Beijing is op het gebied van kunst steeds meer in opkomst. Deze Chinese stad beschikt over meer dan 200 veilinghuizen, hippe hotels en galerieën. Wat mag u niet gemist hebben?!

Hutongs

In Beijing zijn er duizenden zogenoemde 'Hutongs' te vinden. Een Hutong is een kleine en authentieke wijk dat omringd is door muren. Binnen deze muren woont de lokale bevolking in hechte gemeenschappen. De Hutongs kunnen met recht een cultureel hoogtepunt van de stad genoemd worden. Het is interessant om een tour door deze bijzondere wijken te maken, dit kan per fiets, elektrische fiets of zijspanwagen. Zeker een aanrader om de stad vanaf een andere kant te bekijken!

798 District

Het 798 District kunt u vinden in het noordoosten van Beijing. Op deze bijzondere locatie kunt u vele verschillende kunstwerken bewonderen en zelfs kopen. De sfeer is hip, ontspannen en interessant. Een leuk feitje is dat vele galerieën gratis te bezoeken zijn. Ook is er de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken bij één van de vele leuke barista cafés. Let op: de meeste galerieën zijn op maandag gesloten!

Caochangdi

Naast het 798 District is er nog een andere kunstwijk in Beijing te vinden, namelijk Caochangdi. Vroeger was het onderdeel van het platteland, maar tegenwoordig is het een locatie met vele studio's en galerieën. Het is een deel van Beijing dat nog niet ontdekt is door de grote menigte toeristen waardoor u hier rustig kunt rondwandelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan creatieve workshops.

Noodleshop in een Hutong
Caochangdi
The Opposite House
De Verboden Stad
The Schoolhouse

The Opposite House Hotel

Dit hotel kan met recht het meest trendy hotel van Beijing genoemd worden. Bij aankomst zult u direct begrijpen waarom, de uitstraling van het gebouw (zowel binnen als buiten) is zeer eigentijds. Het hotel beschikt over zijn eigen kunstgalerie en loungebar, Mesh. De kunst die de galerie toont is een wereld van contrasten, een mix van oud en nieuw werk. Het bestaat onder andere uit de begeerde collectie van Chinese sculpturen.

Red Gate Gallery

Op deze locatie kunt u zowel de authentieke uitkijktoren als een galerie bezoeken. Deze plek is erg belangrijk geworden voor de hedendaagse Chinese kunst. U kunt hier namelijk een aantal van Beijings grootste kunstenaars terugvinden.

De Verboden Stad

Deze locatie was ooit voor bijna 500 jaar het rijk van vele keizers. Er zijn hier duizend gebouwen en bijna tienduizend kamers te bezichtigen. De kunstliefhebber kan hier zijn hart ophalen aangezien er vele kunstgalerieën te vinden zijn. Zo kunt u onder andere het gigantische portret van Mao bekijken.

Mutianyu

Vertrek naar Mutianyu voor een bezoek aan een deel van de Chinese Muur, de trekpleister van het land. Het stadje ligt wat afgelegen en hierdoor zal het er rustiger zijn dan bij andere delen van de muur. Naast het bekijken van de Chinese Muur kunt u ook gebruik maken van de stoeltjesliften en de rodelbaan. De basisschool van dit stadje is omgebouwd tot een kunstgalerie, spa en restaurant en heeft nu de naam 'The Schoolhouse' gekregen. Leuk om te weten is dat 'The Schoolhouse' de lokale bevolking steunt door middel van biologische producten uit de omgeving en een etnische omgang met het personeel.

Tijdens een rondreis door China bieden wij diverse tours aan met als thema 'Kunstzinnig Beijing'. Iedere tour is maatwerk en wordt afgestemd op uw wensen, Interesse? Neem even contact met mij op, dan vertel ik u graag meer over de mogelijkheden.

Elsbeth Venema

Elsbeth Venema

Reisspecialist China, Vietnam en Zuid-Korea

"Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met Azië en de fascinatie met dit continent is dan ook vroeg ontstaan. Uiteindelijk heeft zich dit vertaald in het behalen van mijn master in 'Contemporary Asian Studies'. Het is ontzettend leuk om middels advies, service en begeleiding samen met de reiziger een voor hem of haar onvergetelijke reis samen te stellen!"