Boek tot en met 31 december 2018 een maatwerk rondreis Myanmar en krijg één van deze tours gratis + 50 euro zakgeld in de lokale munteenheid.

Onze lokale partner in Myanmar bedacht twee nieuwe tours in de steden Mandalay en Bagan. Beide draaien om wat we allemaal graag doen; lekker eten! En dat is in Myanmar geen enkel probleem.

Mandalay Markets & Fine Food

Mandalay staat bekend om zijn eten en interessante markt met gerechten uit het hele land. Deze dag staat nu eens niet in het teken van tempels of pagodes maar wel in het teken van eten en lokale markten. U begint de vroege ochtend (07:00!) met een lokaal ontbijt (Nan Gyi Thoke) en een bezoek aan de groentemarkt. Vervolgens wandelen we naar een levendige buurt waar u kunt zien hoe Mandalay-snoepjes en lokale snacks worden gemaakt. U verlaat de stad om een lokale boerderij te bezoeken en te zien waar al het eten wat op de lokale markt wordt verkocht vandaan komt. Een typisch huisgemaakte Mandalay-lunch wordt geserveerd in een van de minder bekende kloosters op het platteland waar u helpt bij het planten van een paar 'Sein Ta Lone' mangobomen - die in een paar jaar de beste mango's van het land produceren. Zoals een Birmaan zegt: "De beste tijd om een mangoboom te planten is 10 jaar geleden - de op één na beste tijd is vandaag". Keer rond 15:00 terug naar het hotel of ga door naar de vismarkt die rond deze tijd begint.

Boeren aan het werk op het land bij Mandalay
Ananda Temple Bagan
Foodmarket Bagan by night

Bagan temples & foodtour by night

Tijdens deze opwindende privé-tour bezoekt u enkele van de klassieke en enkele van de verborgen tempels van Bagan nadat de zon onder is gegaan. U komt de buitengewone Ananda-tempel binnen op een moment dat er bijna niemand anders is en u ziet een andere minder bekende tempel in alleen het licht van de maan. De tempels 's avonds bezoeken is een heel andere - bijna spirituele - beleving. Tijdens deze 3 uur durende excursie proeft u ook een aantal typische snacks die meestal tijdens de tempelfeesten 's nachts worden geserveerd en u dineert in een nabijgelegen lokaal restaurant waar u typische gerechten uit de streek kunt eten. De tour wordt gedeeltelijk met de auto en gedeeltelijk te voet afgelegd.

Meer informatie over deze tours, onze rondreizen Myanmar of de actie Myanmar? Neem contact met mij op.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."