Beleef Vietnam

19-daagse rondreis | Hanoi – Bai Tu Long Bay – Ninh Binh – Sapa – Hanoi – Hué – Hoi An – Ho Chi Minh City – Can Tho – Phu Quoc – Ho Chi Minh City

Uitgebreide rondreis door Vietnam vol belevenissen! Ontdek de prachtige baai per boot en kajak, fietsen naar Hoa Lu, wandelen en koken in Sapa, dwaal rond in leukste steden en aanschouw de ceremonie bij de Cao Dai Temple. Eindig de reis ontspannen op het tropische Phu Quoc!

In het kort...

 • Ontdek de leuke steden Hanoi, Hué en Hoi An

 • Twee-daagse cruise door Bai Tu Long Bay

 • Prachtige natuur rond Ninh Binh

 • Trekking in het Noorden

 • De drijvende markt van Cai Rang

 • Ontspannen aan het tropische Phu Quoc

 • boat-7334589_1280
  1/7  Ontdek de prachtige baai
 • Tam Coc Ninh Binh
  2/7  Vaar per sampan in Tam Coc
 • Sapa
  3/7  Wandelen in Sapa
 • Citadel van Hué
  4/7  Citadel van Hué
 • 78c574a9-1bc1-4bc5-b2f7-8b06fd428677_1
  5/7  Drijvende markt van Cai Rang
 • religion-2584883_1280
  6/7  Bezoek aan de Cao Dai Tempel
 • strand Phu Quoc in Vietnam
  7/7  Ontspannen aan het tropische Phu Quoc

Dag 1 | Hanoi

Je vertrekt naar Hanoi. Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar jouw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wil je vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader.

Dag 2 | Hanoi

Vandaag maak je een stadstour door Hanoi, begeleid door een goede Engelssprekende gids. Je brengt in ieder geval een bezoek aan het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder een bezoek waard zijn de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam) en het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam. Het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple mag uiteraard ook niet gemist worden. Jouw gids neemt je eveneens mee naar de kunstgalerij van lokale kunstenaars in de Old Quarter. In deze galerij worden voornamelijk portretschilderijen en kunstwerken met als thema het alledaagse leven tentoongesteld. Aansluitend maak je een riksjatour door de Old Quarter, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn.

Dag 3 | Hanoi - Bai Tu Long Bay

Na het ontbijt rijd je verder naar Halong, waar je aan boord gaat van een traditionele Junk. Hiermee maak je een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route ga je vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. Je vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Thu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor je klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijg je een diner voorgeschoteld, terwijl je geniet van een zonsondergang. Je verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airco en badkamer.

Dag 4 | Bai Tu Long Bay - Ninh Binh

Wakker worden terwijl je wordt omringd door talloze eilanden in Bai Tu Long Bay… een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kun je genieten van een uitgebreid ontbijt. Je vaart langzaam terug naar de haven. Eenmaal op het vasteland rijd je door het idyllische landschap van noord Vietnam in de richting van Ninh Binh. Het stadje is niet heel bekend als reisbestemming, maar biedt een uitstekende gelegenheid om de schitterende omgeving te bezoeken. Rondom Ninh Binh is er een beweeglijke natuur en zijn er diverse uitstapjes te ondernemen. De stad zelf ligt aan het spoor van de herenigingexpres, de spoorlijn die van Hanoi helemaal tot aan Ho Chi Minh City in het zuiden loopt. 

Dag 5 | Ninh Binh - Lao Cai

Na het ontbijt breng je per fiets een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het land, Hoa Lu. Je bezoekt hier onder andere de oude citadel en enkele tempels. Hierna fiets je verder naar Tam Coc, waar je per sampan een boottocht over de Hoang Long River maakt. De rivier staat vol met kalkstenen eilandjes die trots uitsteken boven het water. In de middag volgt de transfer naar het treinstation van Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai (21:15 – 05:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een 4 persoons (gedeelde) cabine.

