Ella is een klein dorp midden in de natuur. Het ligt op de grens tussen het tropische bergland en het droge laagland en er zijn enkele van de mooiste rijstterrassen te vinden. Ella is dè perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen, maar ook als rustpunt tijdens een rondreis door Sri Lanka.

Zes Ella tips

  • Bezoek de Rawana Falls; een 100 meter hoge waterval waar u een duik kunt nemen – of pootje kunt baden - in het ijskoude water. Opwarmen doet u met een kop thee en uitzicht over de Ella Gap. Volgens onze reizigers een van de mooiste uitzichten van Sri Lanka!
  • Trek uw wandelschoenen aan, stop een fles water in uw rugzak en wandel naar Little Adam's Peak. De 'klim' duurt ongeveer 1,5 uur, maar als beloning krijgt u een mooi wijds uitzicht over de omgeving van Ella. Liever een wat zwaardere trekking? Beklim dan de Ella Rock, een pittige wandeling van 2,5 uur.
  • Wandelen zorgt voor een goede nachtrust en die krijgt u in het Feelin' Good Resort; een kleinschalig hotel met een goed restaurant waar gezond wordt gekookt. De kamers zijn netjes en schoon en hebben een balkon met uitzicht.
Rawana Falls in Ella, Sri Lanka
Ella in Sri Lanka
Feelin' Good Resort in Ella, Sri Lanka
  • Natuurlijk kunt u Sri Lanka niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan een theefabriek. Laat u voor een paar euro rondleiden door Halpewatte Tea Factory en leer alles over het plukken, drogen en verwerken van theeblaadjes.
  • Bezoek ook zeker het centrum van Ella en probeer dan de Curd met honing van de Curd Shop (naast het busstation) en koop een voorraadje thee bij T-Sips. 5% van de opbrengst gaat namelijk naar lokale projecten!
  • Ella heeft veel goede restaurantjes. Matey Hut en het Jade Green Tea Centre kunnen we aanbevelen voor zowel lunch and diner en ze geven ook kook workshops.
  • Evelien Booms

    Evelien Booms

    Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

    "Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"