Avontuurlijke rondreis Laos met o.a. een unieke kennismaking met authentieke bergstammen en de indrukwekkende natuur.

Hoogtepunten van Laos

Hoogtepunten van deze reis

 • Chiang Rai en de gouden driehoek
 • Op bezoek bij de bergstammen in Noord-Laos
 • Wordt verliefd op koningsstad Luang Prabang
 • Ontdek Vientiane, de meest dorpse hoofdstad ter wereld
 • Dwalen door het veelzijdige Bangkok

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Chiang Rai. Hierna volgt de transfer naar het hotel in Chiang Rai. De rest van de dag is ter vrije besteding. De groene provincie Chiang Rai ligt ongeveer 150 km ten noorden van Chiang Mai, ingesloten tussen Laos en Myanmar in het hartje van de legendarische Gouden Driehoek. U logeert in het Laluna Hotel & Resort; nabij het centrum van Chiang Rai.

Dag 2

Na het ontbijt reist u in ca. twee uur naar Chiang Khong. Hier stapt u op een lokale shuttle bus (30 Baht p.p.) de rivier de Mekong over. Welkom in Laoland! Na de grens formaliteiten volgt de transfer per auto met chauffeur naar Luang Nam Tha. De weg is recent opgeknapt en comfortabel gemaakt. Onderweg stopt u om de Kao Rao Cave met zijn indrukwekkende kalksteenformaties te bezoeken. Hierna bezoekt u dorpen van de Khmu en Lu minderheden. Halverweg de middag arriveert u in Luang Nam Tha, een gemoedelijk stadje, idyllisch gelegen aan de rivier Nam Tha. U overnacht in Zuela Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Een avontuurlijke dag vandaag want er staat een kajaktocht op de planning! Na het ontbijt haalt de gids u op bij het hotel om u naar het beginpunt van de kajaktocht te brengen. Hier krijgt u eerst een aantal basis instructies en wordt u bekend gemaakt met het materiaal. Hierna gaat u de rivier op in een 1- of 2-persoons kajak. The Nam Tha rivier volgt zijn route door wisselende bossen, bewoont door de zeldzame tijgers, herten en vele vogelsoorten. Het Lanthen dorpje Ban Sope Dute bevind zich op de grens van het Nam Ha Protected Area. Een aantal kleine stroomversnellingen brengt u naar de lunchplaats waar het eten wordt geserveerd op bananenbladeren. Na de typisch Laotiaanse lunch gaat u verder per kajak naar het Khmu dorpje Ban Sop Sim Noy. De tocht eindigt bij het punt waar de Nam Ha en de Nam Tha bij elkaar komen. Hier staat de pick-up klaar om u naar het hotel terug te brengen. (Duur van de kajaktocht: ongeveer 20 kilometer). Overnachting in Zuela Guesthouse.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

De wandelschoenen worden aangetrokken en u gaat op pad met een ervaren lokale gids. Aan de rand van het dorp maakt u een kleine klim naar de Phoumpok Stupa, van waar u een prachtig uitzicht heeft over het dorp en de vallei. Daarna de jungle in waar de gids uitleg geeft over het verzamelen van voedsel, kruiden en middelen voor genezing uit het woud. Onderweg komt u door kleine dorpjes en heeft u een heerlijke BlakTai of Akha picknicklunch. Na de lunch brengt u een bezoek aan Ban Nummutmai, een klein Akha dorp. U krijgt een kijkje in het dagelijkse leven van deze etnische minderheid. Vervolgens reist u per truck naar het Lanten dorp Ban Nam Jang, waar ze gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van papier. De Lanten worden ook wel de 'dressed in blue people' genoemd. Ze komen van oorsprong uit Mongolië. Bij wijze van schoonheidsymbool scheren de vrouwen op jonge leeftijd hun wenkbrauwen af. Zowel de mannen als de vrouwen van deze stam kleden zich van top tot teen in indigo gekleurde kleding. Hierna keert u terug naar Luang Nam Tha waar u de markt bezoekt. Hier zult u zich verbazen over het aantal verschillende producten uit de omgeving dat hier wordt verkocht. Overnachting in Zuela Guesthouse.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

