"Zo proberen wij het lokale dorp te laten profiteren van het toerisme"


Nadat wij voor enkele jaren samen in Bangkok hadden gewoond, wilde mijn Thaise vrouw graag samen een bestaan opbouwen in haar ouderlijk dorp Phrae om daar wat terug doen voor de dorpelingen. Dit was het begin van ons huis en onze plannen om een ecologische homestay te beginnen.

Nu vijftien jaar later is het ons gelukt om onze droom te verwezelijken en runnen wij samen Red Brick Home stay.

Toen, in de V.O.C. tijd, de Nederlanders een nederzetting hadden in Thailand, stond dit bij de Thai bekend als: "het rood stenen gebouw". De reden dat wij onze homestay Red Brick hebben genoemd.

Wij zijn een Thais Nederlands gezin en in onze homestay proberen we de Thaise vriendelijkheid en gastvrijheid te combineren met de Nederlandse hygiëne en nieuwsgierigheid.

Doordat wij als geen ander zowel de Nederlandse als de Thaise cultuur kennen. kunnen wij u op een unieke manier kennis laten maken met ons dorp en de dorpelingen

Onze visie in anders dan de meeste homestays. Gasten verblijven echt in ons huis en maken deel uit van ons gezin en ons dorp. Als je bij ons verblijft eet je met ons aan tafel en nemen wij je mee op een unieke ontdekkings tocht door ons dorp.

corne2-1556377134.jpg'
red-brick1-1556376280.jpeg'
red-brick2-1556376289.jpg'
redbrick4-1556376366.jpg'

We nemen je onder andere mee naar de lokale ochtend markt, waar we je niet alleen alles laten zien, maar waar je ook gaat ontbijten midden tussen de verkopers, zodat zij ook kunnen genieten hoe je hun producten eet. Dit levert vaak hele mooie ervaringen op. Een unieke beleving ook voor het dorp.

Wij willen zoveel mogelijk samen doen met ons dorp en dus hebben we een lokale bus, die op schooltijden de kinderen van en naar school bengt. De tijd dat zij even niets te doen heeft huren wij haar om je door ons dorp te verplaatsen. Zo verdient zij een extra centje en helpen wij weer iemand uit ons dorp aan het werk.

De meeste dorpelingen zijn akker bouwers, er is dus altijd wel wat te doen (zaaien, ploegen, oogsten). En tijdens je verblijf gaan wij met je door ons dorp en laten je alles van dichtbij zien. Ook de dorpelingen vinden dit erg leuk en vaak wordt aan onze gasten gevraagt of ze eens mee willen doen. Ook dit levert van beide kanten enorm leuke ervaringen op.

De meeste groenten, fruit en vleeswaren halen wij dagelijks van de markt. Onze homestay staat midden in de natuur vrij van andere huizen, onze energie wordt opgewekt door zonnepanelen, en al ons regen water vangen wij op in een enorm grote watertank naast ons huis. Op deze manier is jullie voetafdruk bijna nul tijdens je verblijf bij ons.

Bij ons huis hebben we een kleine bakkerij, waar we Nederlands brood en koekjes maken. Dit vindt gretig afname binnen ons dorp, maar ook onze gasten vinden het zeker niet erg om voor vertrek eens een goed Hollands broodje te nuttigen merken we.

We hopen dan ook dat wij onze passie voor ecologisch toerisme op deze manier nog lang kunnen blijven uitvoeren. En we zouden het leuk vinden als we sommigen van jullie het echte platteland van Thailand eens kunnen laten zien.


Meer informatie over het Red Brick Homestay

Tijdens deze rondreis Thailand bieden wij de homestay aan. Uiteraard is het ook mogelijk deze in andere reizen op te nemen.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Reisspecialist Indonesië en Sri Lanka

"Na diverse mooie studiereizen naar Indonesië ben ik verliefd geworden, wat heeft dit land veel te bieden! Maar ook Thailand en Sri Lanka zijn zeer de moeite waard. Met veel plezier organiseer ik steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op de wensen van de klant."