Familievakantie India

India is een cultuurschok maar eenmaal gewend is het een fantastische bestemming voor een familievakantie. Jullie reizen per auto met chauffeur door hectische steden èn over het rustige platteland, bezoeken tempels, maken een safari per kameel, gaan naar de bioscoop, leren Indiaas koken en gaan vogels spotten.

In het kort..

 • Te voet en per riksja door Old Delhi

 • Per kamelenkar over het platteland

 • Leer Chai maken bij een Indiase familie

 • Naar de bioscoop en shoppen in Jaipur

 • Woon een offerceremonie bij in het heilige Mathura

 • Ziplinen in Neemrama

 • Temple Delhi
  1/4  Gurudwara Bangla Sahib tempel in Delhi
 • Hawa,Mahal,,The,Palace,Of,Winds,,Jaipur,,Rajasthan,,India.
  2/4  Hawa Mahal in Jaipur
 • Onderweg Jaipur
  3/4  Onderweg van Jaipur naar Keoladeo
 • Haveli
  4/4  Haveli in Shekhawati

Wereldstad Delhi

Jullie avontuur begint met het verkennen van oud- en nieuw Delhi. Wees voorbereid op een cultuurshock, want Old Delhi is behoorlijk hectisch. Maar wees ook gerust, want jullie worden door een goede gids te voet en per riksja door de chaos geloodst. Na een Indiase lunch maken jullie 's middags kennis met het veel meer georganiseerde New-Delhi en is er tijd om de leuke winkels en restaurants van Khan Market te ontdekken. Jullie sluiten de dag af in de Sikh tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar eenmagische sfeer hangt.

Openlucht kunstgalerij

De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli's, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco's. Dit gebied wordt dan ook wel de 'Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan' genoemd. De komende dagen bezoeken jullie de mooiste haveli's, tempels en kleine dorpsgemeenschappen. Jullie bezoeken een dorp waar traditionele armbanden worden gemaakt, rijden per kamelenkar door de omgeving en drinken Chai (een kruidige thee) bij een Indiase familie. En aan het einde van iedere dag is er tijd voor een verkoelende duik in het zwembad.

Pink City Jaipur

Onderweg naar Jaipur stappen jullie uit in Samode voor een privé-rondleiding door het Samode Palace en een kameelsafari. In Jaipur verblijven jullie meerdere dagen zodat jullie je helemaal kunnen onderdompelen in deze 'roze' stad. Het oude centrum is opgebouwd uit roze zandsteen, vandaar de naam Pink City. Wij nemen jullie mee voor een wandeling over de kleurrijke bazaars en een bezoek aan de Hawa Mahal, het City Palace en het even buiten de stad gelegen Amber Fort. Maar er staat ook een avondje naar de bioscoop op het programma en we leren jullie een Indiase curry koken.

Vogels spotten

De afgelopen dagen stonden in het teken van de cultuur van India, vandaag komt daar verandering in en rijden jullie naar het vogelreservaat Keoladeo Ghana National Park. Dit reservaat was vroeger het exclusieve jachtterrein van de vorst van Bharatpur en zijn gasten. Het gebied is tegenwoordig het belangrijkste vogelreservaat van Azië. Hoeveel verschillende vogelsoorten weten jullie te spotten?

 • Early,Morning,At,Taj,Mahal,,Agra,,India
 • Keoladeo
 • Neemrana Zipline

Wonderlijke sferen

Ben je in het noorden van India, dan mag je liefdesmonument en wereldwonder de Taj Mahal natuurlijk niet missen! Ook bezoeken jullie Mathura - een bedevaartsoord - waar jullie een offerceremonie aan de rivier Yamuna – een zijarm van de heilige ganges – meemaken. De bijzondere sfeer aan deze rivier zullen jullie niet snel vergeten.

'Vliegen' over een fort

Jullie sluiten de reis af in Neemrama waar nog een laatste avontuur op het programma staat.. zipping! Via kabels 'vliegen' jullie over het fort en de omgeving van Neemrama. Laat je nog even rondleiden door het fort en geniet een dagje van het zwembad. Vanuit Neemrama rijden jullie direct naar de luchthaven van Delhi.

Reissom op aanvraag