De Indiase keuken is qua geuren en smaken fantastisch maar niet eenvoudig. Er worden veel verschillende kruiden gebruikt. Daarom is een workshop koken tijdens een India reis niet alleen leuk en lekker maar ook leerzaam. In bijna iedere stad in Rajasthan kun je een workshop koken volgen. We noemen er enkele om Indiaas te leren koken in Rajasthan:
Jaipur Home Cooking is een culinaire school gerund door chef-kok Payal. De 'Market to Table Tour' is een culinaire ervaring van drie uur, inclusief een bezoek aan de lokale groentemarkt en specerijenwinkels, gevolgd door een praktische kookworkshop om de authentieke vegetarische Indiase keuken te leren koken en proeven!
Gasten noemen een maaltijd in RohetGarh hun beste in India. Dit resulteerde erin dat wijlen Thakurani Sahiba Jayendra Kumari een klein kookboek over de keuken van Rohetgarh schreef. Onder haar deskundige begeleiding werd begonnen met culinaire demonstraties. Tegenwoordig wordt haar nalatenschap voortgezet door haar schoondochter, Rashmi Singh. Deze workshops promoten de traditionele Rajasthani-keuken en zijn heel populair. Zelf volgde ik ook een demonstratie! Je diner smaakte nog nooit zo goed!
Deze kookervaring vindt plaats bij een familie thuis in Jodhpur, een typisch blauw huis met uitzicht op de daken over de stad en het Mehrangarh Fort. De bewoners van het huis zijn brahmanen, daarom is de keuken vegetarisch en bevat geen ui of knoflook. Om te beginnen leer je hoe je pakoras maakt met tamarinde en rietsuikerchutney, geserveerd met masala-thee, waarvan je kunt genieten op het dak met uitzicht over de stad. Voor het hoofdgerecht worden seizoensgroenten gebruikt zoals aubergine, okra, bloemkool en kool. Daarbij wordt dahl gemaakt en chapati. Een gezonde voedzame lokale maaltijd! Tijdens het koken leer je ook de medicinale voordelen van de diverse ingrediënten.
Ook Indiaas leren koken tijdens jouw rondreis door Rajasthan? Laat het onze reisspecialisten weten en zij regelen dit graag voor je!