Familievakantie Bali

Bali is the place to be in de mei- en zomervakantie. Logisch, want het is één van de bestemmingen in Azië met een goed klimaat in die periode. En Bali is natuurlijk een heerlijk eiland met haar rijstvelden, tempels, kleurrijke onderwaterwereld en mooie stranden. Deze reis combineert dit allemaal + sfeervolle hotels, wandelen, snorkelen, lekker eten en een stukje Bali waar nog niet veel toeristen komen.

In het kort..

 • Bezoek Blue Lagoon Beach; een van de mooiste stranden van de oostkust

 • Een wandeling door de rijstvelden en dorpjes richting Tenganan

 • Snorkelen bij het prachtige Menjangan Island

 • Klimmen en klauteren in het Bali Tree Top Adventure Park

 • Ontspannen aan het strand van Seminyak

 • sibetan-1479822279
  1/6  Een stukje ongerept Bali
 • monkey-1479827721
  2/6  Monkey Forest in Ubud
 • bluelagoon-1479821586
  3/6  Zin in een duik bij Blue Lagoon Beach?
 • balitreetop-1479827341
  4/6  Slingeren door de jungle in het Tree Tops Adventure Park
 • rijstveld-1479822816
  5/6  Rijstvelden in de omgeving van Munduk
 • Seminyak
  6/6  Het strand van Seminyak

Een rustig begin

Jullie Bali avontuur begint rustig met een nacht aan het strand van Sanur, de bekendste badplaats van Bali. Het is er gezellig druk met restaurantjes en winkeltjes aan het strand. Langs het zandstrand loopt een lange joggingtrail, de zee is er rustig waardoor jullie er meestal prima kunt zwemmen. Er zijn verschillende watersporten te beoefenen in Sanur of in de nabije omgeving. Kortom, een heerlijke plek om jullie reis te beginnen!

Authentiek Bali

De komende dagen staan in het teken van de cultuur en natuur van Bali. In het stadje Klungkung wandelen jullie door een mooi paleis met opvallende schilderingen. Onderweg worden jullie door een Balinese familie uitgenodigd voor een lunch. De kinderen van de familie leren jullie hoe de kleine offertjes van palmbladeren worden gevouwen. Ook wordt de Goa Lawah tempel bezocht, waar duizenden kleine vleermuizen wonen, en het waterpaleis. We laten de auto ook een keer staan voor een bezoek aan Blue Lagoon Beach, één van de mooiste stranden aan de oostkust. Een verfrissend drankje kan gedronken worden bij Warung Blue Lagoon. Een wandeling door de mooie omgeving mag natuurlijk ook niet ontbreken, vanaf het waterpaleis van Tirtagangga maken jullie een wandeling naar het Bali Aga dorp Tenganan. Ga 100 jaar terug in de tijd wanneeer jullie door dit dorp wandelen.

Schatten van de zee

Via een prachtige bergroute rijden jullie het eiland over naar het hooggelegen plaatsje Penelokan dat op een kraterrand ligt met prachtige uitzichten op het Baturmeer en de vulkanisch actieve Baturberg. Er worden ook een aantal dorpjes bezocht waar nog weinig toeristen komen. De komende dagen verblijven jullie in Pemutaran, een klein dorp aan de noordkust. Er staat een snorkelexcursusie naar Menjangan Island op het programma. Het is één van de mooiste plekken om te snorkelen op Bali. De onderwaterwereld is er zo kleurrijk!

De prachtige omgeving van Munduk, klimmen in boomtoppen & kunstenaarsdorp Ubud

De stranden van Pemuturan ruilen jullie in voor de prachtige omgeving van Munduk, een typisch Balinees dorpje. Uitermate geschikt voor een wandeling langs verschillende plantages en watervallen. Hierna vertrekken jullie naar Ubud, onderweg kunnen jullie in het Bali Tree Top Adventure Park naar hartelust klimmen in de toppen van de bomen en jullie tussen de bomen door laten glijden. Leuk voor jong en oud. Kunstenaarsdorp Ubud is gelegen tussen de rijstvelden en in de omgeving is veel te beleven. Jongere kinderen zullen zich uren vermaken met spelen tussen de rijstvelden. Ga aapjes kijken in het Monkey Forest of bezoek de lokale markt. Samen met een gids maken jullie een fietstocht door de rijstvelden. Maar er is ook voldoende tijd vrij gehouden om op eigen gelegenheid te genieten van de omgeving.

Zon, zee en strand

De laatste dagen kunnen jullie genieten van zon, zee en strand in Seminyak, een gezellige plaats aan de westkust, ten Noorden van Tuban & Kuta. Een iets rustigere omgeving dan het drukke Kuta, met mooie stranden en veel leuke winkeltjes en restaurantjes (onze Mini City Guide wijst jullie de weg) op loopafstand. Deze dagen kunnen jullie naar eigen wens invullen. Geniet van de faciliteiten van het hotel, het mooie zwembad, de spa etc. Maar er worden ook surflessen gegeven of jullie kunnen één van de dieren- of pretparken in de omgeving bezoeken.

Reissom op aanvraag