Ontdek Bhutan en verblijf in een ecolodge en op een boerderij. Een bijzondere manier om kennis te maken met dit land.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • U begint de reis met een kort bezoek aan Kathmandu
 • Bezoek aan de Punakha Dzong
 • Bezoek aan de oude Changangkha Lhakhang in Thimpu
 • Trekking naar het Taktshang klooster in Paro

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Namasté, welkom in Nepal! Hierna wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Accommodatie: Hotel Yukhang (Deluxe Room).

Dag 2

Vandaag gaat u op pad in Kathmandu en omgeving! De chauffeur neemt u mee naar de highlights, maar u kunt ook zelf uw voorkeuren aangeven. Het Durbar Square is het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. Ook het bedevaartsoord Pashupatinath is een bezoek waard. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. Overnachting in Hotel Yukhang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en uw chauffeur, die u tijdens de gehele reis zullen begeleiden. Maak kennis met dit bijzondere land en leer meer over de cultuur, de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. U rijdt vandaar direct door naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. In de middag brengt u alvast een bezoek aan Changangkha Lhakhang, de oudste tempel in de vallei. Ga 's avonds ook nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. Accommodatie: Tashi Yoedling (Deluxe Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 4

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert u de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. U bezoekt onder andere de imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. In het National Textile museum vindt u een grote diversiteit aan textiel en breng ook een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan, de Takin, zien? Bezoek dan het Takin Preserve. Eindig de tour bij het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. Overnachting in Tashi Yoedling.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan. Mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Onderweg passeert u de Dochu-La Pass. Bij helder weer heeft u een 360-graden uitzicht over de Himalaya en de besneeuwde toppen. U bezoekt hier het Druk Wangchal klooster, met de bijbehorende 108 stupa's. Iets hogerop bevinden zich meditatiegrotten, erg indrukwekkend. Accommodatie: Wangdue Eco Lodge (Standard Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

U brengt in de ochtend een bezoek aan de Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimphu te vestigen. Nu wonen er monniken. Daarna maakt u een stadstour en bezoekt u de Pho Chhu hangbrug en het nonnenklooster Wolakha. Overnachting in Wangdue Eco Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt reist u naar Paro. Paro is een kleine en rustige stad, gelegen in een vallei en aan de Paro Chhu rivier. De stad heeft een belangrijke functie in het land met de enige internationale luchthaven. De stad kenmerkt zich door de elegante en traditionele gebouwde huizen. Na aankomst maakt u een stadstour. U bezoekt onder andere de Paro Dzong (Rinpung Dzong), Drukgyal Dzong en het National Museum, gevestigd in een oude wachttoren, ook wel Ta Dzong genoemd. Accommodatie: Tashi Namgay (Deluxe Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 8

Vroeg op voor een hoogtepunt van de reis! U maakt een trekking naar het betoverende Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd, gelegen op een hoogte van 3000 meter. Dit is de meest heilige plaats in het land en waarschijnlijk ook het meest bekende. Het klooster is op deze plek gebouwd omdat de brenger van het Boedhisme naar Bhutan, Guru Rinpoche, hier drie maanden in een grot gemediteerd heeft. Volgens de legende vloog hij op de rug van een tijgerin naar deze afgelegen locatie. De wandeling is een pittige klim omhoog, maar uiteraard de moeite waard. Je loopt langs rhododendrons en geniet van een mooi uitzicht. Een bijzondere en spirituele ervaring! Iedere inwoner van Bhutan hoopt eens in zijn of haar leven deze trekking te hebben gemaakt. In de middag brengt u een bezoek aan de Kichu Lhakhang, een tempel uit de 7e eeuw. Vraag uw gids om een bezoek te brengen aan een plek waar de lokale bevolking bezig is met hun favoriete sport boogschieten. Of probeer het zelf eens. Overnachting in Tashi Namgay of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Tijd om afscheid te nemen van het bijzondere Bhutan. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de dag ter vrije besteding. Ga nog even op pad om de leukste souvenirs te shoppen in het bruisende Thamel. Overnachting in hotel Yukhang.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu.

Reissom: vanaf € 3.415,- per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Kathmandu – Paro met Drukair
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC car)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden in Bhutan voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie
 • SGR-bijdrage (€ 5,- per persoon)


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Entreegelden Nepal
 • Visum Nepal
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.