In Thailand wordt uw rondreis mede georganiseerd door Marc. Marc woont en werkt al enkele jaren in Azië. Ik vroeg hem naar zijn favoriete plekken en activiteiten in het veelzijdige Bangkok.

Marc, welk restaurant zou je onze reizigers aanraden?

In Bangkok zijn er ontzettend veel restaurants, van zowel eenvoudig tot aan zeer luxe.

  • Voor goede gerechten met klein budget raadt Marc zeker street food aan, zoals hij zelf zegt: 'Nothing beats Bangkok's street food!'. Er hangt een zeer bijzondere sfeer en er is voor ieder wat wils! Aanraders voor street food: China Town (voor veel keuze en ook is hier het street food in Thailand begonnen!), Sukhumvit Soi 38 (een lange reputatie voor goede kwaliteitsproducten en dagelijks geopend van 05:00 tot 02:00) & tenslotte Soi Ari (een trendy plek met voldoende keuze, het wordt steeds populairder).
  • Ook zijn er vele middenklasse restaurants. Marc raadde ons Supanniga aan (Sukhumvit Soi 55). De chef komt oorspronkelijk uit het zuiden, Trat, en is naar Bangkok verhuisd nadat hij veel kennis op deed in Noord Thailand. Hij maakt heerlijke gerechten en de sfeer is bijzonder en authentiek.
  • Voor een luxe avondje kunt u terecht bij Bo.Lan (Sukhumvit Soi 53). Een tradtioneel Thais restaurant waar gekookt wordt door een koppel dat werkte in een Michelin restaurant in Londen. Hierna zijn ze verhuisd naar Thailand. Iedere twee maanden wordt het menu veranderd. Wat ook een aanrader is, is roof-top restaurant Vertigo op het dak van hotel Banyan Tree. Het restaurant zelf is heel goed, maar het uitzicht is nog beter! Een must-do!

Wat moeten onze reizigers in ieder geval gezien hebben voordat ze Bangkok weer verlaten?

Wanneer je het 'echte' Bangkok wilt zien, is een wandeling door het oude Bangkok een echte aanrader. Ook zijn er vele mogelijkheden met locals die het lokale leven in Bangkok kunnen laten zien, zowel te voet als per boot. Een andere leuke manier om Bangkok te leren kennen, is een 'Chinatown foodie walk' waar een wandeling door Chinatown wordt gemaakt en je kunt proeven van allerlei soorten gerechtjes.

Supanniga
Bo.Lan
Het groene Bangkok
Above 11

Wat is jouw favoriete activiteit in Bangkok of de omgeving van Bangkok?

  • Een favoriet is een fietstour in Bang Krachao, het groene gedeelte van Bangkok aan de andere kant van de rivier.
  • Ook leuk is een weekend trip naar de drijvende markt van Amphawa, een van de laatste authentieke drijvende markten in het hele land.
  • Verder is het aan te raden om een paar uur te vertoeven op Koh Kret, een klein eiland in het midden van de rivier in het noorden van Bangkok. Je kunt hier traditionele bieren in brouwerijen proeven.
  • Samen met vrienden relaxen op één van de vele roof-top bars die Bangkok rijk is. Mijn favorieten zijn: Above 11, Long Table & Redsky.
  • Een bezoek aan de avondmarkt van Rod Fai Vintage Market.

Op welke plek kom je het beste in contact met de locals van Bangkok?

Er zijn vele mogelijkheden om in contact te komen met locals. De beste gebieden zijn toch wel Chinatown of de weekendmarkt van Chatuchak waar nieuwsgierige locals jullie zeker zullen benaderen.


Bangkok is in bijna al onze rondreizen naar Thailand de startbestemming. Ook kan deze plek als stop-over geboekt worden. Zie ook de voorbeeld rondreizen naar Thailand.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"