Een complete reis door Bhutan. Wij nemen u mee van west naar oost, zodat u de mooiste natuur te zien krijgt en in contact komt met de vriendelijke bewoners van Bhutan.

Hoogtepunten van Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

 • Trekking naar het Taktshang klooster in Paro
 • Bezoek de indrukwekkende Buddha Dordenma in Thimpu
 • Trekking langs kleine dorpen in Punakha
 • Bezoek de 23 tempels tellende Tongsa Dzong
 • Maak kennis met het lokale leven in de Bhumtang Vallei
 • Het onbekende Trashigang, gelegen tussen de rijstvelden

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! U ontvangt de reisdocumenten en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. U wordt naar het hotel gebracht. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Vandaag maakt u met een lokale gids een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Bezoek bijvoorbeeld ook de Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd.Overnachting in Colonel's Retreat.
Onbijt inbegrepen

Dag 3

Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur, die u tijdens de gehele reis zullen begeleiden. Maak kennis met dit bijzondere land en leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom.Na check-in in uw hotel, kunt u alvast een bezoek aan de hoogtepunten van Paro. Paro is een kleine en rustige stad, gelegen in een vallei en aan de Paro Chhu rivier. De stad heeft een belangrijke functie in het land met de enige internationale luchthaven. De stad kenmerkt zich door de elegante en traditionele gebouwde huizen. U overnacht in Tashi Namgay of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 4

Na het ontbijt reist u naar het Haa District, bekend om de prachtige vallei.Op de Chele- La pas wordt er een stop gemaakt. De pas is een van de hoogste van het land en volgens velen de mooiste pas. Vanaf hier is bij helder weer onder andere Mt. Chomolhari te zien, een Himalaya reus van boven de 7000 meter hoogte. Aangekomen bij Chele-La is het mogelijk (indien de tijd het toestaat) om een trekking te maken naar het Kila nonnenklooster. De tocht duurt ca. 1 uur om er te komen. Vervolgens rijdt u door naar de Haa vallei. Deze vallei ligt langs de westelijke grens van Bhutan met India en het zuidelijke puntje van Tibet. De vallei loopt van de Himalaya in het noorden tot de Amo-chu rivier in het zuiden. De vallei is pas sinds 2002 open voor toeristen en dat maakt de vallei bijzonder. U maakt hier namelijk kennis met een Bhutan off the beaten track. Ook bezoekt u hier de zwarte (Lhakang Nagpo) en de witte tempel (Lhakang Karpo). Beide tempels komen uit dezelfde tijd en zijn op heilige grond gebouwd. Tevens bezoekt u een boerderij in de Haa Vallei. In de middag rijdt u terug naar Paro. Na aankomst volgt u een kookles en leert u het nationale gerecht Ema Datse maken. U overnacht vandaag in een Farm House in Paro. Hier ervaart u het Bhutanese plattelandsleven.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. In de middag rijdt u door naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen.De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere Changangkha Lhakhang, het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien.Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve, waar u het Nationale dier de Takin kunt zien. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt een grote diversiteit aan textiel terugvinden in het National Textile museum of breng een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Onderweg passeert u de Dochu-la Pass. Bij heldere dagen heeft u een 360-graden uitzicht over de Himalaya en ook deels de besneeuwde toppen. Hier bezoekt u onder andere Druk Wangchal, met de bijbehorende 108 stupa's. Tevens is het mogelijk om de meditatie grotten te bezoeken. Na aankomst in Punakha brengt u een bezoek aan dePunakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimphu te vestigen. Nu wonen er monniken.Daarna maakt u een korte trekking door het achterland van Punakha, die begint vanaf Chime Lhakhang. Tijdens de trekking wandelt u door prachtige natuur en komt u langs kleine dorpjes. U overnacht in Wangdue Eco Lodge of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

In de ochtend maakt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei.Hierna rijdt u door naar de Phobjikha Valleiaan de grens van het Black Mountains National Park. Gedurende de harde winters in Tibet vliegen de zeldzame zwarthalskraanvogels naar dit gebied om te overwinteren en te broeden. Na aankomst brengt u een bezoek aan Gangtey, het grootste en enige klooster van Nyingmapa in het westen. Ook bezoekt u het Black Necked Crane visitor centre, waar u meer te weten komt over deze bijzondere zwarthalskraanvogels. Liefhebbers kunnen in de avond bijvoorbeeld genieten van een 'hot stone'-bad, waarbij de stenen geneeskrachtige eigenschappen hebben. U overnacht in Hotel Dewachen of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

studiereisverslag Bhutan

studiereisverslag Bhutan

"Bhutan is in een korte tijd van de middeleeuwen naar de 21ste eeuw gegaan. De eerste toeristen kwamen pas vanaf 1974 het land in. Het koninkrijk probeert een balans te vinden tussen de moderne ontwikkelingen enerzijds en het behoud van hun eigen cultuur en identiteit anderzijds. Deze unieke identiteit is datgene wat het land bijzonder en uniek maakt. Als het aan Bhutan ligt, blijft dit voorlopig zo. Tashi Delek!"

