Zon, zee en strand in China

Nee, de stranden van China zijn niet zo mooi als die van Maleisië of Thailand. Maar na een rondreis van een aantal weken is een paar dagen strand wel heel fijn. Wat is dan de beste plek om neer te strijken? Ons advies is Yalong Bay in Sanya op Hainan Island. Hier vindt u kilometers lange witte stranden, kunt u lange wandelingen maken en verse vis en tropisch fruit eten op de 'nightmarket'. Maar u kunt er ook golfen, duiken of een bezoek brengen aan de Nanshan Temple.

Mandarin Oriental Hotel
Sanya Beach

Er is een grote keuze aan accommodaties, over het algemeen grotere resorts. Een goede keuze is het Mandarin Oriental Hotel (zie foto). Een luxe hotel op een goede locatie met een mooi schoon en groot privé-strand. Een goed middenklasse hotel is Hotel Le Parker Sanya. Dit ligt niet direct aan het strand, maar vanaf het dakterras met zwembad heeft u wel uitzicht over zee.

Hainan wordt ook wel Coconut Island genoemd omdat de productie van kokosnoten groot is. Eind maart, begin april wordt het Coconut Festival gehouden. U ziet dan lantaarns van kokosnoot, de vrucht is overal te proeven en er worden bootraces gehouden.

Afhankelijk van waar uw rondreis eindigt, kunt u per vliegtuig, auto of trein naar Hainan Island reizen. Informeer bij Elsbeth naar de mogelijkheden.

Elsbeth Venema

Elsbeth Venema

Reisspecialist China, Vietnam en Zuid-Korea

"Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met Azië en de fascinatie met dit continent is dan ook vroeg ontstaan. Uiteindelijk heeft zich dit vertaald in het behalen van mijn master in 'Contemporary Asian Studies'. Het is ontzettend leuk om middels advies, service en begeleiding samen met de reiziger een voor hem of haar onvergetelijke reis samen te stellen!"