Uitgebreide rondreis door Vietnam vol belevenissen! U bereidt zelf een lokale lunch in Sapa, maakt de middagceremonie bij de Cao Dai Temple mee en bezoekt de voormalige hoofdstad van het land, Hoa Lu, per fiets. Ontspannen einde op het tropische Phu Quoc!

Hoogtepunten van Vietnam

Hoogtepunten van deze reis

 • Mooie tweedaagse boottocht door Halong Bay
 • Leuke kookcursus in Sapa
 • Wandeling door verschillende bergdorpjes in Noord-Vietnam en kennismaking met diverse etnische minderheden
 • Bezoek aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels
 • Per boot 's ochtends vroeg bezoek aan de drijvende en bedrijvige markt van Cai Rang
 • Geniet van zon, zee & strand op het tropische Phu Quoc

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader. Eten & drinken: in een koloniale Franse villa serveert Restaurant Club Opera heerlijke Vietnamese gerechten. U overnacht in Le Carnot Hotel, een comfortabel hotel in The Old Quarter.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi, begeleid door een goede Engelssprekende gids. U brengt in ieder geval een bezoek aan het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder een bezoek waard zijn de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam) en het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam. Het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple mag uiteraard ook niet gemist worden. Uw gids neemt u eveneens mee naar de kunstgalerij van lokale kunstenaars in de Old Quarter. In deze galerij worden voornamelijk portretschilderijen en kunstwerken met als thema het alledaagse leven tentoongesteld. Aansluitend maakt u een riksjatour door de Old Quarter, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Overnachting in Le Carnot Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u verder naar Halong, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Oriental Sails). Hiermee maakt u een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route gaat u vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. U vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Thu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airco en badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Wakker worden terwijl u wordt omringd door talloze eilanden in Bai Tu Long Bay… een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. U vaart langzaam terug naar de haven. Eenmaal op het vasteland rijdt u door het idyllische landschap van noord Vietnam in de richting van Ninh Binh. Het stadje is niet heel bekend als reisbestemming, maar biedt een uitstekende gelegenheid om de schitterende omgeving te bezoeken. Rondom Ninh Binh is er een beweeglijke natuur en zijn er diverse uitstapjes te ondernemen. De stad zelf ligt aan het spoor van de herenigingexpres, de spoorlijn die van Hanoi helemaal tot aan Ho Chi Minh City in het zuiden loopt. U overnacht in Tam Coc Rice Fields Resort, gelegen temidden van rijstvelden en het karstgebergte.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt brengt u per fiets een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het land, Hoa Lu. U bezoekt hier onder andere de oude citadel en enkele tempels. Hierna fietst u verder naar Tam Coc, waar u per sampan een boottocht over de Hoang Long River maakt. De rivier staat vol met kalkstenen eilandjes die trots uitsteken boven het water. In de middag volgt de transfer naar het treinstation van Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai (21:15 – 05:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine van de Fanxipan Express.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

Aankomst in Lao Cai en transfer naar een lokaal restaurant voor het ontbijt. Hierna brengt u een bezoek aan een van de lokale markten in een dorpje in de omgeving. Op deze kleurrijke markten verkopen de bergstammen hun waar in traditionele kledij. U ontmoet vele etnische groepen, zoals de Phu La, Tay, Black Dao en de H'mong. U luncht in een lokaal restaurant. In de middag volgt de transfer naar Sapa. Sapa is een dorpje in het uiterste noorden van Vietnam. Het is een bergachtig gebied op 1.650 meter hoogte waar diverse bergvolkeren wonen. Eten & drinken: bij Tavan kunt u genieten van een candlelight-dinner. Bestel de kaasfondue, een gerecht dat wel past bij de bergachtige omgeving. Park Area, Victoria Sapa Hotel. U verblijft in Boutique Sapa Hotel, een kleinschalig en sfeervol hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

