Het Khao Sok National Park is één van de oudste regenwouden ter wereld en is rijk aan een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Het is een geweldige plek voor iedereen die houdt van natuur en of avontuur. Dit kunt u er beleven!

Elephant Experience

Het van dichtbij meemaken van een Aziatische olifant is een ervaring die u zeker niet zult vergeten. Tijdens een Elephant Experience komt u dicht in de buurt van deze prachtige dieren, krijgt u inzicht in de geheimen van hun mahouts en ervaart u hoe het is om te communiceren met olifanten. U bereidt hun maaltijd voor, voedt ze, boent ze schoon en ziet ze hun dagelijks bad nemen. Goed opgeleide gidsen zullen u veel informatie geven over de olifanten en hun verzorgers, de Mahouts. Het is echt een once in a lifetime experience om de Aziatische olifant van zo dichtbij mee te maken.

Lees ook de ervaring van reisspecialist Edwin op de Sonchana Farm, aan de rand van het Khao Sok National Park.

Jungle trekking

Een van de meest populaire activiteiten is het te voet ervaren van het tropisch regenwoud met een deskundige lokale gids. Khao Sok National Park en de omliggende parken bieden heel wat verschillende trekkingsmogelijkheden voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Laat uw deskundige gids uw helpen kennis te maken met de meest fascinerende dieren en planten en ontdek hoe u heerlijk eten kunt bereiden in het midden van de jungle.

Kanovaren, kajakken en bamboe raften

Sok River is een perfecte plek voor een ontspannen kanotocht over de langzaam bewegende rivier. Vooral als u iemand hebt die al het harde werk doet en u zich volledig kunt concentreren op het adembenemend mooie landschap. De peddelaars zijn meestal ook experts in het spotten van dieren in het wild langs de rivier. De meest voorkomende dieren zijn vogels, zoals ijsvogels en reigers, slangen, kikkers, monitor hagedissen en, als u geluk heeft, misschien zelfs enkele wilde apen. Behalve dieren kunt u prachtige kalkstenen kliffen zien die bedekt zijn met een dichte jungle en het plattelandsleven langs de rivier.

Khao Sok National Park Thailand
Khao Sok National Park Thailand
Sonchana Farm

Boottochten naar Cheow Larn Lake

Absoluut een van de meest fascinerende plekken in Khao Sok is het Cheow Larn meer met zijn majestueuze kalksteenbergen die honderden meters boven het turquoise water van het smaragdgroene meer uitkomen. Als u Khao Sok bezoekt, is het ten zeerste aanbevolen om op naar het meer te gaan, overdag of zelfs ´s nachts! Het is ook mogelijk om er te overnachten in één van de vele drijvende bungalows in het hart van het Khao Sok National Park. Als u er 's nachts verblijft, kunt u prachtige druipsteengrotten vol met vleermuizen bezoeken, een trektocht maken in het nationale park en dieren in het vroege ochtendlicht of laat in de avond opzoeken. ´s Morgens wordt u wakker met de geluiden van het regenwoud en de roep van bedreigde Lar Gibbons.

Glamping in het Khao Sok National Park

Een luxe tent in Afrikaanse stijl, volledig uitgerust met elektriciteit, houten vloeren, een eigen badkamer en een super comfortabel kingsize bed wachten op u na een fascinerende dag buiten. Als u kiest voor de Jungle Lake Safari, drijft uw luxe luxe tent zelfs op het ongelooflijke Cheow Larn-meer! Na een goede nachtrust zullen gibbons u zachtjes wakker maken. U duikt in uw badkleding in het lauwwarme water van het meer voordat u de privé-kano van de tent losmaakt om naar één van de talloze kanalen te gaan op zoek naar het perfecte shot van een wilde withandige gibbon. Dit is Glamping op zijn allerbest! Eventueel een onvergetelijk onderdeel van een huwelijksreis Thailand!

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."