Deze 18-daagse privé-rondreis laat u bekende en minder bekende delen van Cambodja beleven; u bezoekt tempelcomplex Angkor Wat, verkent het koloniale Battambang per fiets, wandelt door een floating village, gaat op avontuur in de Cardamom Mountains, maakt een kayaktocht, overnacht in een tent en sluit de reis af aan het strand van Sihanoukville.

Hoogtepunten van Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan wereldwonder Angkor Wat
 • Fietsen door het koloniale Battambang
 • Sambor Prei Kuk; tempels gelegen in de jungle
 • Gibbons spotten in de Cardamon mountains
 • Overnachtingen in kleinschalige sfeervolle hotels
 • Laatste dagen ontspannen aan zee

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd:

Dag 1

Aankomst in Phnom Penh waar u wordt ontvangen door onze lokale agent, welkom in Cambodja! Transfer naar het hotel. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. U verblijft in het Patio Hotel.

Dag 2

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. In de middag vervolgt u de tour met een bezoek aan de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Aan het einde van de middag gaat u terug de stad in. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in het Patio Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt reist u naar Battambang, een mooie rit van ongeveer vijf uur. Onderweg maakt u een stop in Udong, een bijzonder tempelcomplex. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur zullen we in Battambang arriveren. Na het inchecken in het hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. Hier bevinden zich naast mooie koloniale gebouwen een aantal leuke Art Galleries en café's zoals Bric-a-brac, Choco L'Art Café en de Lonely Tree Café. U logeert in het Battambang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

De ochtend is ter vrije besteding in Battambang. Er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving; bezoek bijvoorbeeld Phnom Sampeu, een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. De grotten hebben een onheilspellende reputatie sinds de Khmer deze gebruikt hebben als zoveelste killing field. Of bezoek Wat Ek Phnom, een 11e eeuwse tempel iets ten noorden van Battambang. Aan het einde van de middag stapt u in een tuktuk voor een streetfood tour. De gids neemt u mee naar verschillende plekken in Battambang waar u zelf waarschijnlijk niet snel terecht zult komen voor het avondeten. Soms een eenvoudig restaurant waar u zittend op een laag krukje of liggend in een hangmat Ban Chev (Cambodjaanse pannenkoekjes) of Song Wak (vis in bananenblad) kunt proeven. Maar het kan ook een stalletje langs de weg zijn die BBQ Beef verkoopt of een dessert gemaakt van Casave. Behalve dat u verrast zult worden door de lokale Cambodjaanse keuken krijgt u meteen een inkijkje in de eetcultuur van het land. Rond 19:00 uur bent u weet terug in het hotel. Overnachting in het Battambang Resort.
Ontbijt & foodtour inbegrepen

Dag 5

Vandaag reist u per auto met chauffeur verder naar Siem Reap. Na aankomst transfer naar uw hotel. Siem Reap is een mooie, rustige provinciehoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad. U logeert in het Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt rijdt u met een remork naar Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempel Baphoun, 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Hier, in een kleine pagode, zullen monniken een speciale ceremonie uitvoeren; zij zullen u een voorspoedige reis en gezondheid wensen, een zeer bijzondere ervaring! In de middag brengt u een bezoek aan het hoogtepunt van Siem Reap, Angkor Wat, een prachtig complex. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de zesde en dertiende eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 vierkante km, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de achttiende eeuw 'herontdekt'. Aan het eind van de middag een bezoek aan Phnom Bakheng en wellicht een mooie zonsondergang. Overnachting in Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

In de ochtend vertrekt u naar Kampong Khleang, hoewel het de grootste 'floating village' van Tonle Sap is komen er nog niet zo veel toeristen. Tijdens het droge seizoen is het prachtig om te zien dat de huizen tot 10 meter boven de weg reiken. U loopt rond om het dagelijkse leven te aanschouwen. In de regentijd reikt het water tot 1 of 2 meter onder de huizen. Een lokale familie neemt u mee in hun bootje om de schitterende omgeving en huizen te zien. Een taxi boot brengt u terug naar wal. Aan het begin van de middag bent u weer terug in Siem Reap. Overnachting in Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

* Het waterpeil is in sommige jaargetijde vrij laag waardoor een deel van het dorp niet meer onder water staat.

