The Gibbon Experience is opgezet om het woud van het Bokeo Nature Reserve te beschermen. U overnacht in een boomhut in het regenwoud. De enige manier om bij de boomhut te komen is door middel van een aantal pittige wandelingen en ziplines. Met een beetje geluk kom je oog in oog te staan met de met uitsterven bedreigde gibbon aap. Maar dit kan niet worden gegarandeerd en als u ze ziet blijven ze op een behoorlijke afstand. Wel wordt u iedere morgen al vroeg gewekt door het 'zingen' van de Gibbons. Een mooie manier om de dag te beginnen.

U kunt kiezen uit drie tours; één Express Tour van 2 dagen, de Classic Tour van 3 dagen en de Waterfalls Tour van 3 dagen. Deze laatste is zwaarder omdat u dieper de jungle in gaat, maar de kans om Gibbons te zien is kleiner. Tijdens uw verblijf maakt u trekkings en zipt u van de ene boomhut naar de anders. Maaltijden zijn inbegrepen, maar stelt u zich hier niet al teveel van voor. De overige faciliteiten zijn ook heel basic.

gibbon-8-1433606816.jpg'
gibbon5-1433606830.jpg'
gibbon6-1433606889.jpg'
gibbon7-1433606967.jpg'

Vergelijkbare experiences zijn te organiseren in Vang Vieng, op 160 kilometer van Vientiane en in Champassak, in het zuiden van Laos. Reisspecialist Edwin vertelt u graag over de mogelijkheden één van deze experiences op te nemen in uw reis.

De beste periode voor een Gibbon Experience is het droge seizoen van oktober tot en half april.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."