Wij vinden Koh Kood één van Thailands leukste eilanden. Koh Kood ligt in de provincie Trat, dicht bij de grens met Cambodja. Verken dichte jungles, geheime watervallen, witte verlaten stranden en slaperige vissersdorpjes en kijk 's nachts uit naar sprankelende groepen vuurvliegjes waarvan je er soms duizenden bij elkaar ziet. Het eiland is bereikbaar via een korte vlucht van Bangkok naar de luchthaven Trat om vervolgens per boot verder te reizen. De beste tijd om Koh Kood te bezoeken is tussen november en eind april. Dan is het koel, droog en overwegend zonnig.

6 x doen op Koh Kood!

  • Zwemmen tussen zeeschildpadden en pijlstaartroggen? www.kohkoodduikers.com biedt mooie duikexcursies aan.
  • Verscholen in de jungle zijn een paar watervallen te vinden. Hier kun je per scooter naartoe rijden, maar het laatste stuk zal je te voet moeten afleggen. Neem badkleding mee, want het is mogelijk hier een duik te nemen. De bekendste waterval is de Huang Nam Kaew Waterval.
  • Klong Chao Beach is het meest toeristische deel van het eiland. Hier vind je enkele winkeltjes, bars en restaurants, zoals het Good View Cafe.
koh-kood-klein-1556988932.jpg'

Bekijk onze rondreizen Thailand


  • Huur een fiets, dat is de beste en leukste manier om het eiland te verkennen! Er rijden ook taxibusjes op het eiland of je kunt een brommer huren.
  • Bij Noochy Seafood, aan de zuidoost kant van het eiland, wordt dagelijks de beste verse vis binnen gebracht. 5/1 Moo 3, Ban Ao-Yai, Ban Mai Si Ko Kood
  • Het eiland staat bekend om de mooie snorkelplekken, maar nog mooier is het rond de eilandjes Koh Rang, Koh Tong Lang, Koh Nok, Koh Yak en Koh Wai.


Wil je bij het zien van de foto het liefst volgende week al vertrekken? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend voorstel!

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Reisspecialist Indonesië en Thailand

"Na diverse mooie studiereizen naar Indonesië ben ik verliefd geworden, wat heeft dit land veel te bieden! Maar ook Thailand en Sri Lanka zijn zeer de moeite waard. Met veel plezier organiseer ik steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op de wensen van de klant."