Een complete reis door Bhutan. Wij nemen u mee van west naar oost, zodat u de mooiste natuur te zien krijgt en in contact komt met de vriendelijke bewoners van Bhutan.

Hoogtepunten van Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

 • Trekking naar het Taktshang klooster in Paro
 • Bezoek de indrukwekkende Buddha Dordenma in Thimpu
 • Trekking langs kleine dorpen in Punakha
 • Bezoek de 23 tempels tellende Tongsa Dzong
 • Maak kennis met het lokale leven in de Bhumtang Vallei
 • Het onbekende Trashigang, gelegen tussen de rijstvelden

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! U ontvangt de reisdocumenten en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. U wordt naar het hotel gebracht. U verblijft in Justa The Residence Greater Kailash.

Uw reis door Bhutan is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Vandaag maakt u met een lokale gids een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Bezoek bijvoorbeeld ook de Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Justa The Residence Greater Kailash.
Onbijt & diner inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! Maak kennis met dit bijzondere land, de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Bij aankomst wordt u welkom geheten door uw Bhutanese gids en chauffeur. Na check-in in uw hotel, brengt u alvast een bezoek aan de highlights van Paro. U overnacht in Tashi Namgay of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. Daarna brengt u een bezoek aan de highlights van Paro. U bezoekt onder andere de Kichu Tempel, een tempel uit de 7e eeuw, het nationale museum en de Dzong van Paro. Ook kunt u een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt. Daarna rijdt u verder naar Thimphu. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 5

IIn de ochtend brengt u een bezoek aan de Changangkha Lhakhang. Dit is de oudste tempel in de vallei. Daarna maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Choeten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt prachtige Bhutanese souvenirs kopen in het National Emporium. Bent u in het weekend in Thimphu? Van vrijdagmiddag t/m zondag is er weekendmarkt en komen er Bhutanezen vanuit het hele land naar Thimphu om hun spullen te verkopen! Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. U brengt hier een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimpu te vestigen. Nu wonen er monniken. Daarna maakt u een korte trekking door het achterland van Punakha, die begint vanaf Chime Lhakhang. Tijdens de trekking wandelt u door prachtige natuur en komt u langs kleine dorpjes. Overnachting in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

In de ochtend maakt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Hierna rijdt u door naar de vallei van Phobjikha aan de grens van het Black Mountains National Park. Gedurende de harde winters in Tibet vliegen de zeldzame zwarthalskraanvogels naar dit gebied om te overwinteren en te broeden. Na aankomst brengt u een bezoek aan Gangtey, het grootste en enige klooster van Nyingmapa in het westen. Ook bezoekt u het Black Necked Crane visitor centre, waar u meer te weten komt over deze bijzondere zwarthalskraanvogels. Liefhebbers kunnen in de avond bijvoorbeeld genieten van een 'hot stone'-bad, waarbij de stenen geneeskrachtige eigenschappen hebben. Overnachting in Hotel Dewachen of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de mooie vallei van Phobjikha. Daarna wordt u opgehaald om naar Trongsa te rijden, waar u ook overnacht. Deze plaats ligt in het midden van Bhutan. In deze regio vindt u de Monpas, een van de eerste etnische minderheden van Bhutan. Zij hebben een groot respect voor natuur. Trongsa staat ook bekend om de volksliedjes en volksdansen. De beste traditionele zangers komen hier vandaan. U overnacht in Yangkhil Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de 23 tempels tellende Trongsa Dzong, een werkelijk labyrinth van galerijen en gangen in Trongsa. U kunt verder klimmen langs een pad naar de strategisch gelegen Ta Dzong wachttoren dat uitkijkt tot in de Bumthang regio. U rijdt daarna door naar Bumthang. U komt langs Chumey en onderweg maakt u een stop bij een Yatha weverij. Hier kunt u prachtige kleurrijke motieven terug vinden die met de handgeweven worden van yak- en schapenwol; een nog veelbeoefend ambacht. U overnacht in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

studiereisverslag Bhutan

studiereisverslag Bhutan

"Bhutan is in een korte tijd van de middeleeuwen naar de 21ste eeuw gegaan. De eerste toeristen kwamen pas vanaf 1974 het land in. Het koninkrijk probeert een balans te vinden tussen de moderne ontwikkelingen enerzijds en het behoud van hun eigen cultuur en identiteit anderzijds. Deze unieke identiteit is datgene wat het land bijzonder en uniek maakt. Als het aan Bhutan ligt, blijft dit voorlopig zo. Tashi Delek!"

