Een individuele reis langs de hoogtepunten, maar ook minder bezochte delen van Cambodja met overnachtingen op bijzondere locaties. Geniet de laatste dagen van zon, zee en strand!

Hoogtepunten van Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

 • Op de fiets naar Angkor Thom
 • Picknicken bij de Preah Vihear Temple
 • Logeren in een Lodge in de jungle van Cambodja
 • Op bezoek bij half nomadische stammen
 • Overnachting in een homestay op een eiland in de Mekong
 • Ontdek zeldzame tempels bij Kampot
 • Logeren op een plantage in de provincie Kep, dichtbij de zee

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Siem Reap, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding waarin u gelegenheid heeft om de stad beter te leren kennen. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. Accommodatie: La Niche d'Angkor (Deluxe Room)

Dag 2

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt rijdt u per tuk tuk naar Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempel Baphoun, 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Hier, in een kleine pagode, zullen monniken een speciale ceremonie uitvoeren; zij zullen u een voorspoedige reis en gezondheid wensen, een zeer bijzondere ervaring! In de middag brengt u een bezoek aan het hoogtepunt van Siem Reap, Angkor Wat, een prachtig complex. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de zesde en dertiende eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de achttiende eeuw 'herontdekt'. Tha Prom is hiervan een uitstekend voorbeeld. Overnachting in La Niche d'Angkor.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Een gehele dag ter vrije besteding in Siem Reap. Bezoek bijvoorbeeld de Grote Markt. Er is hier werkelijk van alles te koop. De markt is erg belangrijk voor de streek – hier komt de plaatselijke bevolking zijn boodschappen doen. Naast een wandeling door de stad is een fietstochtje in de omgeving ook aan te bevelen. Rondom de stad, achter de pagoden, bevinden zich de rijstvelden en de traditionele huizen van de Khmerboeren. Ten zuiden van de 'moderne stad', voorbij de krokodillenfarm, ligt het dorp Siem Reap. Volg de linkeroever van de rivier langs de weg richting het Tonle Sapmeer. Langs de weg staan honderden paalwoningen verborgen tussen de dichte begroeiing. Hier leven de boeren en vissers van Siem Reap. Overnachtingen in La Niche d'Angkor.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag start de rondreis per auto met chauffeur richting het noordwesten, een rit van ca. 3-4 uur. U rijdt richting Banteay Chhmar, een prachtig 12e-eeuws tempelcomplex. Hier wordt u afgezet in het dorp, waar de lokale gemeenschap een gezamenlijk project heeft om het duurzame toerisme te stimuleren en daarmee inkomsten te genereren. Na kennismaking met de lokale gids kunt u genieten van een smakelijke lunch en de homestay bekijken. Daarna neemt de gids u mee om het tempelcomplex te gaan verkennen. Aan het eind van de middag maakt u nog een ontspannen tocht per ossenkar door de omgeving. U passeert het platteland en kunt eventueel een stop maken bij een weverij en groentetuin. In de avond wordt er een heerlijk diner bereid U overnacht hier in een eenvoudige, maar sfeervolle homestay.
ntbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Vroeg in de ochtend haalt de chauffeur u op voor een bijzondere tocht. In ongeveer 4 uur rijdt u naar Preah Vihear. Hier zal het bezoek aan de bekende Preah Vihear tempel centraal staan. Het laatste stuk van de reis, de steile berg op, wordt afgelegd per jeep. U brengt een uitgebreid bezoek aan de Preah Vihear tempel, ofwel het heilig klooster op de heuvel, en beter bekend onder zijn Cambodjaanse naam Preah Vihear. Deze pre-Angkoriaanse tempel uit de 11de eeuw en gewijd aan Shiva ligt in een prachtige omgeving. Accommodatie: Preah Vihear Boutique Hotel (Deluxe Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

De reis wordt vervolgd in oostelijke richting, naar Banlung, een rit van ca. 6 uur. Banlung is de hoofdstad van de noordoostelijke provincie Ratanakiri. Ratanakiri, ook wel de rode provincie genoemd vanwege de rode, stoffige aarde, grenst in het noorden aan Laos en in het oosten aan Vietnam. Hier leven meer dan 20 verschillende bevolkingsgroepen, zoals Lao, Tampuan, Jorai, en Kreung. Iedere groep heeft zijn eigen taal, cultuur en geloof, vaak in de spirituele invloeden. Ratanakiri biedt ook prachtige en adembenemende natuurverschijnselen zoals het Yaklom vulkaanmeer, ontelbare watervallen, prachtig heuvellandschap en een grote variatie aan flora en fauna in het tropische regenwoud. Accommodatie: Terres Rouges Lodge (Deluxe Room).
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

