Onze prachtige, sterke moeders!

Microkrediet voor Moeders verstrekt al bijna 15 jaar microkredieten aan de allerarmste vrouwen in Azië. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Ontmoet ze hier persoonlijk.

Onze prachtige, sterke moeders!

Dit is Thoa uit Vietnam

Thoa (34 jaar) heeft meerdere leningen gekregen. Ze heeft goed gekeken wat haar dorp nodig had. Dat bleek een rijstmachine te zijn, die de velletjes van de rijst afhaalt. Zij verhuurde deze aan haar dorpsgenoten. Met volgende leningen heeft ze kippen, varkens en vissen gekocht. Ook kocht ze steeds een stukje land, de vijver voor de vissen is nu een hectare!

Thoa uit Vietnam

Dit is mevrouw Sukira uit Indonesië

Mevrouw Sukira (50 jaar) heeft 3 kinderen. Ze heeft een lening van EUR 50. Ze maakt emping melinjo, Indonesische crackers gemaakt van noten. De noten worden gebrand, gestampt en gedroogd. Van vier kilo noten kan ze één kilo emping maken. Ze verdient hiermee EUR 4 per dag en kan een beetje sparen. Ze hoopt dat ze in de toekomst haar bedrijfje uit kan breiden en dat ze meer klanten krijgt.

Mevrouw Sukira uit Indonesië

Dit is Samma uit India

Samma (42 jaar) woont met haar man en 2 kinderen in een sloppenwijk in Tollykhola. Ze hield tot 2017 met moeite haar hoofd boven water. Toen ze een lening van EUR 195 ontving, begon ze een kleermakersbedrijfje. Dit loopt goed, ze draagt nu EUR 38 per maand bij aan het gezinsinkomen. Volgens afspraak betaalt ze de lening terug. Met een nieuwe lening wil ze een kledingwinkel openen.

Samma uit India

Dit is Sroeun uit Cambodja

Sroeun (zeker 50) heeft 4 kinderen. Samen met haar man, die een tuk-tuk bestuurt, wonen ze in Phnom. Haar lening bedraagt ongeveer EUR 45. Met het microkrediet koopt ze groot rijst in, die ze vervolgens in porties doorverkoopt aan studenten. Haar zus staat garant voor de lening.

Sroeun uit Cambodja

Heidi  Termorshuizen

Microkrediet voor Moeders

Microkrediet voor Moeders is een stichting die vrouwen in Azië kleine leningen geeft waarmee ze investeringen kunnen doen die hun inkomen blijvend vergroten. Ze lenen het geld voor de hengel in plaats van dat ze de vis weggeven. Op die manier geven ze hen de kans om de kwaliteit van hun leven en dat van hun kinderen te verbeteren.