Op 45 minuten varen van Sihanoukville (met de fast boat) ligt het eiland Koh Rong. Het eiland is nog maar net ontdekt door het toerisme en komt aardig dicht in de buurt van het paradijs op aarde. Hier vind je witte zandstranden omringd door palmbomen, kun je snorkelen en leren duiken, trekkings maken door de jungle en overnachten in een boomhut. Een verblijf op het eiland is goed te combineren met een rondreis door Cambodja. Maar voor wie alleen een strandvakantie zoekt op een tropisch eiland en de Malediven te duur vindt is het ook een prima optie.

Met z'n tweeën op reis? Reef On The Beach heeft 19 houten bungalows met voor de deur een wit zandstrand en azuurblauwe zee! Er is een gratis pendeldienst naar Koh Touch Village waar enkele kleine restaurants en winkels te vinden zijn.

Coconut Beach Bungalows heeft leuke houten familiebungalows met uitzicht op zee. En dat al voor € 15,00 per persoon per nacht! Liever iets luxer overnachten? Kies dan voor het naastgelegen eiland Koh Rong Samloem. Hier is The One Resort onze favoriet, vanwege de locatie, de familiebungalow en het geweldige zwembad aan zee! Beide accommodaties zijn perfect voor een familievakantie naar Cambodja.

Reef On The Beach
Coconut Beach Bungalows
The One Resort
The One Resort
Tree House Resort
Tree House Restaurant

Het Treehouse Resort heeft romantische boomhutten aan zee, perfect voor een low budget huwelijksreis naar Cambodja. De boomhutten zijn zes meter hoog en bestaan uit twee verdiepingen. Het enige wat je ziet vanuit de bungalows is de zee! A view to marry for! De inrichting is zeer eenvoudig, er zijn verder geen faciliteiten behalve een restaurant waar erg goed Italiaans wordt gekookt.

Beste reistijd Koh Rong en Koh Rong Samloem: november tot en met maart


Meer info: Reef On The Beach | Coconut Beach Resort | The One Resort | Treehouse Bungalows | Reisgids Cambodja

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."