U verwacht het misschien niet, maar de familievakantie naar Zuid-Frankrijk kan best vervangen worden door een familievakantie naar China!

  • Stranden? Check!
  • Mooie natuur? Check!
  • Cultuur? Check!
  • Lekker eten? De Franse Baguettes zul je er minder vaak tegen komen, maar aan lekker eten is ook in China geen gebrek! Dus … Check!

In China vindt u de diversiteit van Azië in één bestemming, een eeuwenoude cultuur & geschiedenis, prachtige natuurverschijnselen, de overheerlijke keuken en een bevolking die net zo nieuwsgierig is naar u als u naar hen!

Aman Summer Palace Beijing
Vissers op de Li rivier in Yangshou Guangxi Deng Wei
Chinese muur
Shanghai
Yunnan

Begin uw reis in Beijing, de miljoenenhoofdstad van China. De stad is rijk aan culturele & historische bezienswaardigheden. Tegelijkertijd is het een bruisende moderne metropool, maar worden er ook 'hutongs' bewaard, de kleine authentieke wijken met talloze steegjes. Kortom, een stad die op vele fronten indruk zal maken! Logeer ook in een sfeervol verblijf met zicht op de Chinese Muur en ontmoet de bedreigde reuzenpanda in Chengdu. Maak daarnaast een fietstocht tussen de rijstvelden van het karstgebergte bij Yangshuo en/of een wandeling door de Drakenrug rijstterrassen. Een kleine greep uit de legio mogelijkheden welke één van de vroegste centra van beschaving (China) te bieden heeft.

De taal is wellicht iets moeilijker te leren dan Frans, maar daar heeft de technologie een oplossing voor! Veel chinezen hebben tegenwoordig een app op hun telefoon waarmee ze gesproken Chinees direct kunnen vertalen naar gesproken Engels. Als u dezelfde app "Translator with speech" op uw eigen telefoon heeft staan kunt u op deze manier toch communiceren!

En heeft u dan nog steeds zin hebt in de Franse keuken, dan zijn er in Beijing genoeg leuke Franse Restaurants te vinden!

Lees hier het verslag van Mariëlle die met haar jonge gezin door China trok.

Elsbeth Venema

Elsbeth Venema

Reisspecialist China, Vietnam en Zuid-Korea

"Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met Azië en de fascinatie met dit continent is dan ook vroeg ontstaan. Uiteindelijk heeft zich dit vertaald in het behalen van mijn master in 'Contemporary Asian Studies'. Het is ontzettend leuk om middels advies, service en begeleiding samen met de reiziger een voor hem of haar onvergetelijke reis samen te stellen!"