Een van de mooiste gebieden in Vietnam is het Phong Nha Ke Bang Nationaal park. Waar met name Noord-Vietnam bekend staat om zijn mooie natuur is dit stuk in het midden van Vietnam en aan de Laotiaanse grens ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De uitbundige natuur, bestaande uit jungle, karstgebergte, watervalletjes en grotten bied een diversiteit aan mogelijkheden.

Van de vele grotten in de omgeving zijn er meer dan 300 in tact en slechts een klein deel is inmiddels in kaart gebracht. De langste en meest indrukwekkende grot is "Paradise Cave". Via houten paden en trappen kan men alleen het eerste deel (1 kilometer) bezoeken, met veel stalagmieten en stalagtieten. Echter de meest bekende grot is "Phong Nha Cave". Deze grot is enkel toegankelijk per boot en kan in de weekenden ook erg druk zijn met toeristen.

Chay Lap Farmstay

Voor de avonturiers zijn er ook meerdaagse tochten mogelijk, dieper de jungle in naar de grotten. Echter is het ook mogelijk om een paar dagen in het park te blijven en te zwemmen in de riviertjes, een kayak huren of wandelen door de rijstvelden met waterbuffels.

Het verblijf in en rondom het park is vaak simpel maar wel aangenaam. Bijzondere accommodaties zijn onder andere het Chay Lap Farmstay (foto) en Nguyen Shack, beiden mooi gelegen tussen het karstgebergte.

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"