In de zomer naar Sri Lanka? Deze reis begint in het zuiden en eindigt in het noordoosten van het land waar de weersomstandigheden voor een strandvakantie goed zijn! In een strandstoel kunt u dan alle belevenissen van de afgelopen weken nog eens de revue laten passeren.

Hoogtepunten van Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

 • Culinaire tour door Galle
 • Fietstocht langs rijstvelden
 • Hiken door de bergen
 • Maak kennis met de Veddah
 • Vissen in het Maha Oya meer
 • Beklim de Pidurangala Rock

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens transfer in ongeveer drie uur naar Unawatuna, aan de zuidkust. Vervolgens transfer in ongeveer drie uur naar Dalawella. De omgeving van Dalawella staat bekend om de prachtige baaien met mooie stranden en azuurblauw water. Het is een geliefde regio onder watersporters vanwege de mogelijkheden om te duiken, snorkelen en windsurfen. Overnachting in Wijaya Beach.


Dag 2

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag brengt u een bezoek aan Galle. Galle werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. Binnen de stadsmuren vindt u smalle steegjes, vervallen huizen met veranda's, binnenhofjes, kerken, de vuurtoren, pakhuizen en het gerechtshof. Tijdens een wandeling met gids leert u meer over de geschiedenis van Galle en proeft u van lokale lekkernijen. Vraag de gids ook even binnen te lopen bij het National Maritime Museum. Overnachting in Wijaya Beach.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

In de ochtend maakt u een leuke fietstocht van ongeveer 26 km door het binnenland van Galle. U fietst over wegen en paden en komt langs rijstvelden met waterbuffels, kleine dorpjes en theevelden. Ook passeert u Koggala Lake en plantages met kaneel. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Overnachting in Wijaya Beach.
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 4

Wandel in de ochtend op eigen gelegenheid door de kleine straatjes van het fort. De reis gaat daarna verder naar Tissamaharama, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. De route loopt het eerste deel parallel aan de kust. Het is hier en daar erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert. Onderweg zijn er nog een aantal stops te maken. Bijvoorbeeld bij het uitzichtpunt in Unawatuna, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka en de kleurrijke haven van Tangalle. Vanmiddag kunt u eventueel een safari maken doot het Yala NP. Overnachting in Hibiscus Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U maakt in de ochtend een avontuurlijke jeepsafari door het Bundala Bird Sanctuary. Dit nationale park ligt vlakbij Tissa en aan de kust. Een prachtige plek waar vooral vele vogelsoorten te ontdekken zijn. Er zijn een aantal meren die erg uitnodigend zijn voor dieren en vogels. Het park is niet erg bekend dus kunt u in alle rust op zoek gaan naar bijzondere dieren. Overnachting in Hibiscus Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag rijdt u naar Haputale, gelegen in heuvelachtig gebied met theeplantages. Onderweg of na aankomst kunt u eventueel een bezoek aan een theeplantage en theefabriek, waar u het proces van theeblaadje naar thee kunt volgen. Natuurlijk kunt u ook de diverse soorten thee proeven! De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Melheim Resort.
Ontbijt & high tea inbegrepen

Leuk om te weten: Het Melheim Resort is gelegen op een berghelling, u geniet dus van een fantastisch uitzicht! Ontspannen kan aan het zwembad en voor de sportievelingen is het mogelijk om naar een waterval te lopen.

Dag 7

U maakt vandaag een prachtige trekking met lokale gids naar de Bambarakanda Fall. U passeert kleine dorpjes, plantages met groente, kruiden en thee. De Bambarakanda is met 263 meter de hoogste waterval van Sri Lanka. Het water komt van de Horton Plains. Onderweg is er een kleine picknick. In de middag bent u terug in Haputale. Overnachting in Melheim Resort.
Ontbijt & picknicklunch inbegrepen

Dag 8

U reist (eventueel deels per trein) door naar Kandy, de op twee na grootste stad van Sri Lanka, gelegen in het aangename koele bergland. Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan de Royal Botanical Gardens, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. De middag is ter vrije besteding. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Iedere avond voert men hier de religieuze puja (ceremonie) uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. Uiteraard kunt u ook bloemetjes of rijst meenemen voor een offer. U logeert in The Richmond House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag maakt u een stadstour per tuk tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Er is een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie batik stoffen. Ook zijn er veel bakkerijen waar lekkere gebakjes in de vitrines liggen. En laat u rondrijden rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanaf Arthur's Seat heeft u een mooi uitzicht heeft over de stad. Eventueel kunt u daarna nog een bezoekje brengen aan het Ceylon Tea Museum. Overnachting in The Richmond House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

