Back to nature, maar wel met de nodige luxe in de vorm van comfortabele accommodaties! Het decor.. rijstvelden, theeplantages, regenwoud en nationale parken.

Hoogtepunten van Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

 • De eerste nacht al slaapt u tussen de rijstvelden
 • De leeuwenrots met prachtige fresco's in Sigiriya
 • De Tempel van de Tand in Kandy
 • Trekking door de Knuckles Mountains
 • Trekking door dorpjes en langs watervallen bij Ella
 • Nationale parken Yala en Bundala

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten ayubowan Sri Lanka! Hij brengt u naar Kaleliya gelegen in het binnenland. Te midden van plantages, kleine dorpjes en jungle kunt u genieten van uw eerste dag! U logeert in Casa Heliconia.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg kunt u eventueel een stop maken in Kurunegala. Deze stad is omgeven door een grote berg in de vorm van een liggende olifant. Hier bezichtigt u één van de oudste tempels van Sri Lanka, de Ethkanda Viharaya. Aan het eind van de middag komt u aan in Sigiriya. Geniet van de mooie locatie! U logeert in het Wild Grass Nature Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

In de ochtend beklimt u de Pidurangala Rock in Sigiriya. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Tevens kunt u vanaf hier het beroemde rotsfort de Lions Rock zien liggen. Pidurangala is veel minder bekend en daardoor ook veel minder toeristisch dan Lions Rock. Maar minstens zo de moeite! De middag is ter vrije besteding. U kunt het heerlijk rustig aan doen of nog iets ondernemen. Bezoek dan bijvoorbeeld de ruïnes en beelden van Polonnaruwa of het natuurgebied Ritigala, met verborgen in het woud een aantal bijzondere Boeddhistische bouwwerken. Ook leuk is een jeepsafari door het nabijgelegen Minneriya National Park. Overnachting in Wild Grass Nature Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag vertrekt u naar de Knuckles Valley. Onderweg kunt u eventueel de rotstempels van Dambulla bezoeken. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. De bergen van de Knuckles worden zo genoemd omdat alle toppen bij elkaar op een gesloten vuist lijken. De omgeving is werkelijk prachtig, maar de wegen zijn veelal slecht door de soms heftige regenval in dit gebied. U komt aan het einde van de dag aan bij uw accommodatie. U logeert in het Rangala House.
Ontbijt & diner inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 5

Vandaag ontdekt u het mooie gebied van de Knuckles Valley. Samen met een lokale gids maakt u een trekking langs dorpjes, plantages, rijstvelden, watervallen en beekjes. Stop onderweg voor een kopje thee bij een lokale familie. Onderweg geniet u van een picknicklunch bij één van de watervallen. Overnachting in Rangala House.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Vandaag volgt een mooie rit naar de culturele stad Kandy. Deze grote stad heeft een mooie ligging in een vallei en rondom het Kandy Lake. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek in de avond eventueel een dansshow in de YMBA Hall. Mannen en vrouwen in uitbundige kleurrijke kostuums laten verschillende dansen zien, onder muzikale begeleiding van trommels en vuurdansers. Uw chauffeur kan kaartjes voor u regelen. U verblijft in Villa Rosa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

De ochtend is ter vrije besteding in Kandy. Bezoek bijvoorbeeld de Royal Botanical Gardens, één van de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren, kleuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. Vanmiddag maakt u een stadstour per tuktuk, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Er is een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Ook zijn er veel bakkerijen waar lekkere gebakjes in de vitrines liggen. En laat u rondrijden rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag (rond 05:30, 09:30 en 18:30 uur) voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. 's Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes. Overnachting in Villa Rosa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag vertrekt u (eventueel deels per trein*) naar Ella, een klein dorpje in een prachtige omgeving tussen theeplantages, bergen en watervallen. Vraag de chauffeur te stoppen bij een theeplantage en theefabriek, waar u het proces van theeblaadje naar thee kunt volgen. Natuurlijk kunt u ook de diverse soorten thee proeven! U logeert in het 98 Acres Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

*Reizen per trein: Als u het leuk vindt om een mooie treinreis te maken tijdens uw rondreis kunnen wij stoelen voor u reserveren. De kosten bedragen ca. € 10 tot € 15 per stoel, afhankelijk van de beschikbare klasse. Regeringsmedewerkers kopen de treinkaartjes op voorhand op maar verkopen deze door via de 'zwarte' markt. U kunt bij boeking aangeven of u graag per trein wilt reizen. De agent doet zijn uiterste best om de kaartjes te kopen. U betaalt de kaartjes ter plaatse.