Vandaag begint u de dag met een kookcursus bij The Hill Station. De chef neemt u mee naar de lokale markt om inkopen te doen voor vandaag. Deze verse ingrediënten zijn vandaag de basis voor uw gerecht. De chef leert u de traditionele Vietnamese kookwijze, waarna u zelf de handen uit de mouwen steekt om uw kookkunsten te laten zien. U bereidt vandaag uw eigen lunch voor. In de middag maakt u nog een wandeling naar de bergdorpjes Lao Chai & Tavan. Uw gids zal veel informatie geven over het planten en oogsten van rijst, één van de belangrijkste bezigheden van de lokale bevolking. Tijdens de trekking maakt u kennis met de Black H'mong en de Giay stam. Maak voor of na de wandeling even tijd voor een lekker (citroen)taartje bij Baguette and Chocolat, een klein restaurantje in het centrum van Sapa. In de namiddag volgt de transfer naar Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi (20:15 – 04:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine van de Fanxipan Express.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

In de vroege ochtend arriveert u in Hanoi, waarna de transfer volgt naar uw hotel voor het ontbijt. U kunt meteen inchecken in een hotelkamer waar u zich kunt opfrissen of waar u kunt uitrusten. Vervolgens wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hué. Aankomst in Hué en transfer naar uw hotel, waar u de rest van de tijd ter vrije besteding heeft. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. Eten & drinken: het Lac Thien Restaurant heeft als specialiteit Bhan Khoai, een pannenkoekje met vlees, garnalen en taugé. Het wordt opgediend met een pindasaus met sesamzaadjes en sla. Heerlijk! 6, Dinh Tien Hoang Street. U overnacht in Hué Ecolodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Hué. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. In de ochtend maakt u een boottocht over de Perfume River naar de Thien Mu Pagoda en brengt u ook een bezoek aan de tombe van King Minh Mang. Ook interessant is de fietstocht die u maakt naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en hier weer binnen de Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel, vindt u de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs.. Eten & drinken: Restaurant La Carambole heeft een uitgebreide kaart met veel Vietnamese en internationale specialiteiten. De inrichting is authentiek Vietnamees en er hangt een ontspannen sfeer. 19, Pham Ngu Lao Street. Overnachting in Hué Ecolodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heeft u onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Aan het eind van de ochtend bereikt u Hoi An, een sfeervol en bezienswaardig stadje met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De middag heeft u hier ter vrije besteding. U kunt het stadje het beste te voet of op de fiets ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Japanse brug, een houten boogbrug uit de 16e eeuw bewaakt door houten honden en apen. Sommige koopmanshuizen zijn opengesteld voor het publiek, zoals het houten Phung Hung-huis van twee verdiepingen. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u in 25 minuten naar het restaurant. Deze vertrekt iedere avond om 15:30 en 19:00 uur. U overnacht in Ancient House Resort. In traditionele stijl gebouwd, biedt dit resort charmante kamers en vele faciliteiten voor een aangenaam verblijf.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan My Son, het heilige land van de Cham. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. Bij terugkomst in Hoi An is de middag verder ter vrije besteding. Eten & drinken: Cargo Club, een gezellig restaurant aan de rivier. U kunt ook op het dakterras dineren. De Cargo Club serveert zowel goede Westerse gerechten als de beste Vietnamese specialiteiten. 107-109, Nguyen Thai Hoc Street. Overnachting in Ancient House Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een hele dag ter vrije besteding in Hoi An. Wandel langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vindt u vele winkeltjes en eettentjes. Of stap op de fiets voor een paar uurtjes strand. Cua Dai ligt op slechts 4 kilometer afstand van Hoi An. Overnachting in Ancient House Resort.
Ontbijt inbegrepen

Weblog - Hoi An leuke activiteiten

Vijf bijzondere activiteiten in Hoi An

Hoi An is een sfeervol stadje aan de kust van Vietnam. U kunt er wandelen door de kleine straatjes - het centrum staat op de Werelderfgoedlijst -, thee drinken in een oud theehuisje, musea bekijken, fietsen naar het strand of een leuke activiteit boeken. Wij zetten vijf activiteiten op een rij waarmee u in contact komt met de lokale bevolking, iets nieuws leert en/of iets doet voor het goede doel.

