Na een jeepsafari in de ochtend in het Satpura National Park maak ik in de middag een bootsafari. Het landschap aan de oever van de rivier is prachtig. Er worden gewassen verbouwd tussen de glooiende heuvels. Tarwe, mosterd en kikkererwten.

Mohan Joshi, de natuuronderzoeker die met mij mee is, springt uit de jeep. We gaan het land op en kopen een paar kilo kikkererwten bij een ouder echtpaar dat de hele dag aan het werk is geweest in de volle zon. In Nederland koop je een blikje bij de supermarkt, zonder er bij stil te staan hoeveel werk er gedaan moet worden voordat dat ene blikje in de supermarkt terecht komt. We nemen afscheid van het echtpaar.

taste-4-1553772300.jpg'
taste-3-1553772315.jpg'
taste-2-1553772330.jpg'
taste-1-1553772345.jpg'

De zon gaat bijna onder en het licht op de tarwevelden is magisch. We komen langs dorpjes en de mensen zwaaien naar ons. De simpele dingen in het leven zijn het mooist en daar zijn deze lokale mensen zich bewust van. Het gebied kent nog geen massatoerisme en is authentiek. Hopelijk blijft dit zo, want deze unieke ervaringen zijn onvergetelijk.

Ook op zoek naar dit soort reiservaringen? Bekijk onze voorbeeld rondreizen India.

Jane Sauer

Jane Sauer

"Reizen is mijn grote passie. Als kind maakte ik mijn eerste verre reis naar familie in Indonesië. Maar ook andere landen in Azië vond ik altijd al fascinerend en interessant. De mooie natuur, vriendelijke mensen, tropische vruchten, rijke culturen en mystieke sferen".