Hoogtepunten gecombineerd met een escape to nature, en overal een verblijf in stijl! Het decor.. rijstvelden, theeplantages, regenwoud en nationale parken.

Hoogtepunten van Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

 • De leeuwenrots met prachtige fresco's in Sigiriya
 • De Tempel van de Tand in Kandy
 • Nationaal park Yala
 • Vervoer per auto met Engelssprekende privéchauffeur
 • Verblijf in sfeervolle villa's, koloniale bungalows en een tent in een national park
 • Escape: op zoek naar bijzondere plekken in de natuur!


Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens de transfer naar uw hotel in Negombo. Negombo is een aan een lagune gelegen kustplaatsje met een historisch interessant centrum. Negombo is in de 17e eeuw in Nederlandse handen geweest en voeren er wekelijks schepen volgeladen met kruiden en specerijen haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Accommodatie: Villa Hundira.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels zeer commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar blijft een bijzonder gezicht. Ook kunt u eventueel een stop maken in Kurunegala. Deze stad is omgeven door een grote berg in de vorm van een liggende olifant. Hier bezichtigt u één van de oudste tempels van Sri Lanka, de Ethkanda Viharaya. Aan het eind van de middag komt u aan in Sigiriya. Accommodatie: Cinnamon Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

In de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots. Voor u bij de rots arriveert loopt u door de vroegere watertuin. Daarna begint de beklimming via de verschillende trappen. Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn mooie fresco's te zien. Deze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Daarna rijdt u weer terug naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de faciliteiten van de accommodatie of bezoek bijvoorbeeld Polonnaruwa, een uitgestrekte site met vele ruïnes. Een leuke manier is om deze oude stad per fiets te bezoeken, u kunt ze ter plaatse huren. Wij raden overigens aan om bij het museum te binnen, hier vindt u maguettes van hoe de stad er vroeger uit gezien moet hebben. Het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena zijn eveneens interessant. Overnachting in Cinnamon Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U wordt naar het kleine dorpje Madulkelle gebracht, een plek tussen de heuvels en theeplantages. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet hier van de prachtige omgeving! Accommodatie: Madulkelle Tea & Eco Resort.
Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten: Madukelle Tea & Eco Resort is een sfeervolle oude bungalow op een theeplantage van 23 hectare. Er is een goed restaurant, zwembad en spa. Ook kunt u er yogales volgen. De theeplanters bungalow heeft mooie ruime kamers en liggend in het zwembad is er een wijds uitzicht over de plantage. Er zijn verschillende zitjes tussen de theevelden waar u rustig een kopje thee kunt drinken en een boek kunt lezen.

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 5

Vandaag gaat u op pad in de omgeving van Madulkelle. Tijdens een wandeling van ongeveer drie kilometer bezoekt u een lokale tempel in de omgeving. Een plek waar nauwelijks toeristen komen en juist daardoor erg bijzonder. Ook wandelt u tussen de theeplantages en bezoekt u een theefabriek waar u de verschillende soorten thee kunt proeven. Eenmaal terug in het hotel staat er een uitgebreide high tea klaar. Overnachting in Madulkelle Tea & Eco Resort.
Ontbijt en high tea inbegrepen

Dag 6

In de ochtend rijdt u naar de culturele stad Kandy. Deze grote stad heeft een mooie ligging in een vallei en rondom het Kandy Lake. Hier bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag (rond 05:30, 09:30 en 18:30 uur) voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. Na het bezoek aan Kandy rijdt u door naar Koslanda, eveneens gelegen in heuvelachtig gebied. Accommodatie: Koslanda Living Heritage.
Ontbijt en diner inbegrepen

Leuk om te weten! Koslanda Living Heritage is zo'n uniek plekje! U overnacht in een Forest Pavillion, deze kamers zijn eigen 'open', maar volledig omgeven door klamboes. De geluiden van de jungle zorgen voor zo'n ontspanning! Verder is het zwembad prachtig gelegen en de maaltijden hier zijn ontzettend goed.

Dag 7

Deze dag is ter vrije besteding in Koslanda. Ga met de chauffeur op pad en rij langs de mooiste watervallen in de omgeving, ontspan met een boek aan de infinity pool maar wandel vooral ook naar de waterval die deze accommodatie op z'n eigen terrein heeft liggen. Overnachting in Koslanda Living Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

De reis gaat verder naar Yala, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. Onderweg kunt u stoppen wanneer u wilt. Bijvoorbeeld bij één van de watervallen en de beelden van Buduruvgala. Ook Kataragama is een bezoek waard. De tempel in dit dorp is het belangrijkste bedevaartsoord van Sri Lanka, zowel voor het Boeddhisme als voor aanhangers van het Hindoeïsme en de Islam. In het uitgestrekte tempelcomplex komen op hoogtijdagen honderden in het wit geklede pelgrims offers van kokosnoten en fruit brengen. Accommodatie: Flame Back Eco Lodge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 9

In de ochtend stapt u in een jeep voor een safari door het Yala National Park. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor, wat het park zeer populair maakt voor een bezoek. U gaat op zoek naar olifanten, wilde zwijnen, buffels en apen. En als u geluk heeft spot u ook een luipaard of lippenbeer! De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Flameback Eco Lodge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 10

U rijdt vandaag naar Thalpe, een plaatsje iets ten oosten van Galle in het zuiden van Sri Lanka. Onderweg zijn diverse stops te maken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de kleurrijke haven van Tangalle en Dondra Head, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka. Thalpe ligt niet zo ver van het bruisende Unawatuna vandaan, dat bekend staat om de prachtige baai met mooie stranden en azuurblauw water. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: Apa Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11 & 12

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Thalpe. Breng op één van de dagen in elk geval een bezoek aan het fort van Galle. Binnen de stadsmuren vindt u kleurrijke straatjes, koloniale gebouwen, herenhuizen, kerkjes, musea en de vuurtoren. Het is ook een leuke plek voor de lunch of het diner, in veel oude pakhuizen zijn tegenwoordig hippe restaurants gevestigd. Overnachtingen in Apa Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

In de ochtend en middag kunt u het rustig aan doen in Thalpe. Officiële check-out is om 12:00, maar bagage kan opgeslagen worden. Na middernacht vertrekt de vlucht vanaf Colombo Airport. Via de snelweg reist u hier in 2½ uur naar toe. Het is ook mogelijk om eerder vanuit Galle te vertrekken en de weg parallel aan de kust te rijden. Onderweg kunnen stops gemaakt worden. Bijvoorbeeld in Ambalangoda waar mooie maskers gemaakt worden en in Kosgoda bij de zeeschildpadden opvang. Ook kunt u Colombo verkennen met een bezoek aan het Fort, de Sri Ponnambala Vaneswara (Hindoetempel) en de Indiase wijk Pettah. In de stad zijn ook leuke restaurantjes te vinden voor het laatste diner van de rondreis. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.430,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl 75km op vrije dagen
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een standaard kamer (tenzij anders vermeld)
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor: Leeuwenrots en Tempel van de Tand
 • Wandeling & high tea in Madulkelle
 • Jeepsafari door het Yala National Park (incl. entree)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie
 • SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins & late check-outs
 • Eventuele overige entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Sri Lanka en de Maledieven?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.