Dag 8

In de ochtend rijdt u met chauffeur door naar Kampong Thom, een klein dorpje. In de middag rijdt u naar Sambor Prei Kuk. Dit is gebouwd in de Chenla periode in de zesde en zevende eeuw en huist enkele prachtig bewaarde tempels in de jungle. Kleine zandpaadjes verbinden de drie belangrijkste tempels en u legt deze stukken te voet af. Geniet van de rust en van het uitzicht tijdens de wandeling. Met uw bezoek steunt u de lokale gemeenschap. U logeert in Sambor Village.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt rijdt u verder naar Phnom Penh. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in het Patio Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

U vertrekt in de ochtend met een gedeelde transfer naar Trapeang Rung, een rit van ongeveer vier uur. Bij aankomst wordt u verwelkomd in de lounge van de lodge bij de rivier. Hierna gaat u aan boord van de boot voor een tocht van ongeveer een uur over de Preak Tachan rivier naar het tentenkamp. In de middag maakt u in gezelschap van een kleine groep een wandeling door de jungle, onder begeleiding van een gids. U logeert in het Cardamon Tented Camp.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 11

Maak vandaag kennis met de omgeving van de Cardamom Mountains. Dit jungleachtige gebied is erg stil en er is dan ook een grote variatie aan flora en fauna te vinden. Vandaag gaat u erop met een deskundige gids bezoekt u vandaag te voet de jungle. U loopt met name over de kleine paden die in het verleden en sommige nu nog steeds worden gebruikt door de bewoners van de jungle. Wellicht dat u onderweg wat dieren kunt spotten met de gids. Onderweg wordt er een heerlijke Khmer lunch geserveerd. Na de lunch is er de mogelijkheid om te relaxen of te zwemmen in de rivier ter verkoeling.In de middag volgt een kayaktocht terug naar de lodge. Wellicht dat u onderweg apen en een aantal mooie vogels kunt spotten in de bomen. Overnachting in het Cardamon Tented Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 12

Vandaag is ter vrije besteding. Geniet van de rust, de omgeving en de lodge. Er zijn een aantal kleine trails die beginnen bij de lodge, ideaal om zelf op ontdekking te gaan in de jungle. Of relax bij de rivier met een verrekijker in de hand. Het spotten van bijzondere vogelsoorten en gibbons is zeker mogelijk. Er liggen tevens kayaks klaar om te gebruiken. De lunch wordt geserveerd in het kamp. Overnachting in het Cardamon Tented Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

In de ochtend transfer naar de pier bij Sihanoukville. Hier stapt u op de boot voor de overtocht naar Koh Rong Sanloem, het mooiste eiland voor de kust van Cambodja. Het is een groen eiland met palmbomen en prachtige witte stranden. Een nog vrij onontdekt stukje paradijs met koraalriffen. Onderweg passeert u andere eilanden zoals Koh Tas en Koh Pos. U overnacht in Paradise Bungalow.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 & 15

Twee dagen ter vrije besteding op Koh Rong Sanloem. Een heerlijke plek om te ontkomen aan de drukte en lekker niets te doen. De wateren rondom het eiland zijn uitermate geschikt om de bijzondere onderwaterwereld te aanschouwen. Overnachtingen in Paradise Bungalow.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Alweer uw laatste dag in Cambodja. In de loop van de dag transfer terug naar Phnom Penh, en direct door naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.830,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Alle excursies zoals genoemd in het programma
 • Stadstour in Phnom Penh (incl. entreegelden)
 • Bezoek aan Angkor Wat (incl. entreegelden)
 • Bezoek aan Sambor Prei Kuk (incl. entreegelden)
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Tours in het Cardamon Tented Camp zoals beschreven
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Cambodja?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos, Sri Lanka  & Vietnam

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."