Namasté Reizen is verder aan het verduurzamen! Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om, met name in onze branche, duurzaam toeristisch te ondernemen. We organiseren reizen naar Azië met respect voor de cultuur, natuur & de lokale bevolking, met oog op een duurzaam behoud en ontwikkeling van de bestemmingen. Ook in onze dagelijkse bedrijfsvoering ondernemen we steeds milieubewust(er). Want een verschil maken begint bij jezelf!

Momenteel zijn we bezig met de invulling van ons duurzaamheidsbeleid aan de hand van de richtlijnen van de ANVR. Inmiddels is er de nodige kennis in huis, zo zijn er twee examens met succes afgelegd. Er is vervolgens een actieplan opgesteld welke we stap voor stap gaan implementeren. In officiële termen zijn we nu 'Travelife Engaged' en ons doel is om 'Travelife Partner' te worden, het duurzaamheidskenmerk voor reisorganisaties.

20180315_115130-1521111490.jpg'

Wat betekent dit nu concreet? Zowel in onze interne als in onze externe bedrijfsvoering gaan we veranderingen doorvoeren. Zo zijn we kritisch op ons papiergebruik en neemt ons papiergebruik daarbij gestaag af, omdat we steeds meer digitaal werken. Voor ons inkoopbeleid letten we op keurmerken. Er is een energiebesparingsbeleid opgesteld en we voeren een verdere afvalscheiding door. Dit zijn allemaal kleine voorbeelden die samen een verschil maken!

Uiteraard kan u als klant ook een steentje, of een boompje, bijdragen. We gaan binnenkort namelijk de mogelijkheid aanbieden om de CO2 uitstoot van de reis te compenseren middels het programma van Trees for All. Middels boomdonatie in binnen- & buitenland wordt de CO2 uitstoot dan gecompenseerd met CO2 opname. Hiernaast is aanvullende boomdonatie altijd mogelijk en zal u als klant hiervan een donatiebewijs ontvangen. Ook hebben de projecten van Trees for All een sociaaleconomisch aspect.

Dus, volop ontwikkelingen en wordt vervolgd!

Elsbeth Venema

Elsbeth Venema

Gastblogger

"Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met Azië en de fascinatie met dit continent is dan ook vroeg ontstaan. Uiteindelijk heeft zich dit vertaald in het behalen van mijn master in 'Contemporary Asian Studies'. Het is ontzettend leuk om middels advies, service en begeleiding samen met de reiziger een voor hem of haar onvergetelijke reis samen te stellen!"