Op ongeveer zes uur tijden van Paro ligt de Gangtey Goenpa Lodge, op een steenworp afstand van het 17e-eeuwse Gangtey klooster, het grootste Nyingmapa (een school van het boeddhisme) klooster in het land.

Een goede reden om de Gangtey Goenpa Lodge in uw programma op te nemen is omdat dit de eerste plek is in Bhutan waar u in een luchtballon kunt stappen om een vlucht te maken over de Gangtey Valley. Tijdens deze vlucht zweeft u over Gangtey Valley, dennenbossen, kleine dorpjes, oude Dzongs (forten) en de rand van het Nationaal Park Black Mountain. De ballonvaarten vinden plaats in de ochtend in de maanden maart t/m mei en september en oktober.

Uitzicht uit de Gangtey Goenpa Lodge
Pure materialen en aardse kleuren
Een kamer in de lodge

De lodge met slechts 12 kamers is gebouwd in de stijl van de eenvoudige houten en stenen boerderijen in de omgeving. Ook de inrichting is simpel en puur gehouden met stenen vloeren, bakstenen muren, donkere houten balken en meubels in aardse kleuren. Door de grote ramen is er een vrij uitzicht over de vallei en in het restaurant staan lange gemeenschappelijke tafels waar verhalen kunnen worden uitgewisseld.

Behalve een ballonvaart kunnen er andere activiteiten worden georganiseerd zoals een bezoek aan een lokale familie, het bezichtigen van Dzongs en mooie wandelingen. Na een actieve dag buiten de Lodge kunt u 's avonds heerlijk ontspannen bij de openhaard.

Jane Sauer

Jane Sauer

"Reizen is mijn grote passie. Als kind maakte ik mijn eerste verre reis naar familie in Indonesië. Maar ook andere landen in Azië vond ik altijd al fascinerend en interessant. De mooie natuur, vriendelijke mensen, tropische vruchten, rijke culturen en mystieke sferen".