Lees hier het hele verslag van Jane's studiereis

Dag 10

In de ochtend brengt u een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in de Bumthang vallei. U bezoekt onder andere de Kurjey tempel, een tempel waar veel koningen zijn gecremeerd, de Jampay Lhakhang, de oudste tempel van het land. In de middag bezoekt u Merba Tsho, ook wel 'the burning lake' genoemd. Volgens een legende ging de heilige Pema Lingpa – om te bewijzen dat er onder water een tempel in een grot te vinden was - met een brandende lamp het water in. Even later kwam hij weer boven met een beeld uit de tempel en de nog brandende lamp. Sindsdien is dit heilige plek. 's Avonds heeft u de tijd om de bazaar van Chamkhar te bezoeken. Probeer hier eens typisch lokale gerechten van de streek, zoals noodles, boekweit pannekoeken of de lokale kaas. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

U bereikt het hoogste punt van uw reis, 3100 meter. U maakt een schitterende tocht naar de Uravallei, een van de heiligste valleien van Bumthang. Het stadje Ura is de oudste nederzetting van Bhutan. U kunt hier prachtig wandelen door het charmante dorpje met haar hobbelige wegen en een stuk door de Uravallei. U krijgt hier de gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking en hun manier van leven. Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel rijdt u naar Mongar. Veel steden in Bhutan zijn in de valleien gelegen. Mongar niet, deze stad ligt op de top van de heuvels. Het is een kleine stad, maar wordt vooral vaak gebruikt om hier vandaan naar Trashigang te reizen. Bij aankomst brengt u een kort bezoek aan de stad. De Dzong van Mongar is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. U overnacht in Hotel Wanchuk of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Vandaag rijdt u verder naar Trashigang, een klein plaatsje gelegen tussen de rijstvelden. Onderweg maakt u een stop onderweg om de beroemde Yadi Loops te bekijken. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en de kleine wegen die door de heuvels kronkelen. Ook bezoekt u onderweg Trashi Yangtshe, waar u een bezoek brengt aan de Gom Kora en de Chorten Kora, de grootste whitewash stoepa in het land. Trashigang is één van de meest oostelijke steden die u kunt bezoeken in Bhutan en was vroeger het centrum van de handel tussen Tibet en Bhutan. U overnacht in Hotel Druk Deothjung of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Trashigang Dzong, een imposant gebouw die over de Dangme Chhu rivier heen kijkt. Onderweg bezoekt u het Rajung Monastery. Vervolgens rijdt u verder naar Samdrup Jonkhar. Deze plaats ligt op de grens met India. Overnachting in Mountain Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

U wordt vandaag opgehaald in uw hotel door de chauffeur van onze lokale agent uit India. U gaat vandaag de grens over naar India. Let op dat u een multiple entry visum aanvraagt voor India! Vanaf Samdrup Jonkhar is het nog ongeveer 3,5 uur rijden naar Guwahati. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Hotel Dynasty.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Guwahati voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de kamer tot uw beschikking tot aan vertrek naar de luchthaven. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor ter beschikking. Laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Uw dagkamer is in het IBIS Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 3870,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Deze reis is gebaseerd op een vlucht van Lufthansa vanaf Amsterdam, maar u bent niet gebonden aan deze maatschappij. Per vertrekdatum kunnen wij kijken wat de meest voordelige vlucht is.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Delhi met Lufthansa (overstap in Frankfurt)
 • Vlucht Delhi – Paro met Drukair
 • Vlucht Guwahati – Delhi met Indigo Airlines
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC Tata Indigo in India & AC SUV in Bhutan)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Stadstour met gids in Delhi
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u in Bhutan volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Eventuele vroege check-in en late check-out
 • Overige entreegelden India
 • Overige maaltijden
 • Visum India (double of multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.