Lees hier het hele verslag van Jane's studiereis

Dag 9

In de ochtend maakt u een mooie wandeling in de prachtige vallei van Phobjikha. Vanaf het Gangtey klooster start de Gangtey Nature Trail, een wandeling van ca. 2 uur. Dit is een van de mooiste wandelingen in de omgeving en ook biedt het perfect uitzicht op de vlaktes waar de zwarthalskraanvogels broeden. Daarna wordt u opgehaald om naar Trongsa te rijden, waar u ook overnacht. Onderweg passeert ude Pele La pas en bezoekt u de Chendebji Chorten. Trongsa ligt in het midden van Bhutan. In deze regio vindt u de Monpas, een van de eerste etnische minderheden van Bhutan. Zij hebben een groot respect voor natuur. Trongsa staat ook bekend om de volksliedjes en volksdansen. De beste traditionele zangers komen hier vandaan. U overnacht in Yangkhil Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de 23 tempels tellende Trongsa Dzong, een werkelijk labyrinth van galerijen en gangen in Trongsa.U kunt verder klimmen langs een pad naar de strategisch gelegen Ta Dzong wachttoren dat uitkijkt tot in de Bumthang regio.Vervolgens rijdt u door naar Bumthang, een verzamelnaam voor vier valleien; Chokhor, Chumey, Ura en Tang. U komt langs Chumey en onderweg maakt u een stop bij een Yatha weverij. Hier kunt u prachtige kleurrijke motieven terugvinden die met de handgeweven worden van yak- en schapenwol; een nog veel beoefend ambacht.In de middag kunt u tevens een bezoek brengen aan de Red Panda brouwerij en kaasmakerij, een Zwitserse onderneming. U overnacht in Jakar Village Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

In de ochtend brengt u een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in de Bumthang vallei. U bezoekt onder andere de Kurjey tempel, een tempel waar veel koningen zijn gecremeerd, de Jampay Lhakhang, de oudste tempel van het land en de Jakar Dzong met het mooiste uitzicht over de vallei. 's Avonds heeft u de tijd om de bazaar van Chamkhar te bezoeken. Probeer hier eens typisch lokale gerechten van de streek, zoals noodles, boekweit pannenkoeken of de lokale kaas. Overnachting in Jakar Village Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Mongar. Een lange reisdag over twee passen, de Yongkola pas en de Thrumsing-La pas, een van de hoogste passen van het land. Veel steden in Bhutan zijn in de valleien gelegen. Mongar niet, deze stad ligt op de top van de heuvels. Het is een kleine stad, maar wordt vooral vaak gebruikt om hier vandaan naar het oosten van Bhutan te reizen en is een echte handelsplaats. Bij aankomst brengt u een kort bezoek aan de stad. De Dzong van Mongar is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. U overnacht in Hotel Wanchuk of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 13

Vandaag rijdt u verder naar Trashigang, een klein plaatsje gelegen tussen de rijstvelden. De route gaat ook via de beroemde Yadi Loops. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en de kleine wegen die door de heuvels kronkelen.Ook bezoekt u onderweg Trashi Yangtshe, waar u een bezoek brengt aan de Gom Kora en de Chorten Kora, de grootste whitewash stoepa in het land. Trashigang is één van de meest oostelijke steden die u kunt bezoeken in Bhutan en was vroeger het centrum van de handel tussen Tibet en Bhutan. U overnacht in Hotel Druk Deothjung.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Trashigang Dzong, een imposant gebouw die over de Dangme Chhu rivier heen kijkt.Vervolgens rijdt u verder naar Samdrup Jonkhar. Deze plaats ligt op de grens met India.U passeert hierbij de Yongphu La pas, gelegen op ca. 2200 meter hoogte. Onderweg bezoekt u de Kanglun college en het Ranjung klooster. U overnacht in Mountain Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

U wordt vandaag opgehaald in uw hotel door de chauffeur van onze lokale agent uit India. U gaat vandaag de grens over naar India. Let op dat u een multiple entry visum aanvraagt voor India! Vanaf Samdrup Jonkhar is het nog ongeveer 3,5 uur rijden naar Guwahati. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Hotel Dynasty.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Guwahati voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de kamer tot uw beschikking tot aan vertrek naar de luchthaven. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor ter beschikking. Laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven. U heeft een kamer in IBIS Hotel,
Ontbijt inbegrepen

Reissom: op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Vlucht Delhi – Paro met Drukair
 • Vlucht Guwahati – Delhi met Indigo Airlines
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC Tata Indigo in India & AC SUV in Bhutan)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Stadstour met gids in Delhi
 • Kookles in Paro
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u in Bhutan volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Delhi
 • Eventuele vroege check-in bij aankomst & late check-out bij vertrek
 • Overige entreegelden India
 • Overige maaltijden
 • Visum India (double of multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.