Eco Lodges, ver weggestopt in de groene heuvels van het binnenland, boutique hotels aan het strand en pittoreske onderkomens in het stadscentrum… Vietnam heeft vele kleine hotels en resorts voor reizigers die graag het echte leven van Vietnam van dichtbij willen meemaken en daarbij een zo klein mogelijke 'voetdruk' willen achterlaten. Wij maakten een selectie van zes bijzondere onderkomens van noord naar zuid Vietnam.

Topas Ecolodge in Thanh Kim, Sapa

Topas Eco Lodge ligt hoog boven de rijstterrassen van de weelderige heuvels van Sapa. Qua locatie met niets te evenaren, maar verwacht geen standaard hotel! De Lodge ligt 18 km buiten de stad Sapa en de busreis duurt ongeveer 45 minuten. Een 'avontuurlijke busrit', vooral omdat de wegen op sommige plaatsen vrij slecht zijn, u door etnische minderheidsgemeenschappen in het gebied reist en onderweg waarschijnlijk een paar buffels, koeien, geiten of paarden tegenkomt. De bungalows hebben geen tv en geen internetverbinding, waardoor gasten volledig kunnen ontsnappen aan het dagelijkse leven en zich kunnen onderdompelen in de natuur. De infinity pool komt compleet met adembenemend uitzicht op de bergen en valleien en de Spa is gespecialiseerd in traditionele Red Dao kruidenbaden. Er zijn veel unieke wandel- en mountainbikeroutes in onze achtertuin. Hier ervaart u een rondreis Vietnam op een andere manier door even te ontsnappen aan het drukke stadsleven.

Mu Cang Chai Eco Lodge in Nam Khat

Mu Cang Chai Eco Lodge ligt in een vredig, agrarisch landschap, waar u niet veel toeristen tegen komt. In dit duurzame resort ervaart u het authentieke landelijke leven van Noord-Vietnam. Het doel was om een comfortabele Lodge in de bergen te bouwen zonder het landschap en de impact op de natuurlijke en culturele omgeving te vernietigen. Hiervoor werden lokaal beschikbare materialen gebruikt, materialen die nog steeds worden gebruikt door de Thaise en H'mong-etnische gemeenschappen. Omdat het personeel bestaat uit inwoners van de omliggende dorpen, draagt u met een verblijf ook bij aan de lokale economie. De rijstvelden zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden, u kunt hier de mooiste wandelingen maken en meehelpen op het land maar bovenal kennismaken met de lokale cultuur.

Topas Eco Lodge
MU CANG CHAI ECO LODGE
Vinh Hung 1 Heritage Hotel
Lak Tented Camp
Nam Bo Boutique Hotel
Mango Bay

Bekijk ons aanbod voorbeeld rondreizen Vietnam.


Vinh Hung 1 Heritage Hotel in Hoi An

Een klein heritage boutique hotel met een heel eigen karakter, daar is waar we bij Namasté Reizen naar zoeken voor uw rondreis Vietnam. Hotels met een verhaal.. ook wij komen deze graag tegen tijdens onze reizen. De Vinh Hung 1 Heritage draagt de ziel van een 200 jaar oud herenhuis en dit zorgt voor een historische ervaring in de oude stad Hoi An. Het hotel opende zijn deuren in 1994 en is een klein hotel met weinig faciliteiten, maar dit maakt deel uit van zijn charme. Het voelt een beetje alsof je verblijft in een museum. Het balkon op de eerste verdieping van het hotel kijkt uit over de smalle straatjes van Hoi An en is een ideale plek om bij een glas wijn de dag door te nemen. Alle 6 kamers, die zijn ingericht met traditioneel gesneden houten meubilair, bieden een perfecte mix van traditionele architectuur en modern comfort. Het Vinh Hung 1 Heritage Hotel is de ideale uitvalsbasis om het oude centrum van Hoi An te ontdekken.

Lak Tented Camp in Dalat

Uitkijkend over het gladde oppervlak van het meer en naar de beboste berghellingen daarachter, straalt het Lak Tented Camp een sfeer van gastvrije sereniteit uit. Dit is Glamping op zijn best, want iedere kamer is gebouwd op een verhoogd houten platform dat verder reikt dan het canvas en een privé balkon biedt - de perfecte plek om met een kop koffie de dag te beginnen. Als aanvulling op de eenvoudige luxe van de 'tenten', toont de inrichting het allerbeste in moderne architectuur en design, terwijl ze door het gebruik van natuurlijke materialen toch dat gevoel van warmte en huiselijkheid oproepen. De hoge standaard gaat door tot het Y Lak-restaurant, dat een verleidelijke reeks Vietnamese en westerse gerechten serveert, gemaakt met kruiden en groenten uit de biologische tuin van het hotel. Wanneer u de omgeving wilt verkennen, kunnen experts ter plaatse uw excursies organiseren of u eenvoudigweg in de goede richting wijzen om de omgeving zelf te gaan verkennen. Voorbeelden van activiteiten zijn wandelen, fietsen, koken, boottochten over het Lake Lake en tuinieren met de locals.

Nam Bo Boutique Hotel in Can Tho

Bij het Nam Bo Boutique hotel in de Mekong Delta moet u denken aan een elegant gebouw in koloniale stijl, op de hoek van een drukke straat in het centrum van de stad. Het Nam Bo Boutique Hotel heeft gezellig ingerichte suites en een rooftop restaurant met panoramische uitzicht over de rivier. De hoeksuites 4 en 8 hebben het mooiste uitzicht op de Mekong, de pier, het standbeeld van oom Ho en in de verte de majestueuze Can Tho-brug.

Mango Bay op Phu Quoc

Mango Bay is een rustiek, eco-vriendelijk boutique hotel gelegen op 10 hectare land aan het strand. Iets dicht bij de natuur te creëren, dat is het ethos van Mango Bay. Ondanks de grootte van het stuk land, zijn er slechts 44 kamers en villa's, elk uniek en elk niet zichtbaar vanaf het strand. Er is een langetermijnvisie als het gaat om duurzaam ondernemen, zo hebben de bungalows geen airco, televisie en telefoon en wordt warm water opgewekt door zonne energie. Snorkelen tussen de koraalriffen, suppen, kanoën, yoga bij zonsondergang, spa behandelingen en tai chi op het strand zijn een aantal van de activiteiten die het resort biedt.

Elsbeth Venema

Elsbeth Venema

Gastblogger

"Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met Azië en de fascinatie met dit continent is dan ook vroeg ontstaan. Uiteindelijk heeft zich dit vertaald in het behalen van mijn master in 'Contemporary Asian Studies'. Het is ontzettend leuk om middels advies, service en begeleiding samen met de reiziger een voor hem of haar onvergetelijke reis samen te stellen!"