Lees verder op ons weblog

Dag 13

De ochtend is nog ter vrije besteding in Hoi An totdat de transfer volgt naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie Boeddha's, afkomstig uit geheel Azië. Ook leuk is een avondwandeling over Nguyen Hué Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier. Vanaf het dakterras van het Rex Hotel heeft u een goed uitzicht over het bruisende hart van de stad. U kunt hier even iets drinken. 141, Nguyen Hué Street. Eten & drinken: Vanavond gaat u met de gids in een lokaal restaurant eten, hij zal u wegwijs maken in de Vietnamese keuken. U overnacht in Adora Hotel, een boetiekhotel in het centrum van de stad.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 14

In de morgen rijdt u naar Tay Ninh voor een bezoek aan de Cao Dai Temple, waar u de middagceremonie meemaakt. De tempel is het hoofdkwartier van de Dai Dao Tam Ky Pho Do of Cao Dai Sekte. Deze sekte ontstond in de dertiger jaren en is een mengeling van Boeddhisme, Daoïsme, Confucianisme, Christendom en Nationalisme. U ziet een paar honderd priesters gekleed in ceremoniële gewaden, de boeddhisten in het geel, de daoïsten in het azuur en de ouderen in het wit. In een processie gaan ze naar het centrale heilige Cao Dai altaar. Vervolgens rijdt u door naar de wereldberoemde Cu Chi Tunnels. Midden in de dichtbegroeide jungle bevindt zich een gigantisch 200 kilometer lang ondergronds tunnelnetwerk. U krijgt een boeiende rondleiding en zelfs de gelegenheid om het ondergrondse ziekenhuis en de woonvertrekken te bezichtigen. Aan het einde van de middag bent u weer terug in Ho Chi Minh City. Overnachting in het Adora Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 15

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. Aan het einde van de ochtend arriveert u in Vinh Long. Het centrum van Vinh Long is hectisch, met veel verkeer van bussen en scooters. Aan de waterkant hangt echter een totaal andere sfeer. U maakt een boottocht op de rivier waar u de drijvende markt van Cai Be, sampans, woonboten en merkwaardige vlotten van rivierwier ziet. In de middag reist u verder naar Can Tho, de grootste stad gelegen in de Mekong Delta. Een boottocht naar één van de drijvende markten vormt de belangrijkste attractie van Can Tho, maar ook een bezoek aan de centrale markt en de Ong Pagoda zijn de moeite waard. In de vele cafés aan de waterkant kunt u terecht voor een verse kokosnoot of een pot groene thee. Vanuit uw luie stoel ziet u de sampans voorbij glijden op de rivier. U overnacht in Nam Bo Boutique Hotel, een recent geopend kleinschalig en zeer sfeervol boetiek hotel met enkel suites.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 16

Heel vroeg op om per boot naar de drijvende markt van Cai Rang te varen. Een bijzonder kleurrijk spektakel! Hierna rijdt u naar Rach Gia voor de ferry naar het tropische eiland Phu Quoc. Witte stranden en een kristal heldere zee zijn de ingrediënten voor een aantal dagen heerlijk genieten van de Vietnamese zon. Na aankomst volgt de shuttletransfer naar uw resort. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen. U overnacht in Famiana Resort & Spa, een mooi resort aan het strand van Phu Quoc.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17 & 18

Twee volle dagen ter vrije besteding op Phu Quoc. De prachtige en goed toegankelijke stranden zijn een ideale plek om lekker bij te komen van de indrukwekkende rondreis. Geniet van zon, zee en strand! Ook is het mogelijk om excursies te maken. Het eiland leent zich uitstekend om sportieve activiteiten te ondernemen of de onderwaterwereld te ontdekken. Overnachtingen in Famiana Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Dit is alweer uw laatste dag in Vietnam. U kunt uw tijd naar eigen inzicht indelen, totdat de shuttletransfer volgt naar de luchthaven van Phu Quoc.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.365,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.Inbegrepen:

 • Vlucht Hanoi – Hué met Vietnam Airlines
 • Vlucht Danang – Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines
 • Retour treinticket Hanoi – Lao Cai (zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine)
 • Alle transfers naar treinstations en de transfer op dag 1 bij aankomst in Hanoi per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur (m.u.v. transfers op Phu Quoc Island)
 • Transfers op Phu Quoc Island per shuttletransfer van uw resort
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Dagkamer op dag 8
 • Overnachtingen in Bai Tu Long Bay op basis van volpension
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi/ Phu Quoc
 • Gegarandeerde vroege check-ins & late check-outs
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd al eens naar Vietnam willen gaan?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.