Microkrediet voor Moeders is een stichting die vrouwen in Azië kleine leningen geeft waarmee ze investeringen kunnen doen die hun inkomen blijvend vergroten. Zij lenen het geld voor de hengel in plaats van dat ze de vis weggeven. Op die manier geven ze vrouwen de kans om de kwaliteit van hun leven en dat van hun kinderen te verbeteren.

Een betere manier om vrouwen (en hun gezinnen) in Azië verder te helpen is er niet volgens ons. Daarom doneert Namasté Reizen sinds 1 juli 2013 een deel van haar winst aan Mikrokrediet voor Moeders die op haar beurt van dit geld leningen verstrekt aan vrouwen in Azië. Op deze manier helpt Namasté Reizen jaarlijks tussen de 50 en 70 vrouwen bij het starten van een eigen bedrijfje.

In 2012 was Namasté Reizen voor de eerste keer sponsor en organisator van de Female Leadership Journey. Zestien Nederlandse vrouwen uit de top van het bedrijfsleven vertrokken naar India voor een wel heel bijzondere reis. In een land vol spiritualiteit en diversiteit kregen zij de kans om hun persoonlijke leiderschapsstijl verder te ontwikkelen. Naar aanleiding van deze reis hebben Namasté Reizen en Mikrokrediet voor Moeders besloten een langdurige samenwerking aan te gaan en meer van deze journeys te organiseren. Reizen naar Nepal, Sri Lanka en Indonesië volgden. Onderstaand een filmpje van de laatste reis door Indonesië.

De volgende reis gaat naar Nepal! Lees hier het programma.

Interesse om deel te nemen aan een Female Leadership Journey? Lees hier verder.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"