De rondreis gaat verder naar Maha Oya, een klein dorp gelegen aan de gelijknamige rivier en het meer. Deze prachtige omgeving is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en daardoor nog zo mooi en authentiek. De infrastructuur is er nog niet zo ver ontwikkeld, dus de wegen zijn soms vrij slecht. U logeert in Blue Lake Ridge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Sri Lanka - studiereis

Studiereisverslag Sri Lanka & de Malediven

Ik merk eigenlijk altijd dat m'n hart een klein sprongetje maakt bij de eerste aanblik van Sri Lanka vanuit het vliegtuig. De stranden, de wuivende palmen... Yes ik mag weer denk ik dan! Mohan, chauffeur en tevens gids, begroet ons vol enthousiasme na aankomst op de luchthaven van Colombo. Heerlijk om opnieuw in dit prachtige land te mogen zijn!

Lees verder op ons weblog.

Dag 11

Vandaag zult u de omgeving van Maha Oya verkennen! U maakt een wandeling naar een dorp van de Vedda bevolking, een inheemse gemeenschap. Van oudsher zijn het jagers en verzamelaars en ze leven op een eenvoudige manier. In de middag staapt u op de catamaran van een lokale visser en een bijzondere boottocht op het meer te maken. Hij zal u leren hoe u de meeste vissen binnenhaalt. Een leuke ervaring! Overnachting in Blue Lake Ridge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 12

Vandaag vertrekt u richting Trincomalee. De stad ligt aan de oostkust aan een baai. De haven van de stad was vroeger een belangrijk punt voor de Nederlandse koloniale handel vanaf Ceylon, de vroegere benaming van Sri Lanka. Overnachting in Anantamaa Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 t/m 15

Drie dagen ter vrije besteding in Trincomalee. Heerlijk ontspannen aan het mooie uitgerekte strand. Het is ook leuk om een dagje naar het centrum van Trinco te gaan, bezoek bijvoorbeeld de warmwaterbronnen, de markt en de Hindoetempel op de klif. Vanuit het hotel worden ook diverse excursies aangeboden zoals een boottocht met een bezoek en picknick op Pigeon Island, dat vlak voor de kust ligt. En er worden duik en snorkel trips georganiseerd door de gecertificeerde Padi duikschool. Overnachtingen in Anantamaa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

De rondreis gaat verder naar Sigiriya. In de middag verkent u het Minneriya National Park per jeep. Hier zijn veel waters waar de olifanten hun dorst komen lessen. Ook zijn er hertjes, zwijnen en bijzondere vogelsoorten te zien. Overnachting in Kumbukgaha Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

In de ochtend beklimt u de Pidurangala Rock in Sigiriya. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Tevens kunt u vanaf hier het beroemde rotsfort de Lions Rock zien liggen. Pidurangala is veel minder bekend en daardoor ook veel minder toeristisch dan Lions Rock. Maar minstens zo de moeite! De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Kumbukgaha Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

U reist naar Negombo. Negombo is een aan een lagune gelegen kustplaats met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met kruiden en specerijen de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Overnachting in Villa Araliya.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Transfer naar de luchthaven van Colombo, voor de terugvlucht.

Reissom: € 2.040,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privé-chauffeur / gids, incl. 75 km op vrije dagen
 • Overnachtingen in accommodaties zoals genoemd in een standaard kamer
 • Maaltijden volgens programma
 • Wandeling in Galle
 • Fietstocht vanaf Wijaya Beach
 • Jeepsafari in Bundala N.P. (incl. entree)
 • Wandeling & picknick in Haputale
 • Stadstour per tuk tuk door Kandy
 • Activiteiten in Maha Oya
 • Jeepsafari door het Minneriya N.P. (incl. entree)
 • Entreegelden voor: Tempel van de Tand & Pidurangala
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins & late check-outs
 • Overige entreegelden (grote sites: € 15-25 p.p. & kleine sites: € 1-5 p.p.)
 • Eventuele treinkaartjes
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd al eens Sri Lanka willen bezoeken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.