Ontspannen reis met verblijf in een luxe resort en een sfeervol heritage hotel en exclusieve activiteiten zoals een high tea en een rondvlucht!

Hoogtepunten Kathmandu Vallei

Hoogtepunten van deze reis

  • Uitgebreid de tijd voor een bezoek aan de Kathmandu Vallei
  • Overnachting in luxe boutique hotel in Kathmandu
  • Geniet van een High Tea in het luxe Yak en Yeti hotel
  • Verblijf in de bergen in luxe eco resort
  • Mogelijkheden voor yoga en meditatie in de bergen
  • Maak mooie wandelingen door de bergen

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Kathmandu.

Uw reis door Nepal is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan het oude centrum van Kathmandu, met zijn vele paleizen en tempels. In Thamel, de belangrijkste toeristische wijk, vindt u vele winkeltjes en goedkope restaurantjes. U geniet van een uitgebreid welkomstdiner in Restaurant Krishnarpan in het hotel. U logeert in het Dwarika's Hotel, een luxe boutique hotel met sfeervol ingerichte kamers, een mooi zwembad, goed restaurant en de winkel House of Treasures.
Diner inbegrepen

Dag 3

Vandaag bezoekt u de Kathmandu Vallei per auto met chauffeur het bedevaartsoord Pashupatinath, waar aan de heilige Bagmatirivier de gouden Shivatempel staat. Bij de ingang verkopen marskramers bloemen, wierook en sandelhout. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen gebedgenezers en sadhu's. Deze Sadhu's zijn vreemd uitgedoste mannen met beschilderde gezichten die urenlang in trance kunnen zitten. Ook wordt er vandaag een bezoek gebracht aan Bodnath, hier ziet u de grootste stoepa ter wereld en kunt u een Tibetaanse nederzetting bezoeken waar u prachtige sieraden en handgeknoopte tapijten kunt kopen. Aan het einde van de middag wordt u in het luxe Yak & Yeti Hotel verwacht voor een high tea in de Club Lounge. Geniet van deze luxe omgeving en heerlijke hapjes. Overnachting in het Dwarika's Hotel.
Ontbijt & high tea inbegrepen

Dag 4

Vandaag rijdt u per auto met chauffeur naar de 12e eeuwse stad Bhaktapur. Deze stad, door de UNESCO uitgeroepen als 'Stad van de Gouden Tempels', heeft één van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Niet voor niets worden bekende films zoals 'Little Buddha' hier opgenomen. Doordat er tot nu toe weinig westerse invloeden zijn geweest en er vrijwel geen gemotoriseerd vervoer in het centrum is toegestaan, waant u zich hier in de middeleeuwen. Breng zeker een bezoek aan het paleis met de 55 vensters, het Durbar Square, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar u aardewerk kunt kopen. Aan het einde van de middag bent u weer terug in Kathmandu, waar u zult overnachten in Dwarika's Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van uw reis, een mountainflight! U vertrekt vanaf de luchthaven van Kathmandu in oostelijke richting over prachtige bergformaties. U vliegt over een gebied van 8000 meter hoogte! Over bergketens zoals de Cho Oyu, Kachenjunga, Makalu en de Everest. Een vlucht duurt gemiddeld een uur en geeft een zeer goede indruk van de gehele Khumbu regio. De beste periode is februari-april en oktober-november. Elke zitplaats is een raamplaats, zodat u maximaal kunt genieten van het uitzicht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Dwarika's Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag rijdt u naar Dhulikel, een pittoresk Newar-dorpje net buiten de vallei. Geniet van het bijzondere uitzicht over de Himalaya. Bij helder weer ziet u een panorama dat zich uitstrekt van Mount Everest in het Oosten tot de Himalchuli in het westen. U logeert in The Dwarika's Resort Dhulikhel, een holistisch lifestyle retreat midden in de bergen. Een prachtige plek om even bij te komen!
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

De dag is ter vrije besteding in Dhulikhel. U kunt bijvoorbeeld met een gids de mooie omgeving van Dhulikel in trekken. Het resort biedt ook veschillende activiteiten, zoals yogalessen en diverse massages. Overnachting in The Dwarika's Resort Dhulikhel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

Via de museumstad Patan rijdt u terug naar Kathmandu; Slechts van Kathmandu gescheiden door de heilige Bagmati rivier is de plek om een mooi schilderij te kopen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Dwarika's Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 3.240,00 per persoon


Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

  • Retourvlucht Amsterdam - Kathmandu met Turkish Airlines (overstap in Istanbul)
  • Luchthavenbelasting
  • Alle transfers
  • Vervoer per auto met privé-chauffeur en Engelssprekende gids (ochtend tot avond)
  • Alle overnachtingen in luxe hotels
  • Maaltijden volgens programma
  • Mountainflight
  • High tea in Kathmandu
  • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
  • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden
  • Entreegelden (ongeveer € 50,00 p.p.)
  • Visumkosten (15 dagen € 45,00 p.p., 30 dagen € 60,00 p.p.)
  • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Uitgaven van persoonlijke aard

Ook naar Nepal?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!