In Maleisisch Borneo zijn prachtige avonturen te beleven. Een aantal van mijn favorieten:

Wildlife spotten tijdens een boottocht op de Kinabatangan River

'Kin River', in het noordoosten van Borneo wordt geroemd om haar mangroves, zoetwater moerasbossen en regenwoud. Hoewel het leefgebied van de dieren is teruggebracht tot een gang langs de rivier met daarbuiten palmplantages, is er veel wildlife te ontdekken zoals de Oerang Oetan, pygmy olifanten, langars en neusapen. Vanaf het water ziet u hier gegarandeerd dieren aan de oever van het water en met een beetje geluk ziet u olifanten de rivier oversteken.

Beklim de top van de heilige berg Kinabalu

Mount Kinabalu is met 4.095 meter de hoogste berg van Borneo. De berg torent hoog boven het regenwoud uit en behoort tot de rijkste natuurgebieden ter wereld. Het is een bijzondere plek met talloze speciale planten, waaronder grote vleesetende planten en de rafflesia, de grootste bloem ter wereld. En eenmaal op de top heeft u een geweldig uitzicht over de jungle van Borneo. De berg is voor iedereen met een goede conditie goed te beklimmen maar trek er wel twee dagen voor uit.

Verblijf bij ex-koppensnellers in de regio Sapulot

Borneo stond bekend om zijn koppensnellers. De bewaarde hoofden werden door stammen beschouwd als een bron van spirituele energie en stonden centraal tijdens belangrijke rituelen . De Murut - uw gastheren voor een deel van deze reis - was de laatste stam in Borneo die nog aan koppensnellen deed. Inmiddels hebben zij dit afgezworen. Nu verwelkomen zij u in hun huis, longhouses diep gelegen in de meest afgelegen regio van Sabah. U slaapt in een longhouse, eet traditionele gerechten, kampeert en zwemt in een door regenwoud geflankeerde rivier, verkent een grot die weinig bezoekers te zien krijgen en beklimt een 200 meter hoog heiligdom van de Murut 's. Kortom, uw verblijf is één adventure!

Kayaken over de Sarawak rivier

Kayaken is een geweldige manier om kennis te maken met het mooie landschap van Sarawak. U peddelt tussen de beboste oevers naar het dorp Danu, om één van de laatste nederzettingen van de Bidayuh te bezoeken. U maakt kennis met de lokale bevolking en geniet van een traditionele Bidayuh lunch bestaande uit rijst, bamboe, gestoomde kip of varkensgebraad en groenten. Na dit bezoek peddelt u naar een ander dorp waar de auto weer klaarstaat om u terug te brengen naar Kuching.

Wildlife trekking in hetTabin Wildlife Reserve

Als u in een lodge diep in het regenwoud wilt verblijven dan is het Tabin Wildlife Reserve een aanrader. De chalets van Tabin Wildlife Resort zijn simpel maar bevatten alles wat u nodig heeft voor een comfortabel verblijf, zoals een eigen balkon van waar u met een kop koffie in de hand wildlife kunt spotten.Tijdens een van de nature trails is de kans groot om wilde dieren - in het bijzonder orang oetans – tegen te komen.

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"