Het is niet de gemakkelijkste plek ter wereld om te bereiken, maar oh wat is het alle moeite waard! Een eiland omzoomd met koraal, enkele van de meest spectaculaire stranden ter wereld, mangrovebossen vol met vogels en zeeën gevuld met een duizelingwekkend aanbod aan waterleven.

Jalakara was een overwoekerde bananenplantage tot de Britse chef-kok en ondernemer Mark Hill het plan bedacht om het stuk land opnieuw in te richten en traditionele Indiase materialen en technieken te combineren met modern minimalisme. Het resultaat is een bijzonder boetiekhotel omringd door weelderig regenwoud. Hier vind je de individualiteit, privacy en exclusiviteit van een privé-villa, maar met de diensten en faciliteiten van een hotel.

Bekijk ook onze andere voorbeelden van huwelijkreizen

jalakara-1-groot-1514406330.jpg'
jalakara-4-groot-1514406355.jpg'

Het kleine en dus intieme resort heeft slechts zeven suites. Deze zijn stuk voor stuk uniek en zo ontworpen dat de leefruimte heel royaal is, zowel binnen als buiten. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning en er is een infinity pool, een massagekamer, een eethoek en een loungebar. Vervelen is hier geen optie, want er worden vele uiteenlopende activiteiten aangeboden zoals yogalessen, fotografeerwandelingen door de jungle, kooklessen, eilandhoppen, vogelspotten en duik- en snorkelactiviteiten. Er is zelfs een kleine bioscoop aanwezig.

Wij hebben deze accommodatie opgenomen in de huwelijksreis Andaman Eilanden India De Andaman Eilanden zijn goed te combineren met een rondreis door Tamil Nadu in het zuiden van India. Hier vind je een aantal indrukwekkende tempels, het koloniale Pondicherry en spirituele Thiruvanamalai.

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"