Dag 6 | Lao Cai - Sapa

Aankomst in Lao Cai en transfer naar een lokaal restaurant voor het ontbijt. Hierna breng je een bezoek aan een van de lokale markten in een dorpje in de omgeving. Op deze kleurrijke markten verkopen de bergstammen hun waar in traditionele kledij. Je ontmoet vele etnische groepen, zoals de Phu La, Tay, Black Dao en de H'mong. Je luncht in een lokaal restaurant. In de middag volgt de transfer naar Sapa. Sapa is een dorpje in het uiterste noorden van Vietnam. Het is een bergachtig gebied op 1.650 meter hoogte waar diverse bergvolkeren wonen.

 • Hanoi tempel
 • markt Vietnam
 • Ha Long Bay

Dag 7 | Sapa - Hanoi

Vandaag begint de de dag met een kookcursus bij The Hill Station. De chef neemt je mee naar de lokale markt om inkopen te doen voor vandaag. Deze verse ingrediënten zijn vandaag de basis voor jouw gerecht. De chef leert je de traditionele Vietnamese kookwijze, waarna je zelf de handen uit de mouwen steekt om jouw kookkunsten te laten zien. Je bereidt vandaag jouw eigen lunch voor. In de middag maak je nog een wandeling naar de bergdorpjes Lao Chai & Tavan. Jouw gids zal veel informatie geven over het planten en oogsten van rijst, één van de belangrijkste bezigheden van de lokale bevolking. Tijdens de trekking maak je kennis met de Black H'mong en de Giay stam. In de namiddag volgt de transfer naar Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi (20:15 – 04:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een 4 persoons (gedeelde) cabine.

Dag 8 | Hanoi - Hué

In de vroege ochtend arriveert u in Hanoi, waarna de transfer volgt naar uw hotel voor het ontbijt. U kunt meteen inchecken in een hotelkamer waar u zich kunt opfrissen of waar u kunt uitrusten. Vervolgens wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hué. Aankomst in Hué en transfer naar uw hotel, waar u de rest van de tijd ter vrije besteding heeft. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek.

Dag 9 | Hué

Vandaag ga je op ontdekkingstocht door Hué. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. In de ochtend maak je een boottocht over de Perfume River naar de Thien Mu Pagoda en breng je ook een bezoek aan de tombe van King Minh Mang. Ook interessant is de fietstocht die je maakt naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en hier weer binnen de Verboden Stad, het Keizerlijk Paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel, vindt u de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs. 

Dag 10 | Hué - Hoi An

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heb je onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Aan het eind van de ochtend bereik je Hoi An, een sfeervol en bezienswaardig stadje met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De middag heb je hier ter vrije besteding. Je kunt het stadje het beste te voet of op de fiets ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Japanse brug, een houten boogbrug uit de 16e eeuw bewaakt door houten honden en apen. Sommige koopmanshuizen zijn opengesteld voor het publiek, zoals het houten Phung Hung-huis van twee verdiepingen. 

 • Hoi An
 • Hoi An in Vietnam
 • city-4484180_1280

Dag 11 | Hoi An

Na het ontbijt breng je een bezoek aan My Son, het heilige land van de Cham. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. Hier vind je nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. Bij terugkomst in Hoi An is de middag verder ter vrije besteding.

Dag 12 | Hoi An

Een hele dag ter vrije besteding in Hoi An. Wandel langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon-rivier. Hier vind je vele winkeltjes en eettentjes. Of stap op de fiets voor een paar uurtjes strand. Cua Dai ligt op slechts 4 kilometer afstand van Hoi An. 

Dag 13 | Hoi An - Ho Chi Minh City

De ochtend is nog ter vrije besteding in Hoi An totdat de transfer volgt naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst volgt de transfer naar jouw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie Boeddha's, afkomstig uit geheel Azië. Ook leuk is een avondwandeling over Nguyen Hué Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier. Vanavond ga je met de gids in een lokaal restaurant eten, hij zal je wegwijs maken in de Vietnamese keuken.

