Ontdek Bhutan en verblijf in een ecolodge en op een boerderij. Een bijzondere manier om kennis te maken met dit land.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • U begint de reis met een kort bezoek aan Kathmandu
 • Bezoek aan de oude Changangkha Lhakhang in Thimpu
 • Bezoek aan een weverij onderweg naar Bhumtang
 • Maak kennis met het lokale leven in de Bhumtang Vallei
 • Overnachten in een eco lodge en op een boerderij
 • Trekking naar het Taktshang klooster in Paro

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Hierna wordt u naar het hotel gebracht. Check-in is mogelijk vanaf 14:00 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. U overnacht in Exotic House

Dag 2

Vandaag brengt u een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kathmandu. Een auto met chauffeur staat ter beschikking. Durbar Square is het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. Bezoek ook het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien.Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad.Bijzonder is ook de museumstad Patan, ook wel 'de Stad der Schoonheid' genoemd. In deze koningsstad zijn de meeste tempels van Nepal per vierkante meter te vinden. Overnachting in Exotic House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur, die u tijdens de gehele reis zullen begeleiden.Maak kennis met dit bijzondere land en leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Bij aankomst volgt de transfer naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen.De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere Changangkha Lhakhang, het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve, waar u het Nationale dier de Takin kunt zien. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt een grote diversiteit aan textiel terugvinden in het National Textile museum of breng een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Onderweg passeert u de Dochu-la Pass. Bij heldere dagen heeft u een 360-graden uitzicht over de Himalaya en ook deels de besneeuwde toppen. Hier bezoekt u onder andere Druk Wangchal, met de bijbehorende 108 stupa's. Tevens is het mogelijk om de meditatie grotten te bezoeken. Na aankomst in Punakha maakt u een stadstour en bezoekt u de Pho Chhu hangbrug en het nonnenklooster Wolakha. U overnacht in Wangdue Eco Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

In de vroege ochtend rijdt u naar Gasa Tshachu. Hier vindt u de meest populaire hotsprings van Bhutan. Hier zult u veel lokale mensen tegen komen. De hotsprings liggen vlakbij de bedding van de Mo Chhu rivier in een heuvelachtige omgeving. Bij helder weer heeft u uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. U geniet hier van een bad. Daarna rijdt u weer terug naar Punakha.In de middag bezoekt u dePunakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimpu te vestigen. Nu wonen er monniken. Overnachting in Wangdue Eco Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

Vandaag wordt u opgehaald om naar Trongsa te rijden. Onderweg passeert ude Pele La pas en bezoekt u de Chendebji Chorten. Trongsa ligt in het midden van Bhutan. In deze regio vindt u de Monpas, een van de eerste etnische minderheden van Bhutan. Zij hebben een groot respect voor natuur. Trongsa staat ook bekend om de volksliedjes en volksdansen. De beste traditionele zangers komen hier vandaan. Na aankomst brengt u een bezoek aan de 23 tempels tellende Trongsa Dzong, een werkelijk labyrinth van galerijen en gangen in Trongsa.U kunt verder klimmen langs een pad naar de strategisch gelegen Ta Dzong wachttoren dat uitkijkt tot in de Bumthang regio. U overnacht inYangkhil Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

U rijdt door naar Bumthang, een verzamelnaam voor vier valleien; Chokhor, Chumey, Ura en Tang. U komt langs Chumey en onderweg maakt u een stop bij een Yatha weverij. Hier kunt u prachtige kleurrijke motieven terugvinden die met de handgeweven worden van yak- en schapenwol; een nog veel beoefend ambacht. In de middag brengt u een bezoek aan een lokale kaasfabriek, waar u ziet hoe kaas wordt gemaakt. Ook gaat u naar een bijenhouder. Hier ziet u hoe honing wordt gemaakt. Hierna bezoekt u Merba Tsho, ook wel 'the burning lake' genoemd. Volgens een legende ging de heilige Pema Lingpa – om te bewijzen dat er onder water een tempel in een grot te vinden was - met een brandende lamp het water in. Even later kwam hij weer boven met een beeld uit de tempel en de nog brandende lamp. Sindsdien is dit heilige plek. U overnacht inJakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

In de ochtend bezoekt u de hoogste vallei van uw reis, gelegen op 3100 meter. U maakt een schitterende tocht naar de Uravallei, een van de heiligste valleien van Bumthang. Het dorpje Ura is de oudste nederzetting van Bhutan, met enkel traditonele huizen. U kunt hier prachtig wandelen door het charmante dorpje met haar hobbelige wegen en een stuk door de Uravallei. U krijgt hier de gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking, voornamelijk yak- en schapen herders. Neem een kijkje bij een van de boerderijen en maak een praatje met de bewoners. Bezoek ook de Ura Lhakhang. In de middag brengt u een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in de Bumthang vallei. U bezoekt onder andere de Kurjey tempel, een tempel waar veel koningen zijn gecremeerd, de Jampay Lhakhang, de oudste tempel van het land en de Jakar Dzong met het mooiste uitzicht over de vallei.Overnachting in Jakar Village Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Transfer naar de luchthaven van Bumthang voor de vlucht naar Paro. Na aankomst rijdt u naar de Chelela pass. Vanaf hier heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. Hierna rijdt u door naar het Haa District, bekend om de prachtige vallei. Deze vallei ligt langs de westelijke grens van Bhutan met India en het zuidelijke puntje van Tibet. De vallei loopt van de Himalaya in het noorden tot de Amo-chu rivier in het zuiden. De vallei is pas sinds 2002 open voor toeristen en dat maakt de vallei bijzonder. U maakt hier namelijk kennis met een Bhutan off the beaten track. Ook bezoekt u hier de zwarte (Lhakang Nagpo) en de witte tempel (Lhakang Karpo). Beide tempels komen uit dezelfde tijd en zijn op heilige grond gebouwd. Na deze bezoeken rijdt u terug naar Paro. U overnacht in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 11

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. Daarna brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van Paro. Paro is een kleine en rustige stad, gelegen in een vallei en aan de Paro Chhu rivier. De stad heeft een belangrijke functie in het land met de enige internationale luchthaven. De stad kenmerkt zich door de elegante en traditionele gebouwde huizen. U bezoekt onder andere de Kichu Lhakhang, een tempel uit de 7e eeuw, Paro Dzong (Rinpung Dzong), Drukgyal Dzong en het National Museum, gevestigd in een oude wachttoren, ook wel Ta Dzong genoemd. Vraag uw gids om een bezoek te brengen aan een plek waar de lokale bevolking bezig is met hun favoriete sport boogschieten. Of probeer het zelf eens. Overnachting in Tashi Namgay of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Overnachting in Exotic House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Kathmandu – Paro met Drukair
 • Vlucht Bumthang – Paro met Drukair
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC car)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden in Bhutan voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden Nepal
 • Visum Nepal (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.