In de serie ONTMOETEN maakt u kennis met locals die wij tijdens onze reizen ontmoeten. Want wat je vaak het meeste bijblijft van een reis zijn de mensen die je ontmoet en de verhalen die je uitwisselt.

ONTMOET BABU Sinds zijn 13e is bij bootman op de rivier de ganges in Varanasi. Hij woont met zijn vrouw, een dochter, zus en ouders van zijn vrouw in 2 kamers. Zijn vader was tapijtmaker en zijn opa visser. Terwijl hij nog op school zat werd Babu bootman. Hij wilde zijn familie helpen. Maar als kind had hij reisagent willen worden! Hij heeft veel verhalen over Benares (Varanasi). Zo was er een zakenman die zich erg alleen voelde na het overlijden van zijn vrouw. Hij zat op eerste verdieping van zijn huis enspuugde op voorbijgangers. Dan vroeg hij ze binnen en kregen thee en koekjes terwijl hun kleding werd gewassen. Zo kreeg hij contact met mensen. Babu heeft 3 zusters en heeft Varanasi nooit verlaten, is nooit ergens anders geweest. Want zegt hij: "I love Varanasi!"

ONTMOET MEET PRATIBHA UPADDHYAY Zij is getrouwd in 1991 en heeft twee zonen van 24 en 27 jaar. Zij wonen in Delhi en Bangalore. Zij en haar man zijn in Varanasi geboren en verloofd op een boot in de ganges. "Always be happy and keep others happy" is haar motto voor het leven. Zij doet alles met heel veel plezier. Ze helpt in het Sparrow Café in Varanasi en als er geen gasten zijn vindt zij het leuk om te dansen. Ze houd echt heel erg van dansen. En van lachen. En van koken! Ze is een hele goede kok (dat kan ik uit eigen ervaring zeggen, want zij kookte twee keer voor ons). Haar huis is waar zij het liefste is, daarna Sparrow Café en daarna de tempel waar ze twee keer week komt.

Babbu
Pratibha Uppadhyay
Siyaram

ONTMOET SIYARAM hij woont in Varanasi, is 65 jaar oud en worstelaar. Zijn vader en grootvader waren beroemde worstelaars. Toen hij 1 jaar oud was overleed zijn vader en had zijn moeder moeite om haar kinderen alleen groot te brengen. Hij begon op zijn 13e met worstelen, als hobby want hij werkte daarnaast bij een verzekeringsbedrijf. Sinds hij met pensioen is traint hij jonge mannen om beter te worden in worstelen. Hij komt iedere dag naar deze plek bij Tulsi Ghat en is in een hele goede conditie.


Ik ontmoette deze mensen tijdens en na een ochtend boottocht over de rivier de ganges in Varanasi? Lees meer over Varanasi in een weblog wat ik eerder schreef of bekijk onze India rondreizen.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"