Tijdens mijn studiereis door Sulawesi verbleven wij in BaraCoco Bungalows, een eenvoudige maar sfeervolle accommodatie bestaande uit 5 houten bungalows op palen aan het strand. Deze kijken (soms gedeeltelijk) uit over zee en hebben een eigen terras met hangmatten. Wat een droomplek!

Er is een restaurant waar u met uitzicht op het strand vers gevangen vis kunt eten. Dit is echt een plek waar je tijdens een rondreis Sulawesi heerlijk kunt ontspannen, maar ook snorkelen en duiken behoren tot de mogelijkheden.

bara1-groot-1523270470.jpg'
bara2-1523270491.jpg'
bara3-1523270503.jpg'
bara4-1523270513.jpg'

De accommodatie ligt in het vissersdorpje Bira aan Bara Beach, een ongerept wit zandstrand. Een plek populair bij de locals, maar waar nog weinig westers toeristen komen. De beste tijd voor een bezoek aan Sulawesi is van april tot en met september, maar kan in principe het gehele jaar goed worden bezocht. Het is te combineren met een bezoek aan Bali, maar het eiland is zo groot en heeft zelf zoveel te bieden dat wij dit niet aanraden.

Bekijk ook onze andere rondreizen Indonesië

Tantusha Soekhlal

Tantusha Soekhlal

Gastblogger

Als Senior Sales Support probeer ik de reisspecialisten zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar het leukste stukje van mijn werk is dat ik reizigers mag helpen bij het organiseren van hun droomreis naar Indonesië.