In de ochtend volgt de transfer naar het busstation, vanaf hier reist u per gedeelde minibus verder naar Luang Prabang. In de middag komt u aan in de oude koningsstad Luang Prabang. U wordt opgehaald van het busstation en naar het hotel in de stad gebracht. Wie deze stad bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid een eerste indruk te krijgen van de stad. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. U overnacht in Villa Saykham Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag stapt u weer op de fiets voor een mooie tocht en maakt u kennis met een aantal dorpjes van verschillende etnische minderheden in de omgeving van de stad. U begint met een stuk 'downhill' naar de Mekong Rivier. Hier steekt u per boot de rivier over. Vervolgens fietst u verder naar Ban Na Kham, bekend om de rietsuiker plantages en brengt u een bezoek aan het Khmu dorpje Ban Houay Tan. Hierna fietst u naar Ban Som en maakt u een stop in Ban Na, waar u een lokale lunch krijgt voorgeschoteld van verse ingrediënten. Na de lunch brengt u een bezoek aan een 500 jaar oude mangoboom en fietst u naar Ban Chan Neua en Ban Chan Tai, beide bekend het maken van kruiken. Vanaf hier fietst u weer terug naar de rivier en met een kleine vissersboot wordt u terug gebracht naar de stad. Het laatste stukje de stad in gaat nog licht heuvelopwaarts. Overnachting in Villa Saykham Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen om de omgeving van Luang Prabang verder te ontdekken. Luang Prabang heeft de bezoeker veel te bieden: een interessant museum, tientallen tempels en schitterende natuur. Breng in elk geval een bezoek aan het museum, gehuisvest in het voormalige paleis van de koning van Laos die kort na de revolutie in 1975 werd verbannen en van wie sindsdien niets meer is vernomen. Het paleis herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha's, waaronder de wereldberoemde Pha Bang. Dit massief gouden beeld, het heiligste boeddhabeeld van Laos, weegt meer dan 50 kilo en is rond het begin van de jaartelling in Sri Lanka gemaakt. Van alle tempels in Luang Prabang is de kleine Wat Xieng Thong wellicht de mooiste. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. Of verken de Kuang Si-watervallen. De watervallen zijn mooi en bieden enige verkoeling. U kunt hier pootje baden en even afkoelen. Bezoek 's avonds een authentieke dansshow bij het koninklijk paleis (slechts een aantal dagen per week te zien). Overnachting in Villa Saykham Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Pakse. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Vanaf morgen staat er een bijzondere driedaagse trekking door de jungle voor u op het programma. U overnacht in La Residence Sisouk.

Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vanochtend wordt u naar Ban Nongluang gebracht vanwaar de driedaagse zipline tocht door de jungle van Laos begint. Uw lokale gids zal hier eerst het programma met u doornemen en de veiligheidsinstructies geven. Vervolgens wandelt u door koffieplantages en groentetuinen alvorens u de jungle ingaat. De gids kan u van alles vertellen over de bijzonder planten die worden gebruikt in de keuken en als medicijnen. Hierna start u een canopy walk hoog in de bomen langs verschillende watervallen. Vervolgens begint u aan het zipline parcours. Per zipline 'zweeft' u van platform naar platform door de prachtige natuur. Aan het einde van de middag komt u aan bij het kamp waar u overnacht. Het diner zal bestaan uit een heerlijke barbecue. U overnacht vanavond in een Jungle Tree House, ongeveer 10m boven de grond. Een bijzondere ervaring!
Ontbijt, picknicklunch & diner inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt gaat u weer op pad en begint u de dag met een korte wandeling door het oerwoud voordat u de eerste zipline kabel weer bereikt. U vervolgt uw zipline tocht door de jungle. Vandaag staat de langste zipline van wel 400 meter op het programma! Na de picknicklunch wandelt u terug naar uw kamp via de Red Rock rivier. Neem hier bijvoorbeeld een verfrissende duik! U overnacht vanavond in uw Jungle Tree House.
Ontbijt, picknicklunch & diner inbegrepen