Dag 9

U maakt vandaag een trekking met een lokale gids. Hij heeft een mooie route uitgestippeld naar Ella's Rock. U passeert kleine dorpjes en plantages met groenten, kruiden en thee. De tocht duurt ongeveer drie uur en onderweg geniet u van een kleine picknick. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Overnachting in 98 Acres Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 10

De reis gaat verder naar Yala, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. Onderweg kunt u stoppen wanneer u wilt. Bijvoorbeeld bij één van de watervallen en de beelden van Buduruvgala. Ook Kataragama is een bezoek waard. De tempel in dit dorp is het belangrijkste bedevaartsoord van Sri Lanka, zowel voor het Boeddhisme als voor aanhangers van het Hindoeïsme en de Islam. In het uitgestrekte tempelcomplex komen op hoogtijdagen honderden in het wit geklede pelgrims offers van kokosnoten en fruit brengen. In de middag stapt u in een jeep voor een safari door het Yala National Park. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor, wat het park zeer populair maakt voor een bezoek. U gaat op zoek naar olifanten, wilde zwijnen, buffels en apen. En als u geluk heeft spot u ook een luipaard of lippenbeer! U verblijft in Cinnamon Wild Yala.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 11

Vandaag verkent u een ander park, de Bundala Bird Sanctuary. Een prachtige plek waar vooral vele vogelsoorten te ontdekken zijn. Er zijn een aantal meren die erg uitnodigend zijn voor dieren en vogels. Het park is in tegenstelling tot Yala niet erg bekend dus kunt u in alle rust op zoek gaan naar bijzondere dieren. De middag is ter vrije besteding in Yala. Overnachting in Cinnamon Wild Yala.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 12

U rijdt vandaag naar Mirissa, een plaatsje in het uiterste zuiden van Sri Lanka. Onderweg zijn diverse stops te maken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de kleurrijke haven van Tangalle en Dondra Head, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka. Na aankomst in Mirissa is de rest van de dag naar eigen wens in te vullen. Mirissa staat bekend om zijn prachtige baai met mooie stranden en azuurblauw water. U overnacht in Parrotfish Bay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 t/m 15

Drie dagen ter vrije besteding in Mirissa. Geniet van zon, zee en strand. Het is een geliefde plaats onder de watersporters, zoals kanoën, surfen en bodyboarden. Ook het binnenland is het verkennen waard, met meertjes, theeplantages en verborgen tempels. Van november t/m maart is het walvissen seizoen. Vanaf de haven van Matara – Mirissa vertrekken boottochten. Overnachtingen in Parrotfish Bay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.780,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl 75km op vrije dagen
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een standaard kamer
 • Verblijf in Kaleliya, Sigiriya, Kandy, Rekawa en Bentota o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf in Knuckles, Ella en Yala o.b.v. halfpension
 • Dagkamer in Bentota o.b.v. room only
 • Entree voor de Leeuwenrots en Tempel van de Tand
 • Trekking in de Knuckles met gids en picknicklunch
 • Hike in Ella met gids en lunch
 • Jeepsafari door het Yala National Park (incl. entree)
 • Jeepsafari door het Bundala Bird Sanctuary (incl. entree)
 • Stadstours zoals beschreven in bovenstaand programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-in en late check-out
 • Evt. overige entreegelden (€ 15-25 p.p. grote sites en € 1-5 p.p. kleine sites)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag voor verblijf in Kandy tijdens de Perahera (6 t/m 15 augustus 2019)
 • ETA voor Sri Lanka (US $ 40,00 per persoon bij aankomst of US $ 35,00 per persoon vooraf te verkrijgen via www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Sri Lanka en de Maledieven?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.