Azië ontdekken in het regenseizoen

We krijgen vaak de vraag 'maar is het dan geen regentijd in Azië?' In onze zomers is het in veel Aziatische landen inderdaad 'regentijd'. Maar dit betekent niet dat je niet door Azië kunt reizen.

IN DE REGENTIJD IS DE NATUUR OP Z'N MOOIST!
  • Het regent namelijk echt niet de hele dag, hoogstens twee uurtjes aan het einde van de middag/begin van de avond. Natuurlijk kan het voorkomen dat het een paar dagen achter elkaar regent, maar dit zijn uitzonderingen.
  • De natuur is op z'n mooist - alles staat in bloei! (zelf was ik in mei in Cambodja, net voor het begin van het regenseizoen en van groene rijstvelden was geen sprake)
  • Er zijn veel minder toeristen dan in het 'goede' seizoen en geloof mij, de Taj Mahal of Angkor Wat bezoeken in het gezelschap van enorme groepen Japanners en Chinezen is toch een andere beleving.
  • Het kan behoorlijk schelen in de reiskosten wanneer je in het laagseizoen reist, zowel qua vliegtickets (wel op tijd boeken) als accommodaties ter plaatse.

Laat de monsoon je dus niet meteen afschrikken! Een groot aantal landen in Azië zijn tijdens de regentijd prima te bereizen. Meer weten? Vraag het onze reisspecialisten!

Alle artikelen