De regio Tanintharyi (oude naam Tenasserim) ligt in het lange smalle zuiden van Myanmar, ingeklemd tussen de Andaman Zee en Thailand. De regio heeft een uitgestrekte kustlijn met prachtige witte zandstranden en wuivende palmbomen. Voor de kust liggen meer dan 800 eilandjes, waarvan de meeste onbewoond. Ook zijn er een aantal leuke plaatsen om te ontdekken, zoals Dawei en Myeik.

Hier ben je echt weg van de gebaande paden! Op toeristisch gebied is er wel een en ander ontwikkeld - gelukkig maar want anders was reizen hier naar toe een hele uitdaging geweest! Maar het is in deze regio heerlijk rustig en zo kan het zijn dat je het strand of een eiland helemaal voor jou alleen hebt.

Goed voor mens en natuur!
Om het toerisme op een goede manier te ontwikkelen zijn er duurzame projecten opgezet. Door de lokale bevolking hier bij te betrekken zijn er een aantal interessante, leerzame en (bovenal) leuke activiteiten ontwikkeld. En deze zijn goed voor mens, natuur en milieu! Wandel door de familie-plantages met fruit, groente, noten en kruiden en leer alles over het proces en de medicinale werking van planten en bloemen. Loop een dagje mee met een vissersfamilie en probeer zelf met een net ook wat te vangen. Of wat dacht je van ontspannen in de bron van Barefoot Forest Spa?

boy-in-myeik-1614598045.jpg'
footspa-1614598330.jpg'
snorkelen-1614598931.jpg'
archipel-1614599062.jpg'
strand-dawei-1614599483.jpg'

Accommodaties
Er zijn een aantal leuke accommodaties, zodat je op je gemak deze prachtige regio kunt ontdekken. Verblijf bijvoorbeeld in het Coconut Guesthouse of het Boutique Resort The Mandolis.

In een eerder blog schreven we al over de Mergui Archipel, dat ook bij deze regio hoort.

Marleen Cok

Marleen Cok

Reisspecialist Myanmar, Cambodja, Laos en Vietnam

"Wat reizen zo fijn maakt zijn de ontmoetingen: een kopje koffie bij een boer op een kleine plantage, oog in oog met een moeder Orang Oetang en haar baby, op pad met een gezellige gids en slapen in een homestay, uitbundig begroet worden tijdens een fietstocht, even stoppen bij een schooltje, helpen met thee plukken of tot aan de knieën in de modder bij de rijstsawa's. Deze herinneringen zullen mij altijd bijblijven!"