Dag 14 | Ho Chi Minh City

In de morgen rijd je naar Tay Ninh voor een bezoek aan de Cao Dai Temple, waar je de middagceremonie meemaakt. De tempel is het hoofdkwartier van de Dai Dao Tam Ky Pho Do of Cao Dai Sekte. Deze sekte ontstond in de dertiger jaren en is een mengeling van Boeddhisme, Daoïsme, Confucianisme, Christendom en Nationalisme. Je ziet een paar honderd priesters gekleed in ceremoniële gewaden, de boeddhisten in het geel, de daoïsten in het azuur en de ouderen in het wit. In een processie gaan ze naar het centrale heilige Cao Dai altaar. Vervolgens rijd je door naar de wereldberoemde Cu Chi Tunnels. Midden in de dichtbegroeide jungle bevindt zich een gigantisch 200 kilometer lang ondergronds tunnelnetwerk. Je krijgt een boeiende rondleiding en zelfs de gelegenheid om het ondergrondse ziekenhuis en de woonvertrekken te bezichtigen. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Ho Chi Minh City.

Dag 15 | Ho Chi Minh City - Can Tho

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar de Mekong Delta. Aan het einde van de ochtend arriveer je in Vinh Long. Het centrum van Vinh Long is hectisch, met veel verkeer van bussen en scooters. Aan de waterkant hangt echter een totaal andere sfeer. Je maakt een boottocht op de rivier waar je de drijvende markt van Cai Be, sampans, woonboten en merkwaardige vlotten van rivierwier ziet. In de middag reis je verder naar Can Tho, de grootste stad gelegen in de Mekong Delta. Een boottocht naar één van de drijvende markten vormt de belangrijkste attractie van Can Tho, maar ook een bezoek aan de centrale markt en de Ong Pagoda zijn de moeite waard. In de vele cafés aan de waterkant kun je terecht voor een verse kokosnoot of een pot groene thee. Vanuit jouw luie stoel zie je de sampans voorbij glijden op de rivier.

 • Vinh Long Mekong Delta
 • Ho Chi Minh City in Vietnam
 • Snorkelen bij Phu Quoc

Dag 16 | Can Tho - Phu Quoc

Heel vroeg op om per boot naar de drijvende markt van Cai Rang te varen. Een bijzonder kleurrijk spektakel! Hierna rijd je naar Rach Gia voor de ferry naar het tropische eiland Phu Quoc. Witte stranden en een kristal heldere zee zijn de ingrediënten voor een aantal dagen heerlijk genieten van de Vietnamese zon. Na aankomst volgt de shuttletransfer naar jouw resort. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen. 

Dag 17 & 18 | Phu Quoc

Twee volle dagen ter vrije besteding op Phu Quoc. De prachtige en goed toegankelijke stranden zijn een ideale plek om lekker bij te komen van de indrukwekkende rondreis. Geniet van zon, zee en strand! Ook is het mogelijk om excursies te maken. Het eiland leent zich uitstekend om sportieve activiteiten te ondernemen of de onderwaterwereld te ontdekken.

Dag 19 | Phu Quoc

Dit is alweer jouw laatste dag in Vietnam. Je kunt jouw tijd naar eigen wens invullen, totdat de shuttletransfer volgt naar de luchthaven van Phu Quoc.

Reissom

 • Voor deze reis kun je uitgaan van een reissom tussen € 2.500,- en € 2.800,- per persoon. Dit is inclusief transfers per auto met privéchauffeur, service van Engelssprekende gids waar nodig, binnenlandse vluchten, treintickets, overnachtingen in middenklasse accommodaties met ontbijt, de 2-daagse cruise met volpension en alle genoemde activiteiten. Je kunt ook kiezen voor eenvoudigere of luxere accommodaties of een mix daarvan. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen.

  Wij kunnen voor deze reis ook de internationale vlucht regelen. De prijzen van de tickets zijn erg afhankelijk van wanneer je wilt reizen. Vertrek is in principe elke dag mogelijk. Informeer bij ons naar de opties.

Onze aanpak

 • aanpak-1-aanvraag

  1. Aanvraag

  Vertel ons over jezelf en hoe jouw droomreis er (ongeveer) uitziet.

 • aanpak-2-specialist

  2. Specialist

  Wij weten de mooiste plekjes, de leukste hotels, beste restaurants etc. ter plaatse!

 • aanpak-3-voorstel

  3. Voorstel op maat

  Wij stellen een unieke reis samen die past bij jouw reistempo, interesses en budget.

 • aanpak-4-opreis

  4. Op reis!

  Op reis met een goed gevoel; ook onderweg kun je op ons rekenen.