Met onze online reisgids over Zuid-Korea willen wij u informeren en inspireren. Behalve praktische informatie over vaccinaties, het klimaat en reisdocumenten delen we op deze pagina tips van onze reisspecialisten, leuke adresjes, filmpjes en foto's.

"Opposites attract" is een uitspraak die past bij Zuid-Korea waar groene heuvels, ruige bergen en duizenden eilandjes voor de kust een groot contrast vormen met Seoul, de hoofdstad van het land. Van de 49 miljoen inwoners zijn 10 miljoen inwoners woonachtig in Seoul. Maar ook binnen deze grote stad voeren contrasten de boventoon, want moderne hoogbouw wordt afgewisseld met eeuwenoude overblijfselen.

Seoul is wat ons betreft één van de opwindendste steden van Azië. Gevuld met wolkenkrabbers, straatmarkten, paleizen en tempels is Seoul een hele bruisende stad waar hypermodern hand in hand gaat met traditioneel.

Na een aantal dagen Seoul is het binnenland een verademing; oostelijk van Seoul, in het district Gangwon-Do, ligt het bekende nationale park Seoraksan waar Koreaanse berggeiten en muskusherten te zien zijn. Ook bijzonder mooi is het berggebied van Jirisan. Een nationaal park met bergtoppen tot wel 1.915 meter hoogte! Hier leeft de kraagbeer, een allesetende bosbewoner die heel goed kan klimmen.

Ervaar ook de eeuwenoude cultuur en de rijke historie van het land. De tempels, paleizen en musea van Zuid-Korea bieden een blik in het boeiende verleden. Zuid-Korea is ook een land dat houdt van eten; de Koreaanse keuken is gezond, vers en vol verrassingen.

Tot slot heeft Zuid-Korea een aantal mooie stranden, zoals de witte zandstranden van Jeondongjin Beach en de stranden van het eiland Jeju.

Een aantal hoogtepunten van Zuid-Korea

  1. De Demilitarized Zone (DMZ), de grens tussen Noord- en Zuid-Korea
  2. Eén van de grootste metropolen ter wereld; Seoul
  3. Een fietstocht door de oude stad Gyeongju, ook wel het 'openlucht museum' genoemd
  4. In de havenstad Busan genieten van een mooie zonsondergang op het strand
  5. Het Hahoe Village, een authentiek dorpje uit de 16e eeuw
  • hoofdstad Seoul
  • taal Koreaans
  • valuta Won
  • inwoners 50,2 miljoen

Beste reistijd voor Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft een gematigd klimaat met vier seizoenen. De beste periode om Zuid-Korea te bezoeken is de herfst, van september tot november. De temperaturen zijn dan aangenaam, de lucht is meestal blauw en de natuur is prachtig door de herfstkleuren van de bomen. Ook de lente (maart tot en met juni) is een mooie periode om naar Zuid-Korea te gaan, wanneer de bomen in bloei staan. De kans op regen is in de lente wel iets groter dan in de herfst.

In de winter kan het flink koud zijn met sneeuw en temperaturen onder het vriespunt. In de zomermaanden is het warm en vochtig. De temperatuur ligt dan rond de 25 graden, met uitschieters tot boven de 30 graden. De meeste regen valt in de periode van half juni tot half september en er kunnen dan ook tropische stormen en tyfoons voorkomen.


Tijdsverschil met Zuid-Korea

Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Zuid-Korea 7 uur later, en tijdens onze wintertijd is het daar 8 uur later.

Religie in Zuid-Korea

Van de 48 miljoen Koreaanse inwoners zijn ongeveer tien miljoen mensen boeddhistisch, negen miljoen protestant en drie miljoen katholiek. Zo'n 210.000 mensen hangen het confucianisme aan, en een klein aantal het sjamanisme, een natuurreligie die contact legt met overleden geesten.

Het Christendom is dus de belangrijkste religie in Zuid-Korea.

Een groot deel van de aantrekkingskracht van het christendom is te verklaren uit zijn onmiskenbaar Koreaanse trekjes. Het heeft raakvlakken met twee belangrijke en eeuwenoude ideologieën, het confucianisme en het sjamanisme, die al veel langer bestaan in de Koreaanse maatschappij.

Het christendom voelt voor Koreanen vertrouwd. Zo stelt het confucianisme familie en sociale structuren centraal, net als de Koreaanse kerk. En zowel christenen als confucianist gelooft dat de mens verantwoordelijk is voor een betere samenleving.

Het sjamanisme, een natuurgodsdienst, kent een sjamaan (priester) die contact legt met voorouders en geesten, en hun vraagt om zegeningen in dit leven – een goede oogst, de gezondheid van een familielid. De moderne Seoelenaren bidden dan wel niet voor een betere oogst, maar wel voor praktische zaken. Dat een dochter haar toelatingsexamen haalt voor de universiteit, dat de zaken floreren, dat de kinderen goed leren en gezond blijven, dat vader het goed doet op zijn werk.

Weblog stuk

De favorieten van reisspecialist Elsbeth

Elsbeth bezocht Zuid-Korea en één van haar favorieten is het Ragheewon (Luckywon) guesthouse in Gyeongju: een traditioneel, kleinschalig Koreaans guesthouse met maar een paar kamers (elk met een eigen badkamer) en een gemeenschappelijke ruimte/keuken. Comfortabel, idyllisch en bovenal authentiek. En op een centrale locatie gelegen.

Lees het volledige verslag met al haar favorieten op ons weblog

Documenten voor Zuid-Korea

Voor uw reis naar Zuid-Korea dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort wat bij binnenkomst in het land nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Een visum is alleen nodig wanneer u langer dan drie maanden in Zuid-Korea wilt verblijven.

Wij willen u erop wijzen dat u altijd zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten.


Vaccinaties voor Zuid-Korea

Voor een reis door Zuid-Korea worden diverse vaccinaties aanbevolen. Neem voor advies op maat contact op met uw huisarts of de GGD Reisvaccinaties. Ook vindt u meer informatie op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering of op de website van Thuisvaccinatie. Bent u woonachtig in België dan kunt u terecht bij uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

Old City Seoul
Busan Zuid-Korea
Gyeongju
Jeju Island
Seoraksan National Park
Koreaanse grill
Lantaarnboot

Voorpret voor uw reis naar Zuid-Korea

Een belangrijk onderdeel van uw reis is de voorpret. Koreaans eten of lezen over de bestemming horen daarbij. Een aantal tips:

Van ons ontvangt u een uitgebreid informatiepakket.

Interesse in een reis naar Zuid-Korea?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget! In Korea kunt u zelf rijden of u laten rijden. Vraag vrijblijvend een voorstel aan.

Elsbeth Martens-Venema

Elsbeth Martens-Venema

Specialist China, Vietnam & Zuid-Korea

Al op jonge leeftijd kwam Elsbeth in aanraking met Azië en de fascinatie met dit continent is dan ook vroeg ontstaan. Vooral China heeft haar altijd aangetrokken en zij heeft zelfs 1½ jaar in Beijing gewoond. Elsbeth vindt het een uitdaging om middels advies, service en begeleiding een onvergetelijke reis voor u samen te stellen!