Chaing Mai staat ook wel bekend als 'de roos van het noorden' en is gelegen in het noorden van Thailand. Vanwege de prachtige natuur en de afgelegen ligging is Chiang Mai een unieke stad. De ontspannen sfeer, talloze activiteiten en bezienswaardigheden en de gunstige prijzen maken het een geliefde stad.

Bezoekje aan Wat Phra That Doi suthep

Dit is de belangrijkste tempel in Chiang Mai en is gelegen bovenop de berg Doi Suthep. Door de hoge ligging biedt het een prachtig uitzicht, maar ook de slingerweg omhoog is al een prachtig zicht. Als je wat ervaring hebt met scooter rijden is het zeker aan te raden om zelf een scooter te huren en omhoog te rijden. Zo zie je in jouw eigen tempo de prachtige weg omhoog en kun je stoppen bij de verschillende uitzichtpunten.

Tip: bezoek de tempel tijdens de zonsopkomst (rond 06:00-07:00) om zo de drukte te vermijden en een prachtig uitzicht over een ontwakende stad in u op te nemen.

Wat Phra That Doi Suthep
Chiang Mai Sunday Night Market
Zip-linen

Sunday night market

De Sunday Night Market begint om 16:00 en eindigt rond middernacht. De markt is in het centrum gelegen en daardoor makkelijk bereikbaar. Voor zowel toeristen als de lokale bevolking is de markt erg populair. Door in het begin van de avond te komen kun je de drukte een beetje vermijden. Je kunt er van alles vinden, de perfecte gelegenheid om souvenirs te kopen. Er zijn bovendien ook genoeg eetkraampjes en tijdens het shoppen door kun je de lokale Thaise gerechten proeven.

Zip-linen door de jungle

De prachtige natuur van Chiang Mai op een andere manier beleven? Een zip line door de jungle is een geweldige ervaring voor wie een avontuurlijkere ervaring wil. Het zweven tussen de boomtoppen door en het geweldige uitzicht zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Er zijn heel veel verschillende parcoursen om af te leggen en ook veel verschillende aanbieders. Flight of the Gibbon is er bijvoorbeeld een van. Het is iet wat prijzig, maar je krijgt er wel een hele unieke ervaring voor terug.


Chiang Mai is in veel van onze rondreizen Thailand opgenomen.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"