siem Reap, Angkor Wat, een prachtig complex. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw 'herontdekt'. Aan het eind van de middag een bezoek aan Phnom Bakheng en wellicht een mooie zonsondergang. Overnachting in het Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt rijdt u naar Kampong Thom, bekend om Sambor Prei Kuk. Dit is gebouwd in de Chenla periode in de 6e en 7e eeuw en huist enkele prachtig bewaarde tempels in de jungle. Kleine zandpaadjes verbinden de drie belangrijkste tempels en u legt deze stukken te voet af. Geniet van de rust en van het uitzicht tijdens de wandeling. Met uw bezoek steunt u de lokale gemeenschap. Tevens nuttigt u een door hen lokaal bereide lunch. Na de lunch wordt u naar de homestay gebracht waar u vannacht zult verblijven. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Neem een kijkje in het dorpje of help uw gastgezin met het bereiden van het diner. Accommodatie: Homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt vertrekt u naar Kratie. Kratie staat bekend om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen. Na aankomst stapt u op de ferry naar het eiland Koh Trong. Dit eiland ligt middenin de Mekong rivier, recht tegenover Kratie. Hier kunt u op een relaxte manier kennismaken met het Cambodjaanse plattelandsleven op het eiland Koh Trong. U logeert in Rajabori Villas, een bijzonder en mooi aangelegd guesthouse op het eiland. Geniet van de serene omgeving en het echte leven van Cambodja buiten de steden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Een dag ter vrije besteding op Koh Trong. U kunt gemakkelijk het eiland verkennen per fiets. Deze kan gehuurd worden van de lokale bevolking. Op die manier steunt een lokaal project de eilandbewoners. Een fietstocht langs mooie traditionele houten Khmer huizen, het Vietnames" drijvende dorp en de Vietnamese pagode. Het eiland is niet al te groot en daarom prima op eigen gelegenheid te ontdekken. Overnachting in Rajabori Villas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

De reis wordt vervolgd naar naar Kampot, een rustig stadje in het zuiden van Cambodja. Vanuit het handelsstadje vlakbij de grens met Vietnam, zijn er verschillende tochten te ondernemen. Onderweg krijgt u een mooi beeld van het plattelandsleven, ook ziet u onderweg veel watervogels. U kunt onder andere een natuurpark bezoeken en de kust is ook binnen bereik. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in Rikitikitavi Lodge. De kamers bevinden zich in een voormalige rijstschuur die omgebouwd is tot een comfortabel verblijf. Het terras van het restaurant biedt een mooi uitzicht op de rivier en de Elephant Mountains op de achtergrond.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

In de ochtend transfer per taxi naar de haven- en badplaats Sihanoukville. Deze plaats heeft prachtige en goed toegankelijke stranden en is dus een ideale plek om lekker bij te komen van de rondreis. U logeert in het Secret Garden Hotel. Een sfeervol en gezellig hotel, gelegen direct aan het mooie Otres Beach.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee dagen ter vrije besteding in Sihanoukville. Geniet van zon, zee en strand! Ook is het mogelijk om een excursie te maken naar het Preah Sihanouk Ream National Park. Overnachting in het Secret Garden Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer terug naar Phnom Penh, en direct door naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 2.305,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Phnom Penh/Siem Reap met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Alle vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Alle excursies zoals genoemd in het programma
 • Stadstour in Phnom Penh (incl. gids en entreegelden)
 • Bezoek aan Angkor Wat (incl. gids en entreegelden)
 • Bezoek aan Sambor Prei Kuk (incl. gids en entreegelden)
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Gegarandeerde vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd al door Cambodja willen reizen?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist Myanmar, Laos, Cambodja & Filipijnen

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.