Dag 11

Alweer de laatste dag van de zipline tocht. Na het ontbijt maakt u een wandeling de berg op. U komt uit bij een rotswand die u gaat beklimmen middels via ferrata. Een via ferrata is een met staalkabels uitgezet gezet parcours langs een rotswand. U zult hierbij met extra klemmen aan de kabel bevestigd worden zodat er geen gevaar is om te vallen. Eenmaal boven kunt u genieten van een heerlijke lunch met een prachtig uitzicht over watervallen en de Mekong. Na de lunch wandelt u in ongeveer 1,5 uur terug naar Ban Nongluang. Vanaf hier wordt u naar Champassak gebracht. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding om na te genieten een prachtig aantal dagen. U overnacht in Nakorn Inn Guesthouse.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Het grootste gedeelte van de dag is nog ter vrije besteding in Champassak. In de loop van de middag verlaat u Laos om vanuit Ubon Ratchathani (Thailand) per nachttrein naar Bangkok te reizen. De Thaise slaaptreinen zijn van uitstekende kwaliteit. U heeft de beschikking over een boven- of onderbed, inclusief lakens en kussen. Wij reserveren voor u 2de klas AC slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Aankomst in Bangkok, waar u wordt ontvangen door de chauffeur. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Bangkok, één van 's werelds grootste steden. Een stad waar indrukwekkende koninklijke paleizen, heilige tempels en diepgewortelde tradities zich vermengen met luxe accommodaties, winkels van bekende designers en uitstekende restaurants. Om een idee te krijgen van de omvang van de stad neemt u de lift naar de 61e verdieping van de Vertigo and Moon Bar. Blijft u liever met beide benen op de grond dan kunt u gaan eten op de avondmarkt Sukhumvit Soi 38. U overnacht in Nouvo City Hotel.

Dag 14

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Bangkok. Begin uw dag vroeg, want er valt veel te ontdekken in deze wereldstad! Hoewel Bangkok een uitgestrekte, hectische stad is maakt de moderne Skytrain het rondreizen door de stad gemakkelijker. En ook de Chao Phraya rivier verbindt een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen, zoals de Wat Po Temple waar een liggende boeddha van 46 meter lang de show steelt. Op een paar minuten lopen ligt de Tha Tien pier waar de boot naar de Wat Arun Temple vertrekt. Deze boeddhistische tempel met als bijnaam Tempel van de Dageraad heeft zijn naam te danken aan de Indiase god Aruna; de god van de dageraad. Natuurlijk mag ook het Koninklijk Paleis niet ontbreken op uw to-do lijst. Dit paleis diende vroeger als residentie van de koninklijke familie en maakt deel uit van een immens groot complex met mooie tuinen en goudkleurige tempels, waarvan de Wat Phra Kaew tempel - de tempel van de Smaragd Buddha - de bekendste is. Mocht de tijd het toelaten maak dan een wandeling over Yaowarat Road, het kloppende hart van China Town. De straat is aan beide kanten gevuld met restaurants, theehuizen, goudwinkels en specerijenwinkels. Overnachting in Nouvo City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Vandaag heeft u nog ter vrije besteding tot aan de transfer naar de luchthaven van Bangkok. Vanaf hier vertrekken internationale vluchten.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.270,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privéchauffeur of per lokale (mini)bus
 • Nachttrein op de route Ubon Ratchathani – Bangkok (2de klas)
 • Excursies en stadstours onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Entreegelden voor de opgenomen excursies
 • Overige maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Gegarandeerde vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten Laos ($ 35,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."