In een hangmat tussen de vele palmbomen genieten van een lekkere cocktail, met uitzicht op de woeste zee…. Wat mis ik dit plaatje! Gelukkig kan ik het in mijn hoofd nog zo oproepen, maar ik hoop dat dit plaatje ook snel weer werkelijkheid wordt. De berichten uit Sri Lanka zijn voorzichtig positief, dus ik durf het aan om enkele van mijn favoriete plekjes aan de zuidwestkust vast met u te delen. Van basic tot luxe, alles kan!

Palm Paradise Cabanas
Hier verbleef ik tijdens mijn eerste reis naar Sri lanka, in 2004, en de plek zal me altijd bij blijven. De houten bungalows zijn heel simpel, maar wat een paradijsje. Je valt in slaap en wordt wakker met het geruis van de zee op de achtergrond. Op je veranda kun je heerlijk relaxen in de typsich koloniale stoelen en geniet je van uitzicht op zee. En elke avond staat de lekkerste Rice & Curry voor je klaar!

Sanji's - The Seaside Cabanas
Schattige cabanas in een mooie tuin aan de brede stranden van Rekawa. De kleurrijke bungalows zijn echt met oog voor detail ingericht. Er is net als bij de Palm Paradise Cabanas geen airconditioning, maar in de avond koelt het af omdat de huisjes deels open zijn. In de tuin is ook een fijn zwembad aanwezig als de zee wat woest is voor een duik.

Palm Paradise Villa
Ubuntu Beach Villas
Parrotfish Bay

Ubuntu Beach Villas

Deze accommodatie bevindt zich aan het brede strand nabij het bruisende Mirissa. Deze plek staat bekend om de prachtige baai met mooie stranden en azuurblauw water. Het is ook een geliefde plaats onder watersporters. De acht kamers zijn verdeeld over twee villa's. Lees een boek in de huiskamer, ontspan aan het zwembad of neem een duik in zee. En de vele restaurants van Mirissa zijn slechts met een kort ritje per tuk tuk bereikbaar.

Parrotfish Bay

Dit plekje ontdekte ik tijdens mijn laatste studiereis, en het lijkt bij onze reizigers in de smaak te vallen. Ook deze accommodatie ligt niet ver bij Mirissa vandaan, maar net als Ubuntu op een rustige plek en aan een van de mooiste stukken strand. Het is een grote villa met zes kamers; twee wat voordeligere kamers en vier suites met een balkon of terras. Alle vertrekken zijn met aandacht ingericht, de villa voelt heel huiselijk aan met fijne zitjes op meerdere plekken. Een mooi zwembad in de tuin maakt het helemaal af!

UTMT

Ofwel Underneath the Mango Tree… Alleen van de naam word je al blij toch? In dit kleurrijke resort kun je naast zon, zee en strand ook genieten van fijne massages, yoga en meditatie. Een verblijf hier is echt een cadeau voor jezelf. Het ligt op een klif bij Dickwella, het uitzicht is fenomenaal. In het restaurant staan elke dag gezonde gerechten van hoge kwaliteit op het menu. Vers fruit, cake en thee staan eveneens elke middag klaar. Ik schreef al eens uitgebreider over het UTMT in een blog, deze accommodatie blijft in mijn top 10 staan!

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, India en Maleisë

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"