U verlaat het resort voor een avontuurlijke dag naar de jungle. U rijdt naar de rivier bij het plaatsje Voensai, een Chinese enclave van het Cambodjaans grondgebied waar de meeste dorpelingen niet eens Khmer spreken. Tevens brengt u een bezoek aan het dorpje Kaoh Peak van de Kachok stam. U eindigt met een bezoek aan Yaklaom Lake, een prachtig meer omgeven door bos. Neem de tijd om lekker te zwemmen of maak een wandeling rond het meer. Hierna rijdt u weer terug naar Banlung. Overnachting in Terres Rouges Lodge.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

Vandaag verlaat u het noorden van het land en reist u in de richting van Kratie met een bezoek aan de 100 Pillar Pagoda in Sambor. U gaat een bijzondere dag en avond tegemoet. U verblijft namelijk in een community op een eiland temidden van de Mekong rivier. Koh Pdao is een klein dorpje waarbij u kennis kunt maken met het nog authentieke leven van de lokale mensen. Na aankomst gaat u het eiland per fiets verkennen en kunt u een kijkje nemen in de huizen van de lokale bevolking. U verblijft bij een familie thuis die tevens voor u een heerlijk Cambodjaans diner maakt. Overnachting in een homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt verlaat u de Koh Pdao gemeenschap en stapt u op een lokale boot naar Sambor, waar u naar de ferry voor uw overtocht naar het eiland Koh Trong wordt gebracht. Dit eiland ligt middenin de Mekong rivier, recht tegenover Kratie. Hier kunt u op een relaxte manier kennismaken met het Cambodjaanse plattelandsleven. Accommodatie: Rajabori Villas (Deluxe Room)
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een dag ter vrije besteding op Koh Trong. U kunt gemakkelijk het eiland verkennen per fiets. Deze kan gehuurd worden van de lokale bevolking. Op die manier steunt een lokaal project de eilandbewoners. Een fietstocht langs mooie traditionele houten Khmer huizen, het Vietnamese drijvende dorp en de Vietnamese pagode. Het eiland is niet al te groot en daarom prima op eigen gelegenheid te ontdekken. Overnachting in Rajabori Villas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt gaat u per boot terug naar het dorp Sambor. Aansluitend reist u naar Phnom Penh. Er zal via een oude koloniale weg gereden worden en er wordt nog gestopt in Chhlong village voor wat foto's en een kijkje in het plattelandsleven. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Accommodatie: Anise Villa Boutique (Deluxe Room)
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

's Ochtends wordt u opgehaald voor een bijzondere fietstocht van Phnom Penh naar de weinig bezochte Silk Islands aan een rustig deel van de Mekong rivier. De Silk Islands zijn ontstaan door de stromingen van de Mekong en worden geïsoleerd door het gebrek aan bruggen. U zult dan ook geen auto's, brommers of tuktuk's tegen komen! U bereikt de eilanden daarom ook alleen per boot. Tijdens fietstour maakt u op een rustig tempo kennis met het primitieve Cambodjaanse plattelandsleven. Na de lunch keert u weer terug naar Phnom Penh. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Anise Villa Boutique
Ontbijt & lunch inbegrepen

studiereis edwin

Studiereisverslag Cambodja & Thailand

Edwin ging op studiereis naar Cambodja en Thailand. Hij bezocht o.a. Bangkok, Phnom Penh, Kampot, Kep en Sihanoukville. Een reis vol hoogtepunten zoals een verblijf in het luxe resort Song Saa en het bezoek aan een peperplantage in Kep, beiden in Cambodja. In Thailand waren het bezoek aan de Sonchana Farm en het Khao Sok National Park hoogtepunten.

Lees hier zijn verslag en bekijk zijn mooiste foto's

Dag 13

In de ochtend rijden jullie per auto met privéchauffeur naar Tatai Village aan de grens met Thailand. Dit dorp ligt aan de Tatai River en aan de voet van de Cardamom Mountains. De rivier wordt omgeven door dichtbegroeid regenwoud met mangroves en de Cardamom Mountains zijn bekend om de enorme diversiteit aan flora en fauna. Daarom is deze plek erg geliefd bij natuurliefhebbers. Jullie stappen op de boot naar de lodge die de komende dagen jullie thuis zal zijn. De rest van de dag is ter vrije besteding. Accommodatie: Rainbow Lodge (Standard Room).
Ontbijt & diner inbegrepen.

Dag 14 & 15

Twee dagen ter vrije besteding in Tatai. Maak bijvoorbeeld een mooie kayaktour door de mangroves langs verschillende soorten palmbomen en vele andere tropische plantensoorten. Of maak een avontuurlijke jungletrekking door de Cardamom Mountains! Overnachting in de Rainbow Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt gaat u per boot terug naar Tatai Village en wordt de reis per auto met privéchauffeur vervolgd naar naar Kampot, een rustig stadje in het zuiden van Cambodja. Vanuit het handelsstadje vlakbij de grens met Vietnam, zijn er verschillende tochten te ondernemen. Onderweg krijgt u een mooi beeld van het plattelandsleven, ook ziet u onderweg veel watervogels. Kampot ligt in de gelijknamige provincie en is een rustig stadje met uitzicht over Bokor Mountain. Het is geliefd bij inwoners van Phnom Penh die hier de rust op komen zoeken. De Franse wijk is er gezellig met veel bloemen. Bij aankomst kunt u genieten van een lunch bij Epic Arts, deze organisatie zet zicht in om mindervalide mensen te integreren in de samenleving. De rest van de dag is ter vrije besteding. Accommodatie: Rikitikitavi Lodge (Superior Room)
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 17

Vandaag gaat u op pad om met de gids de top van Bokor Mountain te ontdekken en kennis te maken met Bokor Hill en diens omgeving. De gids verteld u over de natuur en tevens over het koloniale verleden van Cambodja. Bokor was een favoriete bestemming voor de Franse kolonisten om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukke stad in een koeler klimaat. Uitzichten vanaf de berg zijn prachtig. Bokor Hill is een gebied in ontwikkeling, maar het bezoek meer dan waard. U maakt kennis met de ruines van het Bokor Hill station, het oude koninklijke verblijf van Koning Monivon. Ook bezoekt u wat de lokale bevolking de 'spookstad' noemt – een winderig en verlaten dorp met koloniale architectuur. Zo staan hier een oude Katholieke kerk, koloniale villa's en het originele Bokor Mountain casino! Hier stopt u voor de lunch alvorens de tocht voort te zetten naar het Bokor National Park. U maakt hier een korte wandeltocht naar de waterval en een aantal stroomversnellingen van de rivier. Er is gelegenheid om te zwemmen. U vervolgt uw reis naar Kep, een klein maar druk en gezellig stadje met strand, geliefd bij de lokale bevolking. Onderweg bezoekt u een van de vele peper plantages die in de omgeving te vinden zijn en leert u over het gehele proces, van groeien tot de bereiding van peper. De pepers uit de provincie behoren volgens kenners tot de beste van de wereld. In de middag transfer naar het plaatsje Kep. U overnacht in Le Flamboyant Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 18

Een ontspannen dag in Kep. Kep was in de eerste helft van de twintigste eeuw een bestemming voor de Franse en Cambodjaanse elite. De nu vergane glorie ziet u voornamelijk terug in de architectuur en brede boulevards. De laatste jaren worden veel van de vervallen villa's en ruïnes in oude luister hersteld. Deze plaats staat bekend om zijn visspecialiteiten, met name krab. Het is dan ook een 'must' om een van de vele visgerechten uit te proberen. Naast een bezoek aan het kleine maar sfeervolle strand, is er in de omgeving genoeg te doen. Zwemmen onder een waterval, bijvoorbeeld bij Tekchhou Rapids, of wandelen in het Kep National Park. Verder kunt u hier zwemmen, snorkelen of genieten van een massage. Overnachting in Le Flamboyant Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Alweer uw laatste dag in Cambodja. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Phnom Penh voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.520,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Alle excursies zoals genoemd in het programma
 • Een volle dag bezoek aan Angkor Wat per fiets, inclusief entree
 • Homestay overnachting in Banteay Chhmar op basis van volpension
 • Bijzondere kennismaking met de Preah Vihear tempel
 • Tour in de bijzondere omgeving van Ratanakiri
 • Homestay temidden van de Mekong river op basis van volpension
 • Tour rond Kampot
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering & evt. inentingen

Een reis